Πανιώνιος: Ο σύλλογος που έχει ανάγκη και η υδατοσφαίριση (pics)

Πανιώνιος: Ο σύλλογος που έχει ανάγκη και η υδατοσφαίριση (pics)

bet365

Ο Θωμάκος, ο Μουρίκης, οι δυο τελικοί Ευρώπης, ο κόσμος και η "αφρόκρεμα". Λούδης: «Έχουμε ανάγκη τον Πανιώνιο». »

Στην Α1 της υδατοσφαίρισης Ανδρών θα παίζει την περίοδο 2019-20 ο Πανιώνιος.

Η είδηση της επιστροφής του Ιστορικού πέρασε στα ψιλά αλλά είναι πολύ σημαντική για την ελληνική υδατοσφαίριση.

Ο Πανιώνιος δεν έχει σαφώς τις επιτυχίες του Ολυμπιακού, του Εθνικού και της Βουλιαγμένης αφού δεν έχει κερδίσει κάποιον τίτλο αλλά έχει πιστό κόσμο και έδειξε ότι μπορεί να παλέψει και να διακριθεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει παίξει σε δυο τελικούς Λεν Τρόφι, σε 5 στο Κύπελλο Ελλάδος και σε 2 στο Πρωτάθλημα.

Ο Πανιώνιος θα παίξει για 19η φορά τη νέα σεζόν στην Α1.

Δυο παιδιά του Πρωταθλητές Ευρώπης

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα αλλά ωραία... Ο Πανιώνιος έχει "γεννήσει" δυο παίκτες που στέφτηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης. Με τον Ολυμπιακό και οι δυο.

Όταν μιλάει κανείς για Πανιώνιο και υδατοσφαίριση το μυαλό του πάει στον Γιάννη Θωμάκο.

Ξεκίνησε από κολυμβητής, έπαιξε πόλο στον Πανιώνιο, πήρε τα πάντα σ' Ελλάδα και Ευρώπη με τον Ολυμπιακό και επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του.

Σπουδαίος περιφερειακός με "φαρμακερό" σουτ και μεγάλη ευστροφία. Προσέφερε τα μέγιστα στον Ολυμπιακό αλλά ταύτισε τη ζωή του με τον Πανιώνιο και τη Νέα Σμύρνη.

Ο έτερος Πρωταθλητής Ευρώπης είναι ο Κώστας Μουρίκης. Στον Πανιώνιο έγινε... άνδρας. Πως; Μα μέσα από τα παιχνίδια της ομάδας του με τον Ολυμπιακό. Σ' όλους τους χαμένους τελικούς στην Ελλάδα πάλευε με τον Ολυμπιακό και έπειτα φόρεσε το σκουφάκι του.

Κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2018 και έχει παίξει σε 3 τελικούς στη διοργάνωση. Ήταν "Πάνθηρας" και πάντα η καρδιά του είναι στον Πανιώνιο.

Η "αφρόκρεμα" της Ελλάδας πάει ... Πλατεία

Εκτός από αυτούς τους δυο (Θωμάκος, Μουρίκης) στον Πανιώνιο έπαιξαν για πολύ ή για λίγο τεράστιοι παίκτες. Πάρτε μπλοκάκι ... Αφρουδάκης Γιώργος, Βλοντάκης Αντώνης, Μάζης Δημήτρης, Κοκκινάκης Κώστας, Λούδης Κώστας, Πέτρε Σάντα, Θόδωρος Καλακόνας, Γιώργος Ρέππας.

Όλοι τους με παγκόσμιες παραστάσεις, Ολυμπιονίκες.

Μαζί τους σ' αυτό το "ταξίδι" και οι πιο νέοι τότε Μουρίκης,Φλέγκας, Μπεριστιάνος, Μίραλης, Παπαδόγκωνας, Γαλανίδης.

Στον πάγκο του κάθισαν μεταξύ άλλων στα καλά χρόνια, από το 2004 (με Αλέκο Βάσο) έως το 2011, ο Γιάννης Γιαννουρής, ο Μάκης Βολτυράκης και ο Κώστας Λούδης.

Στον Πανιώνιο έπαιξε και ο εγγονός του Νίκου Μαστοράκη, ο πολίστας Τζόρνταν Τόμπσον.

Πολύ χρήμα στην ομάδα έβαλε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης ο οποίος την ακολουθούσε σ' όλα τα μεγάλα γεγονότα και ο Γεράσιμος Βεντούρης.

Μαζί τους και ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος ο "δαιμόνιος" μάνατζερ.

Οι τελικοί της Ευρώπης

Ο Πανιώνιος είναι από τις ελάχιστες ελληνικές ομάδες που έχει παίξει στην Ευρωλίγκα (Τσάμπιονς Λιγκ) σε φάση ομίλων (2006-07). Τις μεγάλες του επιτυχίες όμως τις πέτυχε στο Λεν Τρόφι, που είναι η 2η διοργάνωση της LEN.

Το 2009 παίζει στον τελικό της Ευρώπης. Το είχαν καταφέρει μόνο ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη. Έχει τον Κώστα Λούδη, που σταμάτησε το πόλο και έγινε προπονητής, στον πάγκο του και αποκλείει την Ποζίλιπο και τη Μπαρτσελόνα.

Στον διπλό τελικό παίζει με την ουγγρική Ζέγκεντ. Κερδίζει με 8-6 στη Νέα Σμύρνη και χάνει στην Ουγγαρία με 12-10. Το τρόπαιο θα κριθεί στα πέναλτι. Οι Ούγγροι είναι πιο τυχεροί και κερδίζουν με 5-3.

Το 2011 με τον Μάκη Βολτυράκη στον πάγκο του ο Πανιώνιος είναι ξανά στον τελικό. Στη διαδρομή έχει βγάλει εκτός την σπουδαία Χόνβεντ.

Αντίπαλος τους είναι η ιταλική Σαβόνα. Το πρώτο ματς στην Ελλάδα είναι ισόπαλο (9-9) και στην Ιταλία χάνει με 11-3.

Είναι το ... τέλος μια σπουδαίας ομάδας που πέτυχε σπουδαία πράγματα για 8 και πλέον χρόνια αλλά δεν πήρε ποτέ τίτλο.

Στη σκιά του Ολυμπιακού

Στην Ελλάδα ο Πανιώνιος έπαιξε σε 5 τελικούς Κυπέλλου και τους έχασε όλους από τον Ολυμπιακό. Το 2006 στην Άρτα, το 2008 στην Τρίπολη, το 2009 στην Πτολεμαϊδα, το 2010 στη Σύρο και το 2011 στην Κάλυμνο.

Στη Σύρο η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην κούπα αλλά στην παράταση ο Χατζηθεοδώρου έδωσε τη νίκη με 7-6 στον Ολυμπιακό.

Όσο αφορά το Πρωτάθλημα έπαιξε στους τελικούς του 2009 και του 2010 και ηττήθηκε με 3-0 από τον Ολυμπιακό.

Την εποχή εκείνη ο Πανιώνιος είχε σπουδαία ομάδα αλλά ο Ολυμπιακός ήταν στην ελίτ της Ευρώπης με μπάτζετ που ξεπερνούσε τα 2 εκ ευρώ.

Λούδης: «Έχει ανάγκη το άθλημα τον Πανιώνιο»

Ένας από τους ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τον Πανιώνιο είναι ο Κώστας Λούδης.

Έπαιζε στον Πανιώνιο όταν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (4ος) και μετά έγινε προπονητής του.

«Είναι σπουδαίο νέο η επιστροφή του Πανιώνιου. Έχει ανάγκη το άθλημα ομάδες με ιστορία και με κόσμο όπως ο Πανιώνιος. Έχω υπάρξει και παίκτης και προπονητής και ξέρω πόσο αγαπάει ο κόσμος την ομάδα πόλο. Εύχομαι και ελπίζω να μείνει πολλά χρόνια και να βρει τον δρόμο των επιτυχιών», είπε στo gazzetta.gr ο Κώστας Λούδης.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα