Γιατί το τρίαθλο είναι το επόμενο άθλημα που πρέπει να ξεκινήσεις

Gazzetta team
Γιατί το τρίαθλο είναι το επόμενο άθλημα που πρέπει να ξεκινήσεις

bet365

Μιλήσαμε με τον Χρήστο Γαρέφη και τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου, πρωταγωνιστές των προηγούμενων διοργανώσεων του Spetsathlon για το σπορ που δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ.

Δεν είναι από τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν αναζητάς το επόμενο σου χόμπι. Δεν είναι καν από τα πρώτα αθλήματα που που σου έρχονται στο μυαλό όταν αποφασίζεις ότι θέλεις να εντάξεις τη γυμναστική στη ζωή σου. Παρ' όλα αυτά, το τρίαθλο (τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμβηση) συνδυάζει όλα όσα χρειάζεσαι για να γυμνάσεις κάθε μυική ομάδα του σώματός σου και να γεμίσεις το χρόνο σου μ' ένα χόμπι που δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ.

(Ο Χρήστος Γαρέφης)

Με αφορμή το 7o Spetsathlon, οι εγγραφές του οποίου έχουν σπάσει ήδη κάθε προηγούμενο ρεκόρ για τη διοργάνωση που θα λάβει χώρα στις 10-12 Μαϊου στις πανέμορφες Σπέτσες, μιλήσαμε με δύο μεγάλους πρωταγωνιστές των προηγούμενων διοργανώσεων: τον 64χρονο Χρήστο Γαρέφη και τον (σχεδόν) μόνιμο νικητή της διοργάνωσης, Γρηγόρη Σουβατζόγλου, και μάθαμε γιατί το τρίαθλο είναι το επόμενο άθλημα που πρέπει να ξεκινήσεις.

(Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου)

-Γιατί ν' ασχοληθεί κάποιος με το τρίαθλο;

Χ.Γ.: «Έχω κουραστεί να ακούω τους νέους να λένε ότι βαριούνται να ασχολούνται με τα ίδια πράγματα και με τα ίδια αθλήματα. Το τρίαθλο διαθέτει μια ποικιλία αθλημάτων που ενισχύουν το πνεύμα και το σώμα και δίνουν κίνητρο στους νέους ν' ασχοληθούν μαζί του».

Γ.Σ.: «Γιατί αλλάζεις συνεχώς παραστάσεις, μυικές ομάδες που γυμνάζεις, χώρους και ψυχολογία. Γιατί δεν γίνεται να βαρεθείς το τρίαθλο».

-Πόσο εύκολο είναι να το ενταχθεί στην καθημερινότητα;

Χ.Γ.: «Μπορεί το τρίαθλο να είναι ένα απαιτητικό άθλημα, ωστόσο στην Ελλάδα με το κλίμα που έχουμε δεν είναι δύσκολο να το εντάξει κάποιος στην καθημερινότητά του. Εδώ μπορεί κάποιος να κολυμπάει σχεδόν όλο το χρόνο κι ακόμα και τους δύσκολους χειμωνιάτικους μήνες μπορεί να βουτάει με ειδική στολή.

Όσον αφορά το ποδήλατο, μπορεί στη χώρα μας η οδήγηση να είναι επικίνδυνη, είναι εφικτή όμως μια εξίσου δυνατή με τον δρόμο προπόνηση, με ποδήλατο στο σπίτι. Τέλος, σχετικά με το τρέξιμο το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι κατάλληλα παπούτσια και μπορεί να τρέξει πολύ άνετα όπου θέλει (σε ταρτάν, δρόμο, χλόη, παραλία)».

Γ.Σ.: «Το να ασχοληθεί κάποιος με το τρίαθλο είναι εξίσου εύκολο και εφικτό όπως με κάθε άθλημα. Η δυσκολία έχει να κάνει με το συνδυασμό των τριών αθλημάτων. Είναι πολύ εύκολο και από πλευράς εξοπλισμού, αν εξαιρέσουμε την αγορά ποδηλάτου, ο υποψήφιος αθλητής δεν χρειάζεται ουσιαστικά κάτι άλλο».

-Ποιο είναι το μέλλον του τριάθλου στην Ελλάδα;

Χ.Γ.: «Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος για να καταλάβει πως το τρίαθλο θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα είναι να δει τις συμμετοχές σε σχετικούς αγώνες. Γίνονται sold out πολύ πριν την έναρξη τους, ενώ πολύ μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων είναι Έλληνες. Είναι παγκόσμια η αύξηση του ενδιαφέροντος προς το τρίαθλο. Σε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο η ολιστικότητά του. Πρόκειται για ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου τόσο ο πρώτος όσο και ο τελευταίος χαμογελούν εξίσου».

Γ.Σ.: «Με μεγάλες διοργανώσεις όπως το Spetsathlon, το τρίαθλο έχει αρχίσει να γίνεται πιο γνωστό στο ευρύ κοινό. Το μαθαίνουν οι γονείς και κατά συνέπεια γράφουν σε ομάδες τα παιδιά τους. Έτσι, σιγά σιγά θα δημιουργηθούν όλο και περισσότερα φυτώρια».

-Πώς ήταν η εμπειρία σας από τις προηγούμενες διοργανώσεις του Spetsathlon;

Χ.Γ.: «Είναι η τρίτη φορά που θα συμμετέχω στη διοργάνωση (σ.σ. οι προηγούμενες ήταν το 2014 και το 2017). Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αγώνες, με άψογη διοργάνωση από τον οποίο φεύγω πάντα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αυτό που κρατάω από αγώνες όπως το Spetsathlon είναι πως όταν τελειώσουν περπατώ στα σοκάκια του νησιού και πάντα έρχεται κάποιος γονέας και μου λέει ότι έχω βοηθήσει πάρα πολύ το παιδί του. Από την άποψη ότι βλέπει ένα 64χρονο να τρέχει και εμπνέεται προκειμένου να κάνει κι εκείνο το ίδιο.

Σ' αυτή την ηλικία πλέον, δεν τρέχω για τους αγώνες. Τρέχω για να μαθαίνω καινούργια πράγματα και να τα μεταλαμπαδεύω στο νέο κόσμο».

Γ.Σ.: «Δεν έχω πάρει μέρος μόνο σε μία διοργάνωση του Spetsathlon. Εκτός από την πρώτη μου συμμετοχή, κέρδισα σε όλες τις υπόλοιπες. Για μένα η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα για να βρεθώ με συναθλητές μου και να χαρούμε τις ομορφιές του νησιού και του event, αφού σύμφωνα και με το μότο της διοργάνωσης νίκη είναι η συμμετοχή».

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.spetsathlon.com

#Spetsathlon2019

#2winis2participate

#inspireandbeinspired

 

Τελευταία Νέα