«Χέρι - χέρι» συνεχίζουν στον αθλητισμό Ελλάδα και Κύπρος

Gazzetta team
«Χέρι - χέρι» συνεχίζουν στον αθλητισμό Ελλάδα και Κύπρος

bet365

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για την αθλητική συνεργασία της Ελλάδας με την Κύπρο με την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των δύο Ολυμπιακών Επιτροπών, που υπέγραψαν σήμερα στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθης Γεωργιάδης καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του κυπριακού αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος είπε: «Αυτό είναι το πρώτο πρωτόκολλο που υπογράφουμε (από τότε που ανέλαβε το νέο μας συμβούλιο) με άλλη Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι σημαδιακό που το υπογράφουμε με την Κυπριακή Επιτροπή. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι πολύ σημαντικό. Και όταν βλέπουμε τους Κύπριους να αγωνίζονται, νιώθουμε τα ίδια συναισθήματα με τους Έλληνες. Η χαρά μας στο Λονδίνο όταν η Κύπρος πήρε το πρώτο της μετάλλιο, στην ιστιοπλοΐα, ήταν ίδια με εκείνη που νιώθαμε όταν έπαιρνε μετάλλια η Ελλάδα. Μας ενώνουν πολλά και τώρα απλά δυναμώνουμε τη σχέση μας. Η υπογραφή είναι τυπική, η συνεργασία ήδη υπάρχει. Η σημερινή μέρα στην Κύπρο θα είναι σημαδιακή και θα τη θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή».

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος τόνισε: «Σήμερα γίνεται ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο αδελφικών χωρών. Είναι πολλοί οι τομείς όπου Ελλάδα και Κύπρος συνεργάζονται στενά, είτε σε διμερές επίπεδο, είτε σε διεθνές. Εκπληρώνουμε τις κοινές μας αξίες και αποδεικνύουμε ότι είμαστε πόλος σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Όπως είπε και ο Πρόεδρος Καπράλος, η αθλητική συνεργασία ήδη υπήρχε. Όλοι ριγούμε όταν αγωνίζεται είτε Κύπριος, είτε Ελλαδίτης αθλητής. Θέλουμε να αρχίσουμε να μεταδίδουμε ξανά τις Ολυμπιακές Αξίες στη νεολαία».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης δήλωσε μετά την υπογραφή: «Είναι με μεγάλη συγκίνηση που υπογράφω σήμερα αυτό το Μνημόνιο Συναντίληψης, το οποίο αποτελεί επιβεβαίωση των αδελφικών δεσμών με την Ελλάδα. Είναι εξαιρετική τιμή για την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και για οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο η σύναψη συνεργασίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η Κύπρος έχει πολλά να επωφεληθεί και ήδη επωφελείται, όπως βλέπουμε και από τη συνεργασία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με το Υφυπουργείο Αθλητισμού της Ελλάδας. Είχα την τύχη να αγωνίζομαι πολλά χρόνια με την Εθνική Ελλάδας, κάτι που αποτελούσε ύψιστη τιμή για μένα. Η μοίρα το έφερε να υπογράφω πρωτόκολλο με την Ελλάδα. Το δέος, είναι το συναίσθημα που αισθάνομαι τώρα, το ίδιο που αισθανόμουν όταν αγωνιζόμουν με την Εθνική Ελλάδας».

Το Μνημόνιο Συναντίληψης περιλαμβάνει:

  • την ανταλλαγή επισκέψεων αθλητικών αποστολών,

  • την ενθάρρυνση της ανταλλαγής προσκλήσεων σε Αθλητές για συμμετοχή τους σε διοργανώσεις και διεθνείς αθλητικές συναντήσεις,

  • την ανταλλαγή πληροφόρησης και απόψεων σε θέματα αθλητισμού,

  • την ανταλλαγή προσκλήσεων για συμμετοχή και συνεργασία σε συναντήσεις, συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, και ακαδημαϊκές συναντήσεις,

  • την ανταλλαγή προτάσεων για τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων με βάση τα ενδιαφέροντα των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών,

  • την ανταλλαγή απόψεων, καθώς και συνεργασία και συντονισμό στις διεθνείς εκπροσωπήσεις του Ολυμπιακού Κινήματος.

Οι κ.κ. Καπράλος και Κολυμπάδης, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Ντίνο Μιχαηλίδη και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγό Χαράλαμπο Λόττα, το πρωί της Τετάρτης επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Αναστασιάδης καλωσόρισε τους επισκέπτες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία των δύο Ολυμπιακών Επιτροπών. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής επεξήγησε στον Πρόεδρο τις λεπτομέρειες του Πρωτοκόλλου και τα οφέλη που θα έχει ο αθλητισμός στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τον χρόνο που βρήκε εν μέσω προεκλογικής περιόδου για τη συνάντηση, τον προσκάλεσε στην Αρχαία Ολυμπία το 2020 στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020».

«Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να συναντηθούμε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο προσκάλεσα στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκυο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας γεγονός, γιατί υπενθυμίζει στον κόσμο ότι η γέννηση της Ολυμπιακής Φλόγας συμβαίνει στην Ελλάδα και είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για όλο τον κόσμο να βλέπει τις ακτίνες του ήλιου να την ανάβουν» τόνισε ο κ. Καπράλος.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Καπράλος και Κολυμπάδης, συνοδευόμενοι από τους Ντίνο Μιχαηλίδη, Χαράλαμπο Λόττα και το μέλος του εκτελεστικού της ΚΟΕ Γεώργιο Παπαγεωργίου, επισκέφτηκαν τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου ξεναγήθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα