Χαραλαμπίδη: Ένα κορίτσι από τον τόπο μας πρώτο στον κόσμο με τις ΗΠΑ!

Χαραλαμπίδη: Ένα κορίτσι από τον τόπο μας πρώτο στον κόσμο με τις ΗΠΑ!

bet365

Η Στεφανία Χαραλαμπίδη στέφτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια με την εθνική ομάδα πόλο των ΗΠΑ.

Το κλειστό ... κλαμπ των αθλητών της χώρας μας που έχουν κερδίσει χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε επίπεδο ανδρών-γυναικών, πάντα σε ομαδικό άθλημα, απέκτησε και νέο μέλος.

Η Στεφανία Χαραλαμπίδη είναι το 14ο μέλος. Έως το μεσημέρι της Παρασκευής το ... κλαμπ είχε 13 μέλη. Ήταν οι 13 πολίστριες οι οποίες τέτοιες ημέρες πριν από οχτώ χρόνια στη Σανγκάη κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο για λογαριασμό της Ελλάδος.

Το 14ο μέλος είναι από τη χώρα μας αλλά δεν το κέρδισε όμως με την Ελλάδα αλλά με τις ΗΠΑ. Η ιστορία έγραψε όμως ότι μια ακόμη ελληνίδα πήρε χρυσό στη διοργάνωση.

Η 24χρόνη πολίστρια δεν είναι απλά μέλος της καλύτερης ομάδας του κόσμου αλλά σ' αυτό το Παγκόσμιο της Νοτίου Κορέας πέτυχε 12 γκολ και ήταν η 2η σκόρερ της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Η ιστορία της...

Η Στεφανία είναι γεννημένη τον Μάιο του 1995. Έχει μια δίδυμη αδελφή, την Ιωάννα, που παίζει και εκείνη πόλο.

Είναι κόρη του πρώην διεθνή πολίστα με το ... φαρμακερό αριστερό χέρι, του Μπάμπη Χαραλαμπίδη, ο οποίος έχει παίξει στον Ολυμπιακό και φυσικά στην εθνική Ελλάδος. Η μητέρα της είναι η Καναδή αθλήτρια του μπάσκετ, Τζάνετ Σκοτ.

Οι δυο αδελφές ξεκίνησαν από μικρές στο κολυμβητήριο αλλά βαρέθηκαν... Αρκετά χρόνια αργότερα ήρθαν σ' επαφή με την μπάλα του πόλο και ερωτεύτηκαν το άθλημα.

Ξεκίνησαν να παίζουν στον Τρίτων Αμαρουσίου, ο οποίος κατά σύμπτωση τις ημέρες που η Στεφανία έγραφε ιστορία στην Κορέα, επέστρεφε στην Α1!

Αγωνίστηκαν νωρίς στις εθνικές ομάδες της Ελλάδος. Το 2011 κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων και το 2012 το χρυσό στο Παγκόσμιο! Τότε στον τελικό η Ελλάδα είχε κερδίσει την Ουγγαρία με την Στεφανία να σκοράρει τρεις φορές.

Οι ΗΠΑ ήταν 4ες αφού έχασαν από τις Ρωσίδες στον μικρό τελικό. Οι αγώνες είχαν διεξαχθεί στο Περθ.

Το καλοκαίρι του 2012 "μεταναστεύουν" στις ΗΠΑ για σπουδές στο USC στο Λος Άντζελες αλλά και για να παίξουν πόλο. Η Ιωάννα σπούδασε communication και η Στεφανία international global business!

Διαπρέπουν στις ΗΠΑ και στο πόλο κερδίζοντας τίτλους. Η Στεφανία ήταν και MVP στο NCAA το 2016.

Το 2015 οι δυο πολίστριες είναι μέλη της εθνικής ομάδας πόλο της Ελλάδος που εκπροσωπεί τη χώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Οι δυο τους είχαν όνειρο να παίξουν με την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά η εθνική ομάδα πόλο έπαιξε εκεί για τελευταία φορά το 2008!

Δυο χρόνια μετά...

Η Στεφανία παίρνει την απόφαση να παίξει στην εθνική των ΗΠΑ αφού έχει διαβατήριο και έχει και το δικαίωμα. Ξεκινάει το 2017. Το 2018 κερδίζει το χρυσό στο World League. Είναι μέλος της ομάδας που κερδίζει το χρυσό και το 2019.

Από εκεί οι ΗΠΑ παίρνουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2020.

Η εθνική των ΗΠΑ κερδίζει και τους 6 αγώνες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας και η Στεφανία κερδίζει και το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Για την επιλογή της να παίξει στις ΗΠΑ είπε πρόσφατα: «Επέλεξα να αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ όχι γιατί έχω κάτι με τις παίκτριες ή τους προπονητές αλλά γιατί πλέον μένω μόνιμα στην Αμερική , έχω τη ζωή μου εκεί πια και απλά ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Αμερικανική ομάδα».

Στην πορεία αυτή έως την κορυφή έπαιξε κόντρα και στις παλιές τις συμπαίκτριες αφού οι ΗΠΑ αγωνίστηκαν με την Ελλάδα και κέρδισαν με 15-5.

Ήταν μια περίεργη στιγμή για εκείνη και δηλώνει: «Ήταν λίγο δύσκολο το σημερινό παιχνίδι γιατί ήταν η παλιά μου ομάδα αγαπώ τις κοπέλες τους προπονητές αλλά είναι η δουλειά μου θέλω να παίξω καλά».

Η Στεφανία δικαιώθηκε... Είναι πρώτη στον κόσμο.

Σε συλλογικό επίπεδο τη σεζόν 2018-19 έπαιξε στη Βουλιαγμένη και κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδος ενώ μετά από χρόνια η ελληνική ομάδα επέστρεψε στο Final-4 της Ευρωλίγκα.

 

Τελευταία Νέα