Βλάχος: «Με Κροατία θα πάμε να κλέψουμε το ματς»

Gazzetta team
Βλάχος: «Με Κροατία θα πάμε να κλέψουμε το ματς»

bet365

Η Εθνική μας αγωνίζεται κόντρα στην Κροατία για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης με τον Θοδωρή Βλάχο να τονίζει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πάει να... κλέψει το ματς.

Με τον βασικό στόχο της συμμετοχής στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ να έχει επιτευχθεί, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών προετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με την Κροατία (Τετάρτη 22/1, 21.30) στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δεν τρέφει αυταπάτες εν όψει της αυριανής αναμέτρησης και δίνει ξεκάθαρα τον τίτλο του φαβορί στους Κροάτες, τους οποίους γνωρίζει άριστα:

"Η Κροατία είναι σίγουρα το φαβορί του αγώνα κο αν πει κάποιος το αντίθετο θα είναι ψέμα. Είναι μία ομάδα που έχει κερδίσει τα πάντα στο άθλημά μας, εκτός από το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Οπωσδήποτε είναι πολύ πιο επιτυχημένη από την Εθνική μας, στις μεγάλες διοργανώσεις. Διαθέτει πολύ γεμάτο ρόστερ, με παίκτες που κι εμείς τους φέρνουμε στην Ελλάδα για να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο, ας μην ξεγράφει κανείς τα δικά μας "θέλω". Ηρθαμε εδώ για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο, αν αποκλείσουμε τους Κροάτες, θα είναι ένας θρίαμβος για το ελληνικό πόλο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επικεντρωθούμε στο μεγάλο μας στόχο για φέτος που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο".

Αναφερόμενος στην τακτική που θα ακολουθήσει στον προημιτελικό, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: "Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολλά πράγματα.Η Κροατία έχει δύο πολύ καλούς φουνταριστούς, δύο πολύ καλά αριστερά χέρια, διαθέτει καλό τερματοφύλακα. Δεν έχει κάποια εμφανή αδυναμία. Εμείς πρέπει να τη βάλουμε στον δικό μας ρυθμό, να αντέξουμε στην πίεση και να μη φάμε εύκολα γκολ. Το παιχνίδι μπορούμε μόνο να το κλέψουμε και όχι να το κερδίσουμε στα ίσια".

Τέλος, σχολιάζοντας την τρομερή απόδοση του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά στο ματς με τη Ρουμανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε:

"Σίγουρα ο Ντίνος μας βοήθησε πολύ να ξεκολλήσουμε στο σκορ και να πάρουμε το προβάδισμα. Του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στον Βλαχόπουλο που ήταν ο κορυφαίος κόντρα στη Γαλλία. Από κει και πέρα όμως και η άμυνά μας, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Χρειάζεται δράση και αντίδραση. Το βέβαιο είναι ότι απέναντι στην Κροατία, θα χρειαστούμε τουλάχιστον τέσσερις παίκτες με πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης για να κάνουμε τη ζημιά".

 

Τελευταία Νέα