Η Φωτεινή... επόμενη ημέρα της ελληνικής υδατοσφαίρισης

Αντώνης Πατσούρας
Η Φωτεινή... επόμενη ημέρα της ελληνικής υδατοσφαίρισης

bet365

Η 14χρόνη Φωτεινή Τριχά του Νηρέα Χαλανδρίου είναι πρώτη σκόρερ της Α1, μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών και μιλάει για τα όνειρα της στο gazzetta.gr

Γεννημένη ένα χρόνο μετά από την σπουδαιότερη στιγμή της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ξεκίνησε να πλατσουράει στην πισίνα και να παίζει πόλο εκεί κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η Φωτεινή Τριχά, είδε το πρώτο φως της ζωής στις 26 Απριλίου 2005, και έχει ακούσει πολλές ιστορίες για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών της Ελλάδος το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Δεν μπορούσε άλλωστε να μην ακούσει αφού στο Νηρέα Χαλανδρίου, τον σύλλογο της, έχει ως προπονήτρια την Ευτυχία Καραγιάννη αλλά και την Κατερίνα Οικονομοπούλου και την Γεωργία Ελληνάκη, μέλη της σπουδαίας εκείνης ομάδας τις οποίες έχει επιλέξει ο Δημήτρης Γιακουμάτος για το τμήμα πόλο του Νηρέα.

Η Φωτεινή μεγάλωσε με ιστορίες μέσα σε μια πισίνα στο Μαρούσι. Εκεί στον Τρίτωνα όπου ξεκίνησε να παίζει πόλο η Στεφανία Χαραλαμπίδη που πριν από λίγους μήνες κέρδισε με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας.

Η δεσποινίς Τριχά είναι 14 ετών πλέον, είναι πρώτη σκόρερ της Α1 (Α' φάση, Β' όμιλος) με 29 γκολ και κλήθηκε πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά στην εθνική γυναικών για να προπονηθεί στο Βόλο δίπλα στα ινδάλματα της.

Είναι ένα κορίτσι που σε κερδίζει με το μυαλό και με τα όνειρα της. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από το gazzetta.gr στο οποίο μίλησε για αυτά που θα ήθελε να ζήσει και αυτά που ζει σήμερα.

«Παίζω πόλο από τα 6 μου χρόνια. Ξεκίνησα στο Μαρούσι από την κολύμβηση 5 ετών και γρήγορα έκανα ένα δοκιμαστικό στο πόλο και άρχισα. Εκεί ήταν ο αδελφός μου που παίζει σήμερα στον Παναθηναϊκό», σημειώνει αρχικά η Φωτεινή.

Παίζει στην περιφέρεια και αριστερά και είναι η 3η της χρονιά στην Α1 γυναικών. Συμμετέχει στο πρωτάθλημα των γυναικών από τα 12 της χρόνια, πάντα με τον Νηρέα Χαλανδρίου, στον οποίο είναι 5 χρόνια και νιώθει σαν το σπίτι της.

Ο άνθρωπος που έχει παίξει καθοροστικό ρόλο στην εξέλιξη της είναι η προπονήτρια της Ευτυχία Καραγιάννη, παλιά (όχι και τόσο) του ελληνικού πόλο για την οποία μας λέει: «Η προπονήτρια μου μ' έχει βοηθήσει πάρα πολύ να φτάσω έως εδώ. Την ακούω και παίρνω πράγματα από εκείνη. Έχει τεράστιο μερίδιο στην πρόοδο μου».

Αλήθεια ποια παίκτρια είναι το πρότυπο της Φωτεινής; «Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας. Θαυμάζω την Ασημάκη αλλά και τα υπόλοιπα κορίτσια», σημειώνει και μας μιλάει για την αντίδραση στο άκουσμα της είδηση της πρώτης κλήσης της στην εθνική ομάδα γυναικών που έγινε πριν από λίγες ημέρες: «Δεν το περίμενα. Ξαφνιάστηκα αλλά είμαι πολύ χαρούμενη και θα δώσω τα πάντα για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν».

Είναι μαθήτρια της Γ' γυμνασίου στο Γυμνάσιο των Αναβρύτων και έχει ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά, στη φυσική αλλά και στα αρχαία ελληνικά. Είναι άριστη μαθήτρια και θέλει να συνεχίσει έτσι για να πετύχει τον στόχο της. Ποιος είναι; «Θα μου άρεσε να γίνω δικηγόρος. Να σπουδάσω στη Νομική. Έχω όμως ακόμη κάποια χρόνια να τελειώσω το σχολείο και δεν είμαι σίγουρη για την τότε επιλογή μου», σημειώνει η 14χρόνη Φωτεινή.

Το μεγάλο της όνειρο είναι να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο και σε σωματειακό επίπεδο αλλά και στην εθνική ομάδα και να κερδίσει τίτλους και μετάλλια. «Δουλεύω καθημερινά για να είμαι καλύτερη. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο όνειρο αλλά θα ήθελα να παίξω σε κορυφαίο επίπεδο», τονίζει η αθλήτρια του Νηρέα Χαλανδρίου που έλκει την καταγωγή της από τον Πειραιά.

Η κλήση της στην εθνική γυναικών δεν ήταν τυχαία αφού έχει πίσω της σπουδαίες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο και ο Γιώργος Μορφέσης θέλει να την... ρίξει στα βαθιά νερά για να τεστάρει τις δυνάμεις της.

Η Φωτεινή ήταν αρχηγός της εθνικής Κορασίδων που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Κίρισι το 2009 αλλά και 5η στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων του Βόλου που διεξήχθη την ίδια χρονιά.

Με τον Νηρέα έχει κερδίσει επίσης το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα Νεανίδων του 2019 και άλλο ένα χρυσό στο πρωτάθλημα Μίνι Κορασίδων του 2017. Έχει επίσης και 2 ασημένια μετάλλια στο Μίνι Κορασίδων (2018) και στο Νεανίδων (2018).

Στις ώρες που δεν έχει προπόνηση αλλά και μελέτη είναι με τις φίλες της, έχει πολλές κολλητές από το άθλημα, και της αρέσει να ακούει μουσική κυρίως ξένη ραπ. Εκτός από τον αδελφό της που παίζει πόλο στον Παναθηναϊκό έχει και μια μεγάλη αδελφή που είναι στο μεταπτυχιακό στην ΑΣΟΕΕ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα