Ουγγαρία - Ελλάδα 10-5: «Καμπάνα» για το Ευρωπαϊκό

Αντώνης Πατσούρας
Ουγγαρία - Ελλάδα 10-5: «Καμπάνα» για το Ευρωπαϊκό

bet365

Η Ελλάδα παρέμεινε για 2 και πλέον οχτάλεπτα χωρίς γκολ.

Με εμφάνιση που παραπέμπει στην προ δεκαετίας εθνική ομάδα η Ελλάδα ηττήθηκε με 10-5 από την Ουγγαρία στον 2ο της αγώνα στο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών του Κούνεο.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου είχε τεράστια προβλήματα σε επίθεση και άμυνα και έδειξε πολλές από τις αδυναμίες που είχε και το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο. Μετά από το 3-3 του 1ου οχταλέπτου "έφαγε" ένα σερί 6-0 και έμεινε για περισσότερα από 2 οχτάλεπτα χωρίς γκολ.

Η εθνική έχει πολλά νέα παιδιά που δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα, αφού άλλο το επίπεδο στους Νέους Άνδρες και άλλο στους Άνδρες, αλλά θα πρέπει να βοηθήσουν τους παλιούς για να πετύχουν τους στόχους τους.

Σε 10 ημέρες αρχίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη και η εικόνα δεν είναι καλή. Η Ελλάδα έχει όμως παίκτες που μπορούν να την οδηγήσουν στους Ολυμπιακούς μ' έναν από τους δυο δρόμους.

Σαφώς και η Ελλάδα που από το 2015 έως το 2018 κοίταζε ομάδες όπως η Ιταλία και την Ουγγαρία στα μάτια δεν υπάρχει πια αφού οι αντίπαλοι μας έχουν κάνει βήματα και έχουν επενδύσει πολλά ειδικά οι Ιταλοί σε παίκτες από άλλες χώρες και στο πρωτάθλημα τους.

Η εθνική ομάδα έχει τον κορμό και τον τρόπο να φτάσει στο Τόκιο που είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Τα χρόνια που η εθνική ομάδα είχε 13 πρωταγωνιστές στους συλλόγους τους έχουν παρέλθει.

Πλέον υπάρχουν παίκτες που δεν είναι πρωταγωνιστές στους συλλόγους τους είτε οι σύλλογοι τους δεν πρωταγωνιστούν σε εθνικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στο Τόκιο για να συνεχίσει να είναι ψηλά και τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο και οι πιθανότητες είναι υπέρ της αφού διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του Champions League.

Οι παλιοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δείξουν αυτό που μας έχουν συνηθίσει και οι πιο νέοι να ακούν τους παλιούς και να δουλεύουν για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Κανείς στα 19 του και στα 20 δεν έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης, εκτός εάν έχει γεννηθεί στην Ουγγαρία ή την Σερβία.

Την Κυριακή στις 11:30 η Ελλάδα θα παίξει με τις ΗΠΑ.

Τα οχτάλεπτα:3-3, 3-0, 2-0, 2-2

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Νάγκι Β., Ανχιάλ 1, Μάνχερτζ 1, Ζάλανκι, Βάμος 2, Μέτσει 1, Σεντλμάιερ, Γιάνσικ 2, Έρτελι 2, Νάγκι Α., Πολ 1, Χάραϊ, Βόγκελ.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Κάκαρης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Πρέκας, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης.

 

Τελευταία Νέα