Μορφέσης: «Έχουμε λόγους να συνεχίσουμε να παλεύουμε στο Παγκόσμιο»

Gazzetta team
Μορφέσης: «Έχουμε λόγους να συνεχίσουμε να παλεύουμε στο Παγκόσμιο»

bet365

Ο Γιώργος Μορφέσης μίλησε μετά την ήττα της Εθνικής Γυναικών πόλο από τις ΗΠΑ και τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει να παλεύει στο Παγκόσμιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή μετά την ήττα της Εθνικής κόντρα στις ΗΠΑ

«Ξέραμε ότι το έργο μας θα ήταν δύσκολο, είχαμε δει αυτή την ομάδα πριν σχεδόν 20 μέρες. Την ξέραμε και μας ήξερε από την κοινή μας προετοιμασία. Φυσικά, άλλο ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι άλλο τα φιλικά παιχνίδια. Σήμερα το ματς για μας δε λειτούργησε ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει. Φάγαμε αρκετές κόντρες στον παραπάνω και τον λιγότερο ήμασταν καλοί γενικά αλλά ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα 6 με 6 και στις αμυντικές κόντρες. Ξέραμε ότι η Αμερική είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και γι αυτό θέλαμε να την αποφύγουμε από το πρώτο παιχνίδι.

Προσπαθήσαμε κάποιες στιγμές να πλησιάσουμε, αλλά εκεί δεχθήκαμε κάποιες αποφάσεις των διαιτητών που δεν μας άφησαν. Θυμάμαι έξι επιθετικά που σφύριξαν στην Ασημάκη και πρέπει να το πω ότι είναι «μιλημένο» αυτό για την συγκεκριμένη παίκτρια, ότι είναι μια μόνιμη κουβέντα μεταξύ των διαιτητών ότι κάνει επιθετικά φάουλ κι ότι κάνει παραμύθι. Αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Γιατί φτάνουμε στο άλλο άκρο. Ποιος φουνταριστός δεν κάνει επιθετικά φάουλ; Ας μας πουν.

Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε για δυο λόγους, αρχικά γιατί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο, άλλο να παίξεις για 5-6 κι άλλο για 7-8 και κατά δεύτερον γιατί πρέπει να κάνουμε το ταμείο μας στο τέλος για την επόμενη χρονιά εφόσον δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση από εδώ που ούτως ή άλλως ήταν πολύ δύσκολο. Η επόμενη χρονιά πρέπει να είναι απαιτητική και σοβαρή γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν ξέρω πόσοι το γνωρίζουν αλλά οι θέσεις για τους Ολυμπιακούς είναι μόνο δύο από την Ευρώπη, το πολύ να είναι τρεις αν δεν κατέβει η Αφρική. Ήδη έχουν προκριθεί η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Κίνα που είναι εκτός 8άδας. Εμείς θα παλέψουμε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια».

Από την πλευρά της η Νικόλ Ελευθεριάδου τόνισε: «Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια δύναμη. Είχαμε στην αρχή στο μυαλό μας ένα πλάνο να μην δεχθούμε πολλά γκολ και στην επίθεση, να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται. Παλέψαμε, κάναμε ό,τι καλύτερο γινόταν, το τουρνουά έχει ακόμα δρόμο θα επιδιώξουμε από δω και πέρα την καλύτερη θέση και να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Υπήρχαν σημεία μέσα στον αγώνα που βλέπαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο αλλά νιώθαμε ότι ήταν πολύ δύσκολο γιατί δεχόμασταν πολλά γκολ. Πιστεύω στην άμυνα δεν κάναμε 100% αυτό που είχαμε πει λόγω και της κούρασης. Δυστυχώς 10 γκολ διαφορά είναι πάρα πολλά για μας δεν μας αντιπροσωπεύει αλλά δυστυχώς αυτό έγινε».

Η Στεφανία Χαραλαμπίδη που αγωνίζεται πλέον με το σκουφάκι των ΗΠΑ ανέφερε: «Ήταν λίγο δύσκολο το σημερινό παιχνίδι γιατί ήταν η παλιά μου ομάδα. Αγαπώ τις κοπέλες τους προπονητές ,αλλά είναι η δουλειά μου θέλω να παίξω καλά.

Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και το έδειξε και εδώ αλλά χρειάζεται λίγο πιο πολύ χρόνο μαζί , είναι καινούργια ομάδα είναι μικρότερες και μεγαλύτερες παίκτριες πρέπει να δεθούν περισσότερο αλλά πάνε πάρα πολύ καλά και μπορούν να πάνε πιο ψηλά, όπως πέρυσι βγήκαν 2ες στο Ευρωπαϊκό.

Εμείς θέλουμε πάρα πολύ το χρυσό μετάλλιο εδώ . Δεν κοιτάμε που εξασφαλίσαμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα για να πάρουμε το χρυσό.

Έπέλεξα να αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ όχι γιατί έχω κάτι με τις παίκτριες ή τους προπονητές αλλά γιατί πλέον μένω μόνιμα στην Αμερική. Έχω τη ζωή μου εκεί πια και απλά ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην αμερικανική ομάδα.

Στην Ελλάδα, πάντως, θα ξαναέρθω να παίξω σίγουρα. Όχι την επόμενη χρονιά γιατί πρέπει να είμαι στην Αμερική με την Εθνική λόγω προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς αλλά την μεθεπόμενη χρονιά θα ξαναέρθω σίγουρα. Θέλω να ξαναπαίξω στη Βουλιαγμένη. Δεν είναι κάτι αποφασισμένο, αλλά το θέλω να ξαναγωνιστώ με την Βουλιαγμένη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα