Μεγάλος νικητής ο Ιάπωνας Γιοσιχίκο στο 36ο Σπάρταθλον (pics & vid)

Βασίλης Τσίγκας
Μεγάλος νικητής ο Ιάπωνας Γιοσιχίκο στο 36ο Σπάρταθλον (pics & vid)

bet365

Υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε το 36ο Σπάρταθλον με νικητή τον Ιάπωνα Ισικάβα Γιοσιχίκο. Ατύχημα με διερχόμενο αυτοκίνητο είχε ο Ντιν Καρνάζη. Το gazzetta.gr ακολούθησε τους δρομείς σε όλη τη διαδρομή και σας μεταφέρει όλα όσα έγιναν.

Το πρωί της Παρασκευής, 381 δρομείς ξεκίνησαν στις 07:00, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, με στόχο να φτάσουν στη Σπάρτη, διανύοντας τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής χωρίς διακοπή, σε έναν από τους πιο επίπονους αγώνες υπέρ-αποστάσεων στον κόσμο!

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «BerryBurst» έφτασε στη Vistabet.gr!

Κι ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν με το μέρος τους τις πρώτες 13 ώρες, από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, τα πάντα άλλαξαν. Η έντονη βροχόπτωση, σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους και την πυκνή ομίχλη κατά σημεία, δημιούργησαν ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, που ταλαιπώρησε επιπλέον τους ήδη επιβαρειμένους δρομείς.

Η κακοκαιρία συνεχίστηκε όλο το βράδυ της Παρασκευής και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, με αποκορύφωμα το κομμάτι της διαδρομής στο βουνό του Αρτεμισίου, όπου η ορατότητα ήταν ελάχιστη!

Αυτός που κατάφερε να τερματίσει πρώτος στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη ήταν ο Ιάπωνας Ισικάβα Γιοσιχίκο, ο οποίος κατάφερε να καλύψει τα 246 χιλιόμετρα σε 22 ώρες και 55 λεπτά! Δεύτερος τερμάτισε ο Τσέχος Μπρούνερ Ράντεκ σε 23 ώρες και 37 λεπτά και τρίτος ο Πορτογάλος Ολιβέιρα Ζοάο.

Ατύχημα με διερχόμενο αυτοκίνητο για Ντιν Καρνάζη
Ενδεικτικό των αντίξοων συνθηκών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι ότι ο ultramarathonman, Ντιν Καρνάζης, ο οποίος είχε τερματίσει αρκετές φορές στο παρελθόν τον ίδιο αγώνα, αποκλείστηκε 60 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, καθώς δεν κατάφερε να περάσει στον απαιτούμενο χρόνο ένα από τα checkpoints.

Μετά τον αποκλεισμό του, τόνισε πόσο δύσκολος ήταν ο αγώνας και πόσο τον καταπόνισε σωματικά και ψυχολογικά.

«Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος. Δεν κατάφερα να ολοκληρώσω τον αγώνα, όμως δεν σταμάτησα μέχρι το τέλος την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά ο Καρνάζης. Ο υπερμαραθωνοδρόμος, αρκετά νωρίς στον αγώνα, είχε ένα ατύχημα με διερχόμενο αυτοκίνητο στο ύψος της Ελευσίνας, όταν το όχημα πέρασε από δίπλα του με μεγάλη ταχύτητα και τον χτύπησε με τον καθρέπτη του, με αποτέλεσμα για αρκετά χιλιόμετρα να νιώθει πόνους στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο Καρνάζης δεν το έβαλε κάτω και μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκε στον σταθμό ανεφοδιασμού, συνέχισε τον αγώνα, παρά τους πόνους, που όμως φυσιολογικά επηρέασαν τον χρόνο του, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Σπάρταθλον.

 

Τελευταία Νέα