5 πράγματα που θα ζήσεις στο Santorini Experience τον Οκτώβρη

Gazzetta team
5 πράγματα που θα ζήσεις στο Santorini Experience τον Οκτώβρη

bet365

Η απόλυτη αθλητική εμπειρία έρχεται σε ένα από τα κορυφαία νησιά στον κόσμο, τη Σαντορίνη.

Photo by: Elias Lefas

Τον Ιούνιο είναι κάπως νωρίς.

Τον Ιούλιο κάπως καλύτερα, αλλά έχει ήδη αρχίσει να μαζεύεται ο κόσμος.

Τον Αύγουστο… βουλιάζει.

Τον Σεπτέμβριο αρχίζει να… επιπλέει, αλλά και πάλι είναι ζόρικα τα πράγματα.

Τον Οκτώβριο πάλι είναι ιδανικά! Άσε που έχει και το Santorini Experience.

Τη Σαντορίνη είναι η αλήθεια πως αξίζει να την επισκεφθείς οποτεδήποτε. Aπλώς το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις από κοντά ένα σπάνιο event, απ’ αυτά που θα συζητάς για το υπόλοιπο του χρόνου.

Οι εικόνες που θα συγκεντρώσεις απ’ αυτό θα σε γεμίζουν για το υπόλοιπο της χρονιάς. Το ίδιο και οι φιλίες που θα αναπτύξεις με τους ντόπιους ή τους υπόλοιπους... τολμηρούς που θα κολυμπήσουν/τρέξουν δίπλα σου.

Μην ξαφνιαστείς αν γνωρίσεις μια νέα κουλτούρα εκεί που δεν το περιμένεις! Στο περυσινό Santorini Experience έλαβαν μέρος αθλητές από 40 διαφορετικές χώρες, ένα ρεκόρ που αναμένεται να σπάσει φέτος!

Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά τι θα ζήσεις στο Santorini Experience:

Η διαδρομή των ονείρων μας

Το πρωινό της 6ης Οκτωβρίου θα είναι πιο γλυκό για τους λάτρεις του τρεξίματος. Τότε θα πραγματοποιηθούν 3 διαφορετικές διαδρομές με φόντο όλα αυτά που κάνουν την Σαντορίνη έναν από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς στον πλανήτη.

Το ηφαίστειο, η Καλντέρα, οι οικισμοί Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία, όλα αυτά θα μπορεί να απολαμβάνει το μάτι σου ενώ τρέχεις.

Μπορεί να φανταστεί κανείς καλύτερο τοπίο;

Photo by Loukas Hapsis

Και οι τρεις διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία. Αυτές είναι των 5 χλμ., η οποία έχει όνομα «Αριστείδης Αλαφούζος» και προτιμάται απ’ όσους αρέσκονται στο τρέξιμο και το δυναμικό περπάτημα, των 10 χλμ. για αυτούς που διαθέτουν εμπειρία στις αποστάσεις και τέλος των 15 χλμ. για τους δρομείς που τους χαρακτηρίζει η δύναμη, η αντοχή, η τεχνική και η… αδρεναλίνη!

Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά.

Κολύμβηση με θέα το ηφαίστειο

Λένε πως το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Έτσι και στο Santorini Experience η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης πραγματοποιείται παραδοσιακά την τελευταία μέρα, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

1,5 μίλι (2,4 χλμ.) κολύμβησης από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών μέσα στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης με μέση θερμοκρασία τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Όλα αυτά γίνονται υπό την τεχνική διεύθυνση του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, με Ολυμπιακές & Παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Νίκου Γέμελου που έχει σχεδιάσει την μοναδική αυτή κολυμβητική διαδρομή με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ακολουθώντας τους κανονισμούς της FINA.

Photo by Loukas Hapsis

Οι ερασιτέχνες αθλητές δεν έχουν φυσικά τίποτα να φοβούνται. Η διοργάνωση έχει φροντίσει (και) γι’ αυτό με την προσθήκη του σωσίβιου ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, το οποίο απομακρύνει μια και καλή την όποια ανασφάλεια και επιτρέπει στον κολυμβητή να απολαύσει όπως πρέπει την μαγευτική διαδρομή.

Επειδή όμως η ασφάλεια είναι η νο.1 προτεραιότητα στο Santorini Experience, οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες της Lifeguard Patrol, το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, το Mediterranean Dive Club και ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνηςθα είναι πάντα εκεί σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί βοήθεια!

Όλοι οι σπουδαίοι θα είναι εκεί

Η κορυφαία αθλητική εμπειρία προσελκύει και τους κορυφαίους αθλητές. Στο φετινό Santorini Experience θα δώσουν δυναμικά το παρών πολλά δυνατά ονόματα της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης!

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Κέλλυ Αραούζου και Αντώνης Φωκαΐδης, ο Πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Αρνιακός και οι Πρωταθλητές Ελλάδας Δημήτρης Νέγρης, Στελλίνα Απλάντη, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς και Δημήτρης Μάνιος θα είναι όλοι εκεί να απολαύσουν μαζί σας τον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, που όμοιος του δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο.

Photo by by Vangelis Patsialos

Στο Santorini Experience θα λάβει μέρος φέτος και η Βρετανίδα, δις αργυρή Ολυμπιονίκης κολυμβήτρια, Jazz Carlin, που κέρδισε 2 αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016.

Μαζί με όλους τους παραπάνω στη Σαντορίνη θα βρίσκεται για 2η συνεχόμενη χρονιά και ο σπουδαίος Ούγγρος κολυμβητής ανοιχτής θαλάσσης, Ατίλα Μανιόκι!

Δεν συναντάς κάθε μέρα έναν 45χρονο που διαπρέπει σε αντίστοιχους αγώνες, έχοντας τόσες επιτυχίες. Ο Μαγυάρος ανήκει στην International Marathon Swimming Hall of Fame (IMSHOF), έχει ολοκληρώσει εκατοντάδες μαραθωνίους κολύμβησης, ενώ έχει διανύσει δύο φορές την απόσταση των 90χλμ!

Η συναυλία

Στο Santorini Experience πας για το τρεξιμο, για την κολύμβηση, για τις μαγευτικές διαδρομές με θέα το ηφαίστειο, για την εμπειρία να κάνεις αυτό που κάνει ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής και να συνομιλήσεις μαζί του και φυσικά για την Σαντορίνη την ίδια.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να… το ρίξεις και λίγο έξω!

Photo by Mike Tsolis

Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτισικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) φρόντισε να διοργανώσει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου μια συναυλία με το συγκρότημα C:Real, στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου!

Ένα μικρό event μέσα στο… απόλυτο event, για να πέσουν λιγάκι οι παλμοί!

Η οργάνωση, της οργάνωσης, ω οργάνωση!

Ειδικό τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους συμμετέχοντες, πακέτα με όλα τα απαραίτητα για τους δρομείς, διαδρομές για τρέξιμο και κολύμβηση στα ωραιότερα μέρη του νησιού όλες μάλιστα σχεδιασμένες από ειδικούς (πρώην Μαραθωνοδρόμος/Ομοσπονδιακός προπονητής ανοιχτής θαλάσσης), Lifeguard Patrol, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Mediterranean Dive Club και Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης για να μην αισθανθεί ποτέ κανένας φόβο συμμετέχοντας, χορηγοί για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, οι κορυφαίοι αθλητές σε τρέξιμο και κολύμβηση, συναυλία κατόπιν συνεννόησης με τον Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης και… σταματάμε εδώ για να μην σας κουράσουμε άλλο!

Photo by Elias Lefas

Το Santorini Experience είναι ένα event που κάθε χρόνο βελτιώνεται, ανεβαίνει επίπεδο και κάνει την εμπειρία των συμμετεχόντων του πιο ξεχωριστή.

Τα λόγια της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Κέλλυ Αραούζου αποτυπώνουν πλήρως το πνεύμα του Santorini Experience: «Πρόκειται για μια διοργάνωση που κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οργανωτικό κομμάτι».

Ραντεβού στην Σαντορίνη λοιπόν από τις 5 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου!

 

Τελευταία Νέα