Ένας μποξέρ... υποψήφιος γιατρός!

Αντώνης Πατσούρας
Ένας μποξέρ... υποψήφιος γιατρός!

bet365

Ο 21χρόνος Ορέστης Κολεβέντης, λατρεύει την πυγμαχία, θέλει να γίνει καρδιολόγος και μιλάει στο gazzetta.gr για τον «δυναμικό» συνδυασμό του.

Πυγμάχος και φοιτητής ιατρικής. Συνδυασμός δύσκολος αλλά ...συναρπαστικός. Δεν έχει βέβαια σκοπό να...βαράει τον κόσμο και μετά να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Είναι μόλις 21 ετών και θέλει να γίνει γιατρός για να βοηθά τους συνανθρώπους του.

Ζήσε τη Χριστουγεννιάτικη δράση στο καζίνο της Novibet με 1700+ δημοφιλή φρουτάκια!

Σπουδάζει ιατρική στο πανεπιστήμιο της Πάτρας και το 2021 θα πάρει το πτυχίο του. Είναι ο Ορέστης Κολεβέντης, με καταγωγή από το Άργος, και μιλάει με απίστευτη ωριμότητα στο gazzetta.gr για τα θέλω της ζωής του.

Πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με την Πυγμαχία;

«Ξεκίνησα τον Ιανουάριο του 2016 στο πρώτο μου έτος στη σχολή Ιατρικής της Πάτρας. Είχα ακούσει ότι η Πάτρα ήταν πόλη με παράδοση στην πυγμαχία και το είχα κατά νου να ξεκινήσω κάποια στιγμή. Μια μέρα πέρασα έξω από το γυμναστήριο της Πυγμής όπου ο χώρος και η ατμόσφαιρα μου κίνησαν το ενδιαφέρον.Την επόμενη μέρα ξεκίνησα τα πρώτα μου μαθήματα πυγμαχίας. Είχα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και λίγο πιο σοβαρά με το βόλλεϋ σαν μαθητής αλλά ποτέ πάλι με πολεμική τέχνη».

Τι σε κέρδισε σ' αυτό το άθλημα;

«Πάντα θεωρούσα την πυγμαχία δομική λίθο των σύγχρονων πολεμικών τεχνών. Αρχικά είχα στον νου μου να ασχοληθώ περιστασιακά με αυτήν και έπειτα να εμπλουτίσω την παλέτα των πολεμικών μου τεχνών με πάλη ή brazilian jiu jitsu όμως κατάλαβα πως η έλξη που μου ασκούσε ήταν πολύ ισχυρή».

Είσαι λίγα χρόνια στο χώρο. Ποια θεωρείς την μεγαλύτερη επιτυχία σου;

«Μεγαλύτερη επιτυχία μου θεωρώ τον πρώτο μου αγώνα που έγινε στη Σερβία στο Lazarevac τον Ιούλιο του 2018.Το να αγωνίζομαι στο εξωτερικό και να βλέπω το διαφορετικό στυλ των πιο σκληροτράχηλων Σέρβων είναι πιστεύω μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ και που πάντα θα συνοδεύεται από τα γέλια και συντροφιά της ομάδας μου».

Έχεις αθλητές-πρότυπα στην Πυγμαχία;
«Οι αθλητές που θαυμάζω είναι ο Αλέξανδρος Τσανικίδης και ο Σάκης Πεφάνης, κυρίως επειδή είναι και οι 2 αριστερόχειρες όπως εγώ - βλέποντας άρα το τρόπο που παίζουν μπορώ να μιμηθώ (όσο μπορώ) τις κινήσεις και το στυλ τους- αλλά και επειδή είναι άτομα κοντά ηλικιακά σε εμένα και από την ίδια χώρα».

Σε ποιον σύλλογο ανήκεις;

«Είμαι αθλητής στον σύλλογο ΠΥΓΜΗ Πατρών από τη μέρα που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα. Δάσκαλος μου είναι ο Λάμπρος Μιχαλόπουλος. Νιώθω πολύ τυχερός που τον γνώρισα και με εξοικείωσε/δίδαξε για τις dπραγματικές αξίες και την φιλοσοφία της πυγμαχίας. Οφείλω όμως και ευγνωμοσύνη στον Κωνσταντίνο Μπελεζιόνη που τον τελευταίο χρόνο σαν βοηθός προπονητή με έχει πιέσει και εξελίξει σε καλύτερο αθλητή απ ότι ήμουν».

Εκτός από την Πυγμαχία παρακολουθείς άλλα σπορ;

«Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και εκτός από επαγγελματική πυγμαχία παρακολουθώ Euroleague και NBA».

Σπουδάζεις και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο των Πατρών. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις τον αθλητισμό με τις σπουδές σου;

«Σπουδάζω Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εφόσον όλα πάνε καλά θα αποφοιτήσω το 2021.Την προκειμένη στιγμή σκέφτομαι την ειδικότητα της λοιμωξιολογίας ή της καρδιολογίας όμως έχω πολλά ακόμα να μάθω και να δω ώστε να κατασταλάξω κάπου με σιγουριά. Το να συνδυάζεις σπουδές και αθλητισμό δεν είναι δύσκολο. Εφόσον έχεις απολαύσει τους καρπούς και την ευεξία που σου προσφέρει ο αθλητισμός θεωρώ είναι πιο δύσκολο να σταματήσεις παρά να συνεχίσεις.

Η συγκέντρωση και ο ορθός προγραμματισμός είναι στοιχεία-κλειδιά που πρέπει να έχει κάποιος βέβαια αλλά προσωπικά βλέπω τις σπουδές μου και τον αθλητισμό σαν μία αδιαχώριστη οντότητα. Δεν θα μπορούσα να έχω την πειθαρχία και την αυτοσυγκέντωση που έχω στο διαβασμά μου δίχως την πυγμαχία όμως και από την άλλη δεν θα μπορούσα να παίξω με στρατηγική και αυτοέλεγχο δίχως τις γνώσεις που μου προσφέρει η σχολή μου.Θέλει θυσίες».

Γιατί θέλεις να γίνεις γιατρός;

«Επειδή πιστεύω πως είναι ένα από τα λίγα επαγγέλματα (όπως π.χ. του δικηγόρου) όπου εάν τα ασκήσεις σωστά και έντιμα βοηθάς άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη και δεν διογκώνεις τον εγωισμό και ναρκισσισμό σου, φαινόμενο σπάνιο σ΄ έναν κόσμο τόσο εγωκεντρικό και άψυχο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα