Γ. Αφρουδάκης στο gazzetta.gr: «Θα τα καταφέρει και εδώ ο Μαυρωτάς»

Γ. Αφρουδάκης στο gazzetta.gr: «Θα τα καταφέρει και εδώ ο Μαυρωτάς»

bet365

Ο κουμπάρος, φίλος και συναθλητής του Γιώργου Μαυρωτά ο Γιώργος Αφρουδάκης μιλάει για εκείνον στο gazzetta.gr.

Σπουδαία ημέρα για το ελληνικό πόλο η τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του ΓΓΑ.

Ένας από τους επτά είναι πλέον ΓΓΑ και υπεύθυνος για τον ελληνικό αθλητισμό. Ναι. Είναι ο Γιώργος που συμμετείχε 5 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ο αρχηγός της πρώτης ελληνικής ομάδας (Βουλιαγμένη) που κέρδισε ευρωπαϊκό τίτλο, είναι ο καθηγητής του Πολυτεχνείου, είναι ένας από τους επτά!

Τι είναι οι επτά; Είναι οι βασικοί παίκτες μιας ομάδας πόλο και το θέμα του βιβλίου που έγραψε πριν χρόνια ο Γιώργος με τίτλο "Το θεώρημα της επτάδας".

Με την ανακοίνωση της νέας υπεύθυνης θέσης του το gazzetta.gr μίλησε με τον Γιώργο Αφρουδάκη για να πει αυτά που θέλει για τον φίλο του, τον κουμπάρο του, τον συμπαίκτη του.

Ο Αφρουδάκης βάπτισε τον πρώτο γιο του Μαυρωτά, τον Λεωνίδα, που έπαιζε μαζί με τον μικρό Άρη στον Απόλλωνα Σμύρνης πόλο τη χρονιά που πέρασε. Ο πατέρας του Γιώργου, ο Πολύβιος, πάντρεψε τον Μαυρωτά, ενώ ο Γιώργος ήταν συμπαίκτης του και στην εθνική ομάδα και στη Βουλιαγμένη.

«Έχει ομαδικό πνεύμα»

«Ο Γιώργος χωρίς υπερβολή είναι από τους πλέον αξιόλογους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού. Πέτυχε κάτι μοναδικό. Συνδύασε τον πρωταθλητισμό στο πιο υψηλό επίπεδο και παράλληλα έφτασε να γίνει καθηγητής στο Πολυτεχνείο. Ο ελληνικός αθλητισμός έπρεπε να εκμεταλλευτεί τον Μαυρωτά και είμαι χαρούμενος που του δόθηκε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη θέση.

Έχει ομαδικό πνεύμα και πνεύμα νικητή και θα τα καταφέρει», είπε αρχικά ο "Άφρου" και συνέχισε: «Ο Γιώργος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας καλός οικογενειάρχης. Με αρχές και αξίες. Ασχολήθηκε με την πολιτική και επειδή παρακολούθησα την πορεία του θα πω ότι μου άρεσε η προσήλωση του και η αγάπη στο κοινοβουλευτικό έργο. Η παρουσία του στην ελληνική βουλή εκτιμήθηκε από τη νέα κυβέρνηση και νομίζω από όλους τους πολιτικούς. Ο Γιώργος το αξίζει 100%. Μια προσωπικότητα από το άθλημα μας επιβραβεύτηκε για την τεράστια πορεία ζωής του».

«Γνωρίζει τον μαζικό αθλητισμό και το πρόβλημα των εγκαταστάσεων»

Συνεχίζοντας μας μιλάει και τις άλλες αρετές του: «Επιτέλους βλέπουμε μετά από καιρό αυτή η χώρα στον αθλητισμό της ν' αλλάζει μοντέλο. Ν' ακολουθεί τις προηγμένες χώρες. Ένας άνθρωπος με τις κατάλληλες γνώσεις, ένας τεράστιος αθλητής είναι εκεί που πρέπει. Ο Γιώργος ξέρει πως να γίνεις πρωταθλητής.

Γνωρίζει καλά τον μαζικό αθλητισμό. Το λέω ξανά. Θα έχει δύσκολο έργο και θέλει την στήριξη της αθλητικής οικογένειας. Ξέρει όσο λίγοι τον μαζικό αθλητισμό ενώ γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζει η αθλητική Ελλάδα. Στο άθλημα μας υπάρχει τεράστια έλλειψη εγκαταστάσεων. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να του πω ότι είμαστε περήφανοι για εκείνον. Το ξέρει».

«Το πόλο χτίζει προσωπικότητες»

Η κουβέντα περνάει ξανά στο πόλο και στον Γκουαρντιόλα: «Το πόλο βγάζει προσωπικότητες. Ο Γκουαρντιόλα επέλεξε στη Μπαρτσελόνα να πάρει μαζί του έναν τεράστιο παίκτη. Τον Εστιάρτε. Τον διάλεξε για την προσωπικότητα του και γιατί ξέρει πως έχει μάθει μέσα από το πόλο να δουλεύει σκληρά και να φέρνει αποτελέσματα. Τον έχει πάντα μαζί του. Δεν είναι τυχαίο. Το πόλο χτίζει αθλητές και προσωπικότητές. Στη Σερβία, στην Κροατία στην Ουγγαρία βλέπουμε εδώ και χρόνια πολίστες σε σημαντικές θέσεις του αθλητισμού».

«Ήταν πρότυπο μου ο Μαυρωτάς»

Για τον Γιώργο Αφρουδάκη ο Μαυρωτάς ήταν πρότυπο. Έπαιξαν μαζί στη Βουλιαγμένη και στην εθνική ομάδα. Για αυτή τη συμβίωση μας λέει: «Το είχα πει και στην παρουσίαση του βιβλίου του. Εγώ σαν αθλητής νέος είχα πολλά πρότυπα. Τον Γκάλη, τον Σαραβάκο. Το καλοκαίρι που ξεκίνησα στο πόλο απέκτησα νέο πρότυπο.

Τον Μαυρωτά. Ταυτίστηκα μαζί του. Τον είχα δει στην τηλεόραση. Ήταν μαχητής. Έφτασε η ώρα μετά από καιρό να τον συναντήσω από κοντά. Στο μυαλό μου είχα φτιάξει μια εικόνα ενός ανθρώπου που θα ήταν 1,95 και θα είχε πλάτες τεράστιες. Τον είδα και απογοητεύτηκα. Όταν είσα παιδί τους βλέπεις ή μάλλον θέλεις να τους βλέπεις όλους μεγάλους. Ο Γιώργος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καριέρα μου. Πέτυχα πολλά στην καριέρα μου αλλά ακαδημαϊκή καριέρα δεν έκανα σαν τον Μαυρωτά».

«Ζήσαμε μοναδικές στιγμές»

Τι θυμάται όμως έντονα από τον πολίστα Γιώργο Μαυρωτά; «Το Κυπελλούχων του 1997 με τη Βουλιαγμένη ήταν μια μεγάλη στιγμή για το ελληνικό πόλο. Επίσης θυμάμαι έντονα τις δυο προκρίσεις σε Ολυμπιακούς. Το 1996 και το 2000. Το 1996 μάλιστα είχαμε πάει στην Ατλάντα και η ομάδα για πρώτη φορά ήταν στην εξάδα. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα τότε.

Αυτές είναι οι πιο έντονες αθλητικές στιγμές που ζήσαμε μαζί. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος θ' ασχοληθεί με τους χώρους προπόνησης των αθλητών και θέλω να κάνω και μια ευχή. Να συνδυαστεί η ανάληψη αυτής της θέσης με μια μεγάλη επιτυχία της εθνικής μας ομάδας στην Κορέα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα», σημειώνει ο Αφρουδάκης.

 

Τελευταία Νέα