Απόλλων: Επίσκεψη στον Μητροπολίτη και νίκη επί της Εστί

Gazzetta team
Απόλλων: Επίσκεψη στον Μητροπολίτη και νίκη επί της Εστί

bet365

Συγκινητικές στιγμές στη Σμύρνη για την αποστολή του Απόλλωνα!

Η επίσκεψη του Απόλλωνα στην πόλη που τον "γέννησε", την Σμύρνη της Τουρκίας, συνεχίστηκε με δυο σημαντικές ενέργειες.

Η ομάδα πόλο του συλλόγου αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση στο πανέμορφο κολυμβητήριο του Πανεπιστημίου Ege της επαρχίας του Μπουρνόβα την εξαιρετικά φιλόξενη οικοδέσποινα Εστί και μπροστά σε 500 θεατές κέρδισε με 14-10.

Προηγήθηκε η επίσκεψη στην ιστορική Εκκλησία Αγία Φωτεινή τον Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο, ο οποίος καλωσόρισε τον Απόλλωνα στην πρώτη του πατρίδα τονίζοντας τον ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο της παρουσίας της «ελαφράς ταξιαρχίας» «στον τόπο όπου ιδρύθηκε και έλκει την καταγωγή της» όσο και «των μηνυμάτων που αυτή στέλνει ειδικά στις μέρες μας». Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά οι δύο φιλικοί αγώνες με την ESTI αποτελούν «ένδειξη φιλίας και πρόταση ειρήνης».

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης, Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε ακόμη στο σπουδαίο έργο της Μητρόπολης, ενώ εξέφρασε την «ιδιαίτερη χαρά για τη συμμετοχή του Απόλλωνα στον εορτασμό των Θεοφανείων και στην τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Προκυμαία της Σμύρνης».

Παρών στην επίσκεψη, στην έκπληξη του απογεύματος, ήταν ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ και Κυπελλούχος Ευρώπης, Χρήστος Ζούπας, ο οποίος μίλησε στους παίκτες του Απόλλωνα εκφράζοντας τη συγκίνησή του για την παρουσία του στη Σμύρνη.

Εκεί όπου το 1970 στον τελικό του Βαλκανικού Κυπέλλου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική εμφάνιση σημειώνοντας τους περισσότερους πόντους στην καριέρα του (42) σ’ έναν αγώνα, αναδεικνυόμενος MVP της διοργάνωσης, σε μια απόφαση που – όπως είπε – λίγο έλειψε να προκαλέσει τότε… διπλωματικό επεισόδιο.

Τον Γυμναστικό Σύλλογο Απόλλων Σμύρνης σε διοικητικό επίπεδο εκπροσώπησαν ο Γιώργος Αφρουδάκης, που οραματίστηκε και υλοποίησε την επανίδρυση του τμήματος Υδατοσφαίρισης της «ελαφράς ταξιαρχίας», ο Πόλυς Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΓΣ, Κώστας Χαραλαμπίδης, ο έφορος του τμήματος Υδατοσφαίρισης, Σπύρος Μίντζης, ο έφορος των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του ΓΣ, Γιώργος Κατρανάς και το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος ιστορικών και πολιτιστικών θεμάτων, Γιώργος Αγγελάκης.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο, μεταξύ των οποίων το βιβλίο που εκδόθηκε το 2011 με τα 120 (τότε) χρόνια ιστορίας του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Σεβασμιότατος προσέφερε σε κάθε ένα μέλος της αποστολής μία εικόνα με τους τρεις Αγίους προστάτες της Σμύρνης.

 

Τελευταία Νέα