O Xένρικ Ένγκνταλ νικητής στο Aegean Airlines Pro-Am (vid)

Δήμος Μπουλούκος
O Xένρικ Ένγκνταλ νικητής στο Aegean Airlines Pro-Am (vid)

bet365

O Σουηδός Xένρικ Ένγκνταλ θριάμβευσε για δεύτερη φορά στο τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Pro-Am που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Costa Navarino.

Τo κορυφαίο επαγγελματικό τουρνουά γκολφ που γίνεται στην Ελλάδα, αυτή τη φορά διεξήχθη σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, λίγο καιρό μετά το θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη, που υπήρξε ο εμπνευστής του και η κινητήριος δύναμη για τη διοργάνωση του. Μάλιστα ο Xένρικ Ένγκνταλ που εργάζεται στο Crete Golf Club αφιέρωσε τη νίκη στον Θεόδωρο Βασιλάκη, καθώς αυτός ήταν ο λόγος που ήρθε στην Ελλάδα.

«Νιώθω τόσο ευτυχισμένος, η καρδιά μου χτυπά δυνατά, είναι ιδιαίτερα συναισθηματική νίκη για μένα. Είχα θεϊκή βοήθεια σήμερα. Ο κ. Βασιλάκης ήταν ο λόγος που ήρθα στην Ελλάδα στην Ελλάδα. Δεν ήξερα πολλά για τη χώρα, ούτε για το γκολφ εδώ μέχρι το 2007 όταν ήρθα για το Aegean Pro-Am και κατάφερα και νίκησα. Μετά είχαμε επαφή και ξαφνικά μου λέει το 2011 “γιατί δεν έρχεσαι εδώ να δουλέψεις για μένα στο Crete Golf Club” κι απο τότε είμαι εδώ. Είχα κυριολεκτικά κάθε μέρα επαφή μαζί του, παίξαμε τόσους γύρους μαζί και απολαμβάναμε την παρέα ο ένας του άλλου. Φυσικά λοιπόν αφιερώνω τη νίκη σε αυτόν.»

O Ένγκνταλ ξεκίνησε τον τελευταίο γύρο χωρίς να έχει το προβάδισμα αλλά με τέσσερα συνεχόμενα birdies στην τρύπα του The Dunes Course, έφτασε στη νίκη. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Νοτιοαφρικανός νικητής του τουρνουά το 2015, Τζέικ Ρούς ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησαν οι Ιταλοί Εμανουέλ Κανόνικα και ο Φεντερίκο Ελι.

Στο ομαδικό πρώτευσε η Team Ficalbi με τον Ιβάνο Φικάλμπι από την PGA της Νότιας Αφρικής μαζί με τους ερασιτέχνες Ρόι Μπράξτον, Αυγερινός Πιαγάλης και Λευτέρης Πιαγάλης με 185 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση με τους ίδιους βαθμούς, η ομάδα του επαγγελματία από την ελληνική PGA Χρύσανθου Διάκου, με τους ερασιτέχνες Κλοντ Ιντού, Σιπριάν Ζαβλόσκι και Μαρινέλα Ζαβλόσκι.

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος μιλώντας κατά την απονομή των επάθλων στους νικητές του 13ου τουρνουά Aegean Airlines Pro-Am, ανακοίνωσε την δημιουργία δύο νέων μεγάλων γηπέδων γκολφ που θα λειτουργήσουν στην Costa Navarino το 2020 και θα τριπλασιαστούν οι παίκτες που θα επιλέξουν τη Μεσσηνία για να χαρούν το άθλημα.

Το συνολικό χρηµατικό έπαθλο που διεκδίκησαν στο Aegean Airlines Pro-Am οι 60 επαγγελματίες παίκτες (PGA Professionals) ήταν 70.000 ευρώ, οι οποίοι μαζί με τους 180 ερασιτέχνες παίκτες αγωνίστηκαν για μια θέση στις 6 νικήτριες ομάδες του Pro Am.

 

Τελευταία Νέα