O εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στη Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
O εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στη Θεσσαλονίκη

bet365

Mε μεγάλη επιτυχία έγινε στη Θεσσαλονίκη ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, Olympic Day Run, σε συνεργασία του Ολυμπιακού Μουσείου - Protergia, με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Στον αγώνα πήραν μέρος Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, άνθρωποι του αθλητισμού, όπως οι Βούλα Πατουλίδου, Ιωάννης Μελισσανίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Σοφία Παπαδοπούλου, Όθων Μοσχίδης, Σταυρούλα Ζυγούρη, Κλεάνθης Μπάργκας, Ελπίδα Ρωμάντζη, Φωτεινή Βαβάτση, Πόπη Ουζούνη, Λευτέρης Κακιούσης, Πόλυ Σαρέγκου, Ιωάννα Χρήστου, Κωνσταντίνος Τριγκώνης, Βασιλική Κασάπη καθώς και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι αθλητές.
Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο Α' Αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης, ενώ την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, η Αντιπρόεδρος Κυριακή Ουδατζή.
Εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις βραβεύσεις των τριών πρώτων δρομέων έκαναν ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης ενώ τις βραβεύσεις των τριών πρώτων γυναικών έκαναν όλοι οι Ολυμπιονίκες μαζί.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, έγιναν με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ένωσης Συμμετασχόντων Αθλητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, σύσσωμης της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας καθώς και των θεσμικών φορέων της πόλης. Παράλληλα ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της IOAPA.
Η Τελετή Βράβευσης Ολυμπιονικών και διακεκριμένων μελών της Ολυμπιακής οικογένειας, που ακολούθησε του αγώνα δρόμου, έγινε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

 

Τελευταία Νέα