Χτύπησε πατέρα αθλητή προπονητής του Παναθηναϊκού (pics)

Χτύπησε πατέρα αθλητή προπονητής του Παναθηναϊκού (pics)

Χτύπησε πατέρα αθλητή προπονητής του Παναθηναϊκού (pics)

Δημοσίευμα θέλει τον προπονητή πυγμαχίας του Παναθηναϊκού Γιάννη Αϊδινιώτη να χτυπά στο πρόσωπο πατέρα αθλητών του και μάλιστα μπροστά στα παιδιά του. Για «βρώμικο πόλεμο» κάνουν λόγο οι «πράσινοι».

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Ένα περιστατικό βίας με θύτη προπονητή και θύμα έναν γονιό αθλητή συγκλονίζει την ελληνική πυγμαχία. Πατέρας έφηβου πυγμάχου κατήγγειλε εγγράφως στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας πως δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τον προπονητή πυγμαχίας του Παναθηναϊκού Γιάννη Αϊδινιώτη. Το περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια των δύο γιων του Πέτρου Κασιδόκωστα, συναθλητών τους, γονιών άλλων αθλητών και προπονητών στο Κλειστό Γυμναστήριο Παπάγου, το πρωί του Σαββάτου, 14 Απριλίου. 

Τι είχε προηγηθεί; Πως ο Πέτρος Κασιδόκωστας ζητούσε να πάρει το δελτίο του γιου του από τον Παναθηναϊκό! Ως αιτία για την επιθυμία αυτή, σε αναφορά του και αίτηση μεταγραφής στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ο πατέρας είχε καταγγείλει περιστατικό εξύβρισης και εν γένει άσχημη συμπεριφορά του Γιάννη Αϊδινιώτη προς τον γιό του. Ο Γιάννης Αϊδινιώτης, όμως δεν έδινε το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση του αθλητή, με το δελτίο του νεαρού πυγμάχου να παραμένει μέχρι σήμερα στον Παναθηναϊκό. 

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε τόσο με τον Πέτρο Κασιδόκωστα, ο οποίος επιβεβαίωσε το βίαιο περιστατικό και την καταγγελία του στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας όσο και με τον γενικό γραμματέα της προσωρινής διοίκησης του Παναθηναϊκού, Θεόδωρο Συνοδινό. 

Τι ακριβώς συνέβη το πρωί του Σαββάτου στο κλειστό του Παπάγου; Ο Πέτρος Κασιδόκωστας, όπως καταγγέλλει, είχε συνοδεύσει τους δύο γιους του (αμφότεροι αθλητές της πυγμαχίας) για να συμμετάσχουν σε sparring (σ.σ. δυνατή προπόνηση/πρακτική με συμμετοχή αθλητών από πολλούς συλλόγους). Ο γιος του Πέτρου Κασιδόκωστα που έχει δελτίο στον Παναθηναϊκό (σ.σ. ο άλλος έχει στον σύλλογο ?Oδυσσεύς?) δεν μπορεί εξάλλου να συμμετέχει σε αγώνες αφού το δελτίο του κρατά μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός, παρά τη θέλησή του, και πλέον υποχρεωτικά μόνο γυμνάζεται στο σύλλογο που ανήκει ο αδελφός του. Όπως καταγγέλλει ο Πέτρος Κασιδόκωστας, κατά την είσοδό του στο χώρο του κλειστού του Παπάγου με τα παιδιά του, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην προπονητή του γιου του στον Παναθηναϊκό, Γιάννη Αϊδινιώτη και ο τελευταίος άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χρειάστηκε να επέμβουν κάποιοι που ήταν μπροστά για να αποσόβησαν τα χειρότερα, μητέρες αθλητών ούρλιαζαν «έλεος» και όλα αυτά παρουσία αθλητών ηλικίας 14-16 ετών. 

Στην καταγγελία του προς την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ο Πέτρος Κασιδόκωστας αναφέρει:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ: Κασιδόκωστας Πέτρος

Παραβρέθηκα στους αγώνες του λυκείου Χολαργού την 14-4?2018 που συμμετείχαν και οι δύο υιοί μου που έχουν δελτίο στο σύλλογο (Οδυσσεύς). Μπαίνοντας στην είσοδο του χώρου δέχτηκα αιφνιδιαστικά την επίθεση και το γρονθοκόπημα στο πρόσωπο από τον κ. Ιωάννη Αϊδινιώτη χωρίς καμία δικαιολογία, απειλές και βρισιές. Το γεγονός συνέβη μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, κυρίως γονιών και παιδιών που υπήρχαν στο χώρο. Και φυσικά μπροστά στα μάτια του προπονητή και συναθλητών και γονιών. Δηλώνω υπευθύνως ότι ουδέποτε εξύβρισα ή πρόσβαλα ή μείωσα πρόσωπο.
Όπως επιληφθείτε της κατάστασης
Με σεβασμό 
Πέτρος Κασιδόκωστας

 

Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα της προσωρινής διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Θεόδωρο Συνοδινό. Όπως δήλωσε δεν είχε ενημερωθεί για το βίαιο αυτό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα της πυγμαχίας των «πρασίνων», θέλησε όμως να καταδικάσει κάθε μορφή βίας. Καθώς γνωρίζει για την αίτηση μεταγραφής του συγκεκριμένου αθλητή λόγω δυσαρέσκειάς του με τον πρώην προπονητή του, Γιάννη Αϊδινιώτη, κατέθεσε τη δική του άποψη για όσα έχουν προηγηθεί, δηλώνοντας: «Στις προθέσεις του Παναθηναϊκού είναι να ελευθερωθεί ο αθλητής την επόμενη περίοδο!» 

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αντέδρασε ως εξής στο άκουσμα της εν λόγω καταγγελίας: «Δεν έχω ενημερωθεί. Από εσάς το μαθαίνω. Θα το ερευνήσουμε. Εννοείται πως αν είναι αλήθεια... τι να πω; Δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα». 

Στην ερώτηση αν γνώριζε για περιστατικό εξύβρισης του προπονητή προς τον αθλητή και την έντονη επιθυμία του νεαρού πυγμάχου, καθώς και της οικογένειάς του για μεταγραφή, ο Θεόδωρος Συνοδινός απάντησε: «Γνωρίζω πως είχε ζητήσει το δελτίο του, αλλά η άποψη του προπονητή ήταν πως είναι ένας αξιόλογος αθλητής στον οποίο έχει επενδύσει ο σύλλογος και καλό θα ήταν να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Εξετάσαμε τότε το συμβάν, αλλά όταν μιλήσαμε με τον προπονητή μας είπε ότι ήταν ώρα ζύγισης, πως υπήρχε ένας εκνευρισμός και στο άθλημα αυτό λέγονται κάποιες... λέξεις. Θεωρήσαμε πως ήταν ένα περιστατικό εκνευρισμού». 

Στο τέλος, ο Θεόδωρος Συνοδινός εξήγησε πως δεν έχουν υπάρξει άλλες καταγγελίες στο πρόσωπο του Γιάννη Αϊδινιώτη: «Δεν έχουμε άλλες καταγγελίες. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό στο διάστημα που ο κύριος Αϊδινιώτης έχει αναλάβει το τμήμα πυγμαχίας του Παναθηναϊκού. Έχει δείξει έναν πολύ καλό εαυτό και έχει αναδείξει το τμήμα. Πάντως, στις προθέσεις του Παναθηναϊκού είναι να ελευθερωθεί ο αθλητής την επόμενη περίοδο!».  ».

Πηγή: ΑΠΕ

Μέσω του panathinaiko1908.gr, ο Παναθηναϊκός δίνει την απάντησή του, λέγοντας:

Σε δημοσίευμα που φέρει τον αρχιπροπονητή του τμήματος Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού Α.Ο. να βιαιοπράγησε κατά γονέα αθλητή στους αγώνες πυγμαχίας του Σαββάτου, θέλησε να απαντήσει ο Γιάννης Αϊδινιώτης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ομίλου.

Το περιστατικό αφορά έναν διαπληκτισμό ανάμεσα στο Γιάννη Αϊδινιώτη και τον κ. Πέτρο Κασιδόκωστα, πατέρα αθλητή του Παναθηναϊκού Α.Ο., που δεν επιθυμεί να προπονείται και να αγωνίζεται πια με το Σύλλογο. Ο κ. Κασιδόκωστας είχε ζητήσει τη μεταγραφή του γιου του Ιωάννη το Σεπτέμβριο του 2017, αίτημα το οποίο είχε αρνηθεί ο Παναθηναϊκός, όπως είχε το δικαίωμα στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου. Ο κ. Κασιδόκωστας αντί να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για να διεκδικήσει μέσω της νόμιμης οδού το δελτίο του υιού του, προτίμησε από το Φεβρουάριο του 2018, περίοδο που δεν επιτρέπονται μεταγραφές, να παρενοχλεί κατ’ εξακολούθηση τον Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αϊδινιώτη για τη μη παραχώρηση της μεταγραφής. Αποκορύφωμα αυτών των ενεργειών ήταν η παρενόχληση και εξύβριση που δέχτηκε ο αρχιπροπονητής του ΠΑΟ, το Σάββατο το πρωϊ στο 1ο Κύπελλο Αίαντα Χολαργού, όταν και σε συνάντησή του με τον κ. Κασιδόκωστα του επισήμανε πως ο γιος του δεν μπορεί να αγωνιστεί με άλλη ομάδα καθώς το δελτίο του βρίσκεται ακόμα στα χέρια του Παναναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Αϊδινιώτης δήλωσε στο panathinaikos1908.gr για το περιστατικό:

«Ο βρώμικος πόλεμος που δέχεται ο Παναθηναϊκός και εγώ προσωπικά από την Ομοσπονδία Πυγμαχίας, συνεχίζεται, αλλά στους αγώνες του Σαββάτου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η σκανδαλώδης ήττα του αθλητή μας Μετάι και η φραστική επίθεση που δέχτηκα από τον πατέρα του Γιάννη Κασιδόκωστα,  που «υποκινείται» από την Ομοσπονδία,  έχουν ως σκοπό να πλήξουν το Σύλλογο και εμένα προσωπικά. Ουδέποτε επιτέθηκα στον κ. Κασιδόκωστα και μάρτυρές μου είναι όλοι οι παρευρισκόμενοι που μπήκαν στη μέση για να με ηρεμήσουν και μου συνέστησαν να μη δώσω συνέχεια, όταν ο κ. Κασιδόκωστας έβρισε χυδαία μπροστά σε όλο τον κόσμο, τον Παναθηναϊκό, εμένα και τη σύζυγό μου επειδή του επισήμανα ότι ο γιος του δεν μπορεί να αγωνίζεται με άλλες ομάδες όταν ανήκει ακόμα στον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι ο κ. Κασιδόκωστας έκανε έγγραφη αναφορά μέσω της Ομοσπονδίας τρεις ημέρες μετά το περιστατικό, αλλά και το γεγονός πως ουδέποτε προσήλθε στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης προκειμένου να καταγγείλει το οτιδήποτε, μαρτυρά τη στοχευμένη και αήθη επίθεση που δεχόμαστε από την Ομοσπονδία που προσπαθεί με ψευδή δημοσιέυματα να μας βλάψει. Να γνωρίζει και ο κ. Κασιδόκωστας και οι κύριοι της Ομοσπονδίας ότι δεν θα περάσει έτσι αυτό το περιστατικό. Βρίσκομαι 40 χρόνια στην Πυγμαχία και δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα εκτός ρινγκ, το διδασκω άλλωστε στους μικρούς μου αθλητές.  Για αυτά τα ψεύδη, τις  συκοφαντίες,  επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου ιδίως  για την ανυπολόγιστη ηθική βλάβη που υφίσταμαι».

Ο γενικός γραμματέας του Παναθηναϊκού Α.Ο., Θεόδωρος Συνοδινός δήλωσε για το περιστατικό: «Επικοινώνησα και τα μέλη της ομάδας Πυγμαχίας και με ενημέρωσαν σχετικά με το περιστατικό του Σαββάτου. Πρόκειται για κατασκευασμένο γεγονός που σκοπό έχει να βλάψει το Σύλλογό μας. Είμαστε δίπλα στον Γιάννη Αϊδινιώτη και θα κινηθούμε νομικά αν χρειαστεί για να προστατέψουμε τον Παναθηναϊκό από τέτοιες  αήθεις ενέργειες.»

Best of internet