Διαθεσόπουλος: «Στις δημοκρατίες τους αιρετούς τους βγάζει ο λαός και η Πολιτεία θέλει να το αντιστρέψει»

Αντώνης Πατσούρας
Διαθεσόπουλος: «Στις δημοκρατίες τους αιρετούς τους βγάζει ο λαός και η Πολιτεία θέλει να το αντιστρέψει»

bet365

Επίθεση Διαθεσόπουλου στην Πολιτεία για τις εκλογές και τις επιχορηγήσεις.

Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην διάρκεια της ΓΣ της ΚΟΕ που πραγματοποποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα για να εγκρίνει ομόφωνα τον προϋπολογισμό για το 2020 που φτάνει στα 4.626.000€.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ μίλησε για την διαχείριση που έχει η ΚΟΕ με τα 4 Ολυμπιακά αθλήματα και τις τεράστιες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο από την Πολιτεία ενώ πήρε θέση και για το νέο νομοσχέδιο σχετικά με τις θητείες στις ομοσπονδίες που επηρεάζει και τον ίδιο.

«Πρόκειται για μία γενική συνέλευση που στην ουσία δεν έχει ουσία. Εγκρίνεται από όλους μας ένας προϋπολογισμός που δεν έχει γίνει ποτέ σεβαστός τα τελευταία χρόνια από την Πολιτεία. Η Γενική Γραμματεία αθλητισμού μοιράζει τα χρήματα με τον συνήθη τρόπο, ο οποίος δεν είναι καθόλου αξιοκρατικός για τα αθλήματα τα οποία υπηρετούμε. Οι κρατούντες ποτέ δε λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες μας, τις διοργανώσεις που αναλαμβάνουμε, τον όγκο των αθλητών μας, τις 26 Εθνικές ομάδες τις οποίες διατηρούμε. Αυτό λέγεται ίση μεταχείριση;», είπε ο ισχυρός άνδρας της ΚΟΕ.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος υποστήριξε όμως οτι στις πρόσφατες επαφές του με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα αθλητισμού πήρε την διαβεβαίωση ότι φέτος θα ισχύσουν αντικειμενικά κριτήρια αναφορικά με την επιχορήγηση των ομοσπονδιών.

«Ίδωμεν και είθε, αυτές είναι οι λέξεις που θέλω να χρησιμοποιήσω. Κρατάω μικρό καλάθι, παρά τις διαβεβαιώσεις των δύο αντρών. Μακάρι να αλλάξουν τα δεδομένα και αξιοκρατικά να επιχορηγηθούν οι ομοσπονδίες. Δεν είμαι όμως τόσο αισιόδοξος. Στους τέσσερις μήνες που έχουν προηγηθεί διακρίνω ότι δεν ασχολείται η Πολιτεία με βασικά και κυρίαρχα θέματα του ελληνικού αθλητισμού.

Την ενδιαφέρει μόνο ποιος θα είναι πρόεδρος σε κάθε ομοσπονδία και το VAR. Απουσιάζει ο σεβασμός στην προσφορά του καθενός. Στις δημοκρατίες τους αιρετούς τους βγάζει ο λαός, κάτι που η Πολιτεία θέλει να αντιστρέψει» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα