Ελλάδα: Ο δρόμος για το Τόκιο περνάει από Βουδαπέστη και Ρότερνταμ

Gazzetta team
Ελλάδα: Ο δρόμος για το Τόκιο περνάει από Βουδαπέστη και Ρότερνταμ

bet365

Πως θα προκριθεί η εθνική ανδρών της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο; Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος.

Η εθνική όπως αναμενόταν και πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο ανδρών της Νοτίου Κορέας δεν θα προκρίνονταν από εκεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Η υπόθεση πρόκριση πάντα δυσκόλευε την Ελλάδα και τώρα θα κριθεί μέσα από δυο τουρνουά.

Το πρώτο είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 26/1/2020. Το δεύτερο είναι το παγκόσμιο προ ολυμπιακό του Ρότερνταμ (29/3-5/4).

Το Ευρωπαϊκό θα δώσει ένα εισιτήριο και το προ ολυμπιακό 3. Το Ευρωπαϊκό επίσης δίνει και εισιτήρια για το Παγκόσμιο του 2021.

Στο Τόκιο το Ολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί με 12 ομάδες. Έχει προκριθεί ήδη η "οικοδέσποινα" Ιαπωνία. Εκεί θα είναι η Σερβία που πέρασε από το World League και η Ιταλία με την Ισπανία που προκρίθηκαν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εκτός από την Ευρώπη θα διεξαχθούν οι Παναμερικανικοί Αγώνες με τις ΗΠΑ να είναι το φαβορί για χρυσό και πρόκριση αλλά και οι αγώνες της Ωκεανίας (Αυστραλία το φαβορί) και της Ασίας.

Οι καλές ομάδες που μένουν είναι από την Ευρώπη. Από το Ευρωπαϊκό λογικά θα περάσει η Ουγγαρία ή η Κροατία.

Έτσι θα μείνουν για το προ ολυμπιακό του Ρότερνταμ η Κροατία ή η Ουγγαρία και μετά η Ελλάδα, η Ρωσία, η Γερμανία, το Μαυροβούνιο, ο Καναδάς, η Γαλλία.

Η Ουγγαρία ή η Κροατία σαφώς και είναι το φαβορί για μια θέση και μένουν άλλες δυο για τις οποίες θα παλέψουν βασικά οι Έλληνες, οι Μαυροβούνιοι, οι Ρώσοι και οι Γερμανοί.

Τα προ ολυμπιακά είναι πάντα δύσκολα και θέλουν ηγέτες και "πιστόλια". Εκεί τα λάθη δεν συγχωρούνται...

 

Τελευταία Νέα