Spartan Race: 10 πράγματα που δεν ξέρεις για τον μεγαλύτερο αγώνα με εμπόδια στον κόσμο (pics & vids)

Γιάννης Κονταξής
Spartan Race: 10 πράγματα που δεν ξέρεις για τον μεγαλύτερο αγώνα με εμπόδια στον κόσμο (pics & vids)

bet365

Χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών και των επιπέδων αναμένεται και φέτος να κατηφορίσουν στην πρωτεύουσα της Λακωνίας για να πάρουν μέρος και να δοκιμάσουν τα όριά τους.

Από τη 1 μέχρι και τις 3 του Νοεμβρίου, η Σπάρτη ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί για τρίτη φορά το Spartan Race. Τον μεγαλύτερο αγώνα με εμπόδια στον κόσμο! Χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών και των επιπέδων αναμένεται και φέτος να κατηφορίσουν στην πρωτεύουσα της Λακωνίας για να πάρουν μέρος και να δοκιμάσουν τα όριά τους.

Αν σου ακούγεται τρομακτικό το «να δοκιμάσουν τα όρια τους», έτσι είναι! Το Spartan Race είναι ίσως ο πιο απαιτητικός αγώνας στον κόσμο γιατί σε βάζει να γεμίζεις λάσπη, να τρέχεις, να σκαρφαλώνεις και γενικώς να μην νιώθεις ότι δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή χαλάρωσης!

Για αυτό και το Gazzetta αποφάσισε να σου αποκαλύψει τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το Spartan Race, ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα και του χρόνου να πάρεις και εσύ μέρος!

1. Τι είναι το Spartan Race

Το Spartan Race είναι η κορυφαία διοργάνωση αγώνων μετ’ εμποδίων προσφέροντας την κατηγορία Open που απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα αθλητών αλλά και τις κατηγορίες Age Group και Elite που απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να ανταγωνιστούν τους κορυφαίους από όλο τον κόσμο. Το Spartan Race είναι ο πρώτος αγώνας του είδους του που προσφέρει ατομική χρονομέτρηση, παγκόσμια κατάταξη και παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές τα δοκιμάσουν τους εαυτούς τους σε διαφορετικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο.

#SpartanGreece #FireJumpFriday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spartan Race Greece (@spartanracegreece) στις

2. Πότε ξεκίνησε η διοργάνωση

Το Spartan είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε το 2010 από τον Joe De Sena, ο οποίος είχε ως όραμα να σηκώσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τον καναπέ. Ήθελε να εμπνεύσει τον κόσμο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Αν μη τι άλλο το έχει καταφέρει, αφού το Spartan έχει αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, οι 200 και πλέον αγώνες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 30 χώρες, δείχνουν πως η αρχική του ιδέα είχε κάτι ουσιαστικό να προσφέρει.

3. Απευθύνεται και σε αρχάριους και σε παιδιά

Όσοι είστε αρχάριοι, ξεκινάτε για το Spartan Sprint. Τον πιο μικρό από τους αγώνες του Spartan που απευθύνεται κυρίως σε αθλητές με μικρή εμπειρία. Τι περιλαμβάνει; Απόσταση 5 χιλιομέτρων και 20 εμπόδια. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να γνωρίσει κανείς τον κόσμο του Spartan, να γίνει ένας νέος Σπαρτιάτης και να βάλει τις βάσεις για μεγαλύτερες αποστάσεις!

Και φυσικά, μην στερήσετε από τα παιδιά σας την ευκαιρία για μια μοναδική εμπειρία! Το Spartan Kids Race ενθαρρύνει τα παιδιά να τρέξουν, να πηδήξουν, να βοηθήσουν το ένα το άλλο και να περάσουν ωραία ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια. Είναι τρομερό συναίσθημα να βάζεις από τόσο μικρός στόχους και να πανηγυρίζεις με την πραγματοποίησή τους. Δημιουργήστε τους μελλοντικούς Spartans σε έναν αγώνα σχεδιασμένο αποκλειστικά για αυτούς.

4. Ποιες είναι οι διαδρομές των Αγώνων

Sprint: Το Spartan Sprint βάζει στην άκρη την αντοχή και δοκιμάζει την ταχύτητα μέσα από 5 χιλιόμετρα και 20 εμπόδια. Αποτελεί μία ιδανική εμπειρία για ένα αρχάριο αθλητή του Spartan Race και μία πολύ καλή δοκιμασία για ένα προχωρημένο αθλητή ενάντια στο χρόνο.

Super: Το Spartan Super είναι ο ιδανικός συνδυασμός της καλής φυσικής αλλά και πνευματικής κατάστασης. Η απόσταση του είναι 13 χιλιόμετρα και έχει 25 εμπόδια.

5. Τα εμπόδια που θα δυσκολέψουν τον αγώνα

Ένα μείγμα από προκλήσεις με ιδιαίτερα και απρόβλεπτα εμπόδια σε περιμένουν σε κάθε αγώνα. Θα πηδήσεις πάνω από φωτιές, θα συρθείς κάτω από αγκαθωτό σύρμα, θα σύρεις λάστιχα, θα ανέβεις σε σκοινιά, θα κουβαλήσεις πολύ βαριές πέτρες και γενικά... θα πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι ένας σύγχρονος Ηρακλής! Μην τρομοκρατηθείς. Μπορείς να τα κάνεις όλα με σωστή προπόνηση και διατροφή, όπως θα δεις παρακάτω.

6. Τι κάνεις ένας εθελοντής Spartan

Οι εθελοντές Spartan είναι η ραχοκοκαλιά κάθε αγώνα Spartan Race. Ως εθελοντής, θα διασφαλίσεις ότι οι Δρομείς και οι Θεατές, θα ζήσουν μία επική εμπειρία. Υπάρχουν διαφορετικές αποστολές και καθήκοντα για έναν εθελοντή: Στην περιοχή Festival, στην αγωνιστική διαδρομή, στην εγγραφή των αθλητών κ.λπ. Για να μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις προκείμενου να γίνεις εθελοντής, δες εδώ.

7. Δωρεάν προπονητικό πρόγραμμα για εσάς, τα παιδιά σας και για... τα εμπόδια

Δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για το τι είδους προπόνηση και προετοιμασία πρέπει να κάνετε. Είναι όλα προγραμματισμένα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σηκωθείτε από τον καναπέ και να ξεκινήσετε να κινήστε. Τέρμα οι δικαιολογίες. Μπαίνετε ΕΔΩ και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Κατεβάζετε το προπονητικό πρόγραμμα 30 ημερών και ετοιμαστείτε για τον αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σας. Έχει δημιουργηθεί ένα προπονητικό πρόγραμμα που ακόμα και οι μικροί Spartans θα λερωθούν, θα διασκεδάσουν και θα φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού. Και φυσικά, εννοείται πως θα βρείτε και οδηγό προπόνησης για τα εμπόδια!

8. Τι να προσέξετε στη διατροφή σας

Το Α και το Ω για τη ζωή μας (όχι μόνο για τον αθλητισμό) είναι η σωστή διατροφή. Για να μπορέσεις να πετύχεις στο Spartan Race, θα σου δώσουμε μία γενική συμβουλή: Οι δίαιτες πρέπει να έχουν ισορροπημένο pH, να περιορίζονται σε λίγα υγρά (πέρα ​​από το νερό), να έχουν ως βάση υλικά φυτικής προέλευσης και να χρησιμοποιούν τους σωστούς συνδυασμούς τροφίμων όσο το δυνατό συχνότερα. Οι δίαιτες θα πρέπει να επικεντρώνονται στην εποχικότητα, τη διαθεσιμότητα των υλικών, αλλά και το πόσο οικονομικά προσιτά είναι τα τρόφιμα που περιλαμβάνουν, λαμβάνοντας υπόψη την πυκνότητα των θρεπτικών συστατικών, τη γεύση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Και φυσικά, εννοείται πως έχουμε συμβουλές και για πιο εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής.

9. Πώς μπορείτε να γίνετε χορηγός

Αν έχετε κάποια εταιρεία και θέλετε να σας μάθει, κυριολεκτικά, όλος ο κόσμος, το Spartan Race είναι η τέλεια ευκαιρία! Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των αγωνισμάτων με εμπόδια, το Spartan Race είναι ένας οργανισμός παγκόσμιας κλάσης. Με τους αγώνες να διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών χορηγίας μέσα από διάφορα κανάλια. ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που σας αφορούν.

10. Αγόρασε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό με ένα κλικ

Είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα, είτε παιδί, το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστείς ειδικό εξοπλισμό για να πάρεις μέρος στο απαιτητικό Spartan Race. Επειδή όμως ο χρόνος σου είναι πολύτιμος και δεν μπορείς να τρέχεις από μαγαζί σε μαγαζί με την ελπίδα να βρεις αυτό που θες, το Spartan Race σού βρήκε τη λύση: Μπαίνεις ΕΔΩ και βρίσκεις τα πάντα!

Περισσότερες πληροφορίες για το Spartan Race:

Website: www.spartanrace.gr

Facebook: Spartan Race Greece

Instagram: spartanracegreece

Youtube: Spartan Race Europe

 

Τελευταία Νέα