Γιατί το Ioannina Lake Run είναι ο αγώνας που δεν πρέπει να χάσεις

Gazzetta team
Γιατί το Ioannina Lake Run είναι ο αγώνας που δεν πρέπει να χάσεις

bet365

5 λόγοι για να τρέξεις την ωραιότερη διαδρομή της χώρας.

Το φετινό φθινόπωρο ξεκινά δυνατά με το 13ο Ioannina Lake Run. Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου η πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων θα γεμίσει με χιλιάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να απολαύσουν την ωραιότερη διαδρομή της χώρας, η οποία έχει για επίσημο χορηγό την bwin. Εσύ έχεις κλείσει τη συμμετοχή σου;

Αν για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο βρίσκεσαι μεταξύ των αναποφάσιστων, παρακάτω θα βρεις πέντε πολύ καλούς λόγους για να συμμετέχεις στο 13ο Ioannina Lake Run αυτό το Σαββατοκύριακο.

1. Η μαγική πόλη των Ιωαννίνων

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στα Γιάννενα, επιβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας. Συνδυάζοντας τη μακραίωνη ιστορία, τον πολιτιστικό πλούτο και τη μαγευτική φύση με τις γαστρονομικές απολαύσεις και το νεανικό παλμό, η πρωτεύουσα της Ηπείρου αποτελεί ιδανικό προορισμό για φθινοπωρινές αποδράσεις.

2. Το συλλεκτικό μετάλλιο που θα δοθεί στους δρομείς

Ένα ακόμη συλλεκτικό μετάλλιο, ένα μικρό έργο τέχνης ως ενθύμιο για τη συμμετοχή τους ή τη διάκρισή τους, στον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, θα αποκτήσουν όλοι όσοι λάβουν μέρος τους αγώνες των 30, 10 και 5 χλμ., καθώς και στον παραλίμνιο δρόμο για ΑμεΑ.

Το μετάλλιο, δημιούργημα της Δώρας Πέτσα, φοιτήτριας του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με υπεύθυνο καθηγητή τον γλύπτη Χρήστο Σκαλκώτο, θα αποτελεί μια ακόμη έκπληξη και ένα επιπλέον κίνητρο για όλους, ώστε να τρέξουν στην πιο όμορφη διαδρομή της Ελλάδας.

«Νομίζω ότι θα κάνουμε τον καλύτερο αγώνα ως σήμερα. Συνεχίζουμε την παράδοση των εικαστικών μεταλλίων», έχει δηλώσει σχετικά ο γενικός διευθυντής του αγώνα Ηλίας Σπυριούνης, υπενθυμίζοντας τη σειρά μεταλλίων με θέμα τους Δρομείς που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, το μετάλλιο με επίκεντρο τον κορμοράνο που φιλοτέχνησε ο Χρήστος Σκαλκώτος και το μετάλλιο του 2018, που φιλοτεχνήθηκε από τον φοιτητή του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βαγγέλη Χαλκιά, ως αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως έγινε και φέτος.

3. Η επίσημη χορηγία από την bwin

Η bwin συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα όλης της χώρας και γίνεται για πρώτη φορά ο επίσημος χορηγός του «Ioannina Lake Run».

Το Ioannina Lake Run έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις για την τοπική κοινωνία και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων δρομικών εκδηλώσεων της χώρας μας.

Η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είμαστε χορηγοί για πρώτη φορά στο Ioannina Lake Run. Ανυπομονούμε να ζήσουμε από κοντά την εμπειρία της ομορφότερης διαδρομής της Ελλάδας. Τα Ιωάννινα αποτελούν έναν ακόμη σταθμό για το πολυάριθμο bwin running team μας, το οποίο μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουν σε αυτό αθλητές από πολλές πόλεις της Ελλάδας. Στόχος μας είναι πάντα η ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού και η προβολή της αξίας της συμμετοχής».

4. Οι 7 διαδρομές

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων περιλαμβάνει 7 διαδρομές. Εκτός από τη διαδρομή των 30 χλμ. περιμετρικά της Παμβώτιδας, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα 30 χλμ. Δυναμικό βάδισμα, οι αγώνες δρόμου 10 χλμ. και 5 χλμ., ο Παραλίμνιος δρόμος «μαμά-καρότσι» 1 χλμ., ο Παραλίμνιος δρόμος ΑμεΑ 1 χλμ. και το Family Run 1 χλμ. Σε αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχουν ηλικίες, ιδιαιτερότητες και πρακτικές δυσκολίες. Σε αυτούς τους αγώνες τρέχουν όλοι.

5. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων δεν είναι, όμως, μόνο αγώνες. Του αγωνιστικού διημέρου προηγείται μία εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, πάντα με σημείο αναφοράς τη λίμνη Παμβώτιδα. «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας», θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, δημιουργικά εργαστήρια, αλλά και συνεργασίες με τοπικά καταστήματα είναι μέρος ενός μαγικού ταξιδιού, που αξίζει όλοι να ζήσουν.

 

Τελευταία Νέα