Υπερπρωταθλητής Ευρώπης ο σούπερ Φουντούλης με την Φερεντσβάρος!

Gazzetta team
Υπερπρωταθλητής Ευρώπης ο σούπερ Φουντούλης με την Φερεντσβάρος!

bet365

Με μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Φερεντσβάρος του Γιάννη Φουντούλη (5 γκολ) αναδείχθηκε υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας με 14-11 της Μαρσέιγ.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης πετυχαίνοντας πέντε γκολ και ήταν καταλύτης στη νίκη της ομάδας του.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είδε κατάματα το φάσμα της ήττας στον τελικό, αφού βρέθηκε να χάνει με 8-4 στο ημίχρονο. Όμως, μια αντεπίθεση διαρκείας στην τρίτη περίοδο (με ένα γκολ του Φουντούλη στο συγκεκριμένο διάστημα) έφερε το παιχνίδι πολύ κοντά στη λήξη της τρίτης περιόδου (8-9) για να ολοκληρωθεί η ανατροπή στην τελευταία περίοδο. Αρχικά η Φερεντσβάρος ισοφάρισε με τον Βάργκα, όμως στη συνέχεια ο Κοβάσεβιτς έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Γάλλους σε διπλό παραπάνω. Από εκεί κι έπειτα οι Ούγγροι έτρεξαν ένα σερί 3-0 με τους Κονσταντίν – Μπικάρι, Γιάνγκερ και Γιάννη Φουντούλη να σκοράρουν σε παίκτη παραπάνω, τη στιγμή που στο λιγότερο βγήκαν δύο διαδοχικές άμυνες. Στη συνέχεια ο Γιάξιτς κέρδισε πέναλτι και ο Έλληνας διεθνής ανέλαβε με επιτυχία να δώσει τη χαριστική βολή στους Γάλλους γράφοντας το 13-10 (2:21 πριν τη λήξη). Το μόνο που κατάφεραν οι Γάλλοι ήταν να μειώσουν σε 13-11, πριν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού βάλει την υπογραφή του στο τελικό 14-11.

Φερεντσβάρος – Μαρσέιγ 14-11 (2-2, 2-6, 4-1, 6-2)

Φερεντσβάρος: Γκάρντονι, Σέντλμάιερ, Ζάλανκι 2, Πολ, Βάμος, Μέτσει, Κονσταντίν – Μπικάρι 1, Γιάξιτς 1, Γιάνγκερ 3, Βάργκα 2, Γιάνσικ, Φουντούλης 5, Βόγκελ

Μαρσέιγ: Χοβχανσιάν, Φανπεπερστρέτ, Ολιβόν, Ιζντίσνκι, Τσούτσκοβιτς, Βερνό, Κρουσιγιά 1, Ντούρντιτς 3, Μαριόν – Βερνό 1, Κοβάσεβιτς 2, Βουκίσεβιτς 2, Καμαράσα 2, Σκεπάνοβιτς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα