Ελλάδα - Ιταλία: Δυο γείτονες για μια θέση στην τετράδα!

Ελλάδα - Ιταλία: Δυο γείτονες για μια θέση στην τετράδα!

bet365

Η Ελλάδα παίζει στις 12:30 με την Ιταλία για μια θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τα παιχνίδια της Ελλάδος με την Ιταλία στο πόλο ήταν πάντα συναρπαστικά. Με σασπνές, με ξύλο, με γκολ και με ... μετάλλια.

Μπορεί οι Ιταλοί να είναι ειδικοί στην άμυνα και στο να χαλούν το παιχνίδι της Ελλάδος αλλά και οι Έλληνες έχουν τον τρόπο τους.

Άλλωστε τα δυο τελευταία μετάλλια η εθνική Ελλάδος κόντρα στην Ιταλία τα κέρδισε. Το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015 αλλά και το επίσης χάλκινο στο World League του 2016 στην Κίνα.

Οι Ιταλοί μας είχαν ... κόψει κάποτε τη ... φόρα στη Φλωρεντία. Μικρός τελικός του 1999. Η Ελλάδα είναι για πρώτη φορά στην τετράδα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Παίζει στον μικρό τελικό με την Ιταλία και χάνει δύσκολα με 7-6. Με το ίδιο σκορ είχα ηττηθεί και στη φάση των ομίλων.

Δυο χρόνια αργότερα στην ίδια διοργάνωση αλλά στη Βουδαπέστη η Ελλάδα θ' αποκλειστεί από την Ιταλία στον προημιτελικό πάλι με 7-6.

Μετά τα πράγματα άλλαξαν... Ο Σάντρο Καμπάνια ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας, πήρε μεταγραφή στην εθνική Ελλάδος και την "απογείωσε".

Βέβαια την 18η Ιουνίου 2003 στη Βαρκελώνη η Ελλάδα χάνει με 10-5 στον όμιλο από την Ιταλία. Οι γείτονες όμως κερδίζουν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο αλλά και η Ελλάδα είναι για πρώτη φορά 4η!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες κανείς δεν έχει ξεχάσει το τελευταίο ματς του ομίλου. Είμαστε στην Αθήνα. Η Ελλάδα κερδίζει με 6-4 την Ιταλία και είναι πρώτη στον όμιλο της. To έπαθλο είναι μια θέση στα ημιτελικά.

Στην ίδια διοργάνωση και το 2012 στο Λονδίνο οι δυο ομάδες μένουν στο 7-7 στον όμιλο με τον Φουντούλη να είναι πρώτος σκόρερ με 2 γκολ ενώ το 2016 στο Ρίο η Ιταλία κερδίζει με 9-5! Είναι προημιτελικός και η Ιταλία θα περάσει και θα πάρει και το χάλκινο μετάλλιο πάλι με τον Καμπάνια στον πάγκο της.

Στα Παγκόσμια εκτός από το 2015 και το 11-10 της Ελλάδος στον μικρό τελικό αλλά και τη Βαρκελώνη (2003), έχουν παίξει το 2005 στο Μόντρεαλ στον προημιτελικό με την Ελλάδα να κερδίζει με 13-9 και να είναι 3η στον κόσμο στη συνέχεια αλλά και το 2007 παίζουν για την 5η θέση και η Ιταλία επικρατεί με 16-15.

To 2014 παίζουν στον όμιλο του Ευρωπαϊκού και η Ελλάδα αποσπά ισοπαλία (9-9) με 3 γκολ του Βλαχόπουλου.

Γενικά σ' αυτά τα παιχνίδια με τους Ιταλούς πάντα καλά τα πηγαίνουν ο Γιάννης Φουντούλης και ο Άγγελος Βλαχόπουλος.

Ο Σάντρο Καμπάνια μας ξέρει πολύ καλά και πρόσφατα έπαιξε και φιλικά με την Ελλάδα η οποία όμως δεν είχε στη σύνθεση της τους... Ούγγρους.

Γεύση... από Ιταλία έχουν πάρει ο Γιώργος Δερβίσης και ο Άλεξ Γούνας που έχουν παίξει σε ιταλικές ομάδες.

Φυσικά τα παιχνίδια Ελλάδα-Ιταλία δεν έχουν καμία σχέση με τα παιχνίδια Προ Ρέκο-Ολυμπιακός. Μπορεί να παίζει μια ελληνική και μια ιταλική ομάδα αλλά με την βοήθεια των ξένων που για την Ρέκο είναι 7!

 

Τελευταία Νέα