Η 13αδα της εθνικής γυναικών για το Παγκόσμιο της Κορέας

Η 13αδα της εθνικής γυναικών για το Παγκόσμιο της Κορέας

bet365

Οι επιλογές του Γιώργου Μορφέση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας.

Τις 13 παίκτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο άθλημα της υδατοσφαίρισης ανακοίνωσε ο Γιώργος Μορφέσης.

Ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε για τους αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 12 έως τις 28/7 στη Γκουαντζού της Νοτίου Κορέας τις παρακάτω παίκτριες: Ιωάννα Σταματοπούλου, Μαρίνα Κοτσιώνη (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Άλκηστη Μπενέκου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Χριστίνα Κότσια, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Μαρία Πάτρα, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη.

Απούσα είναι η βασική για χρόνια τερματοφύλακας της ομάδας, Χρυσή Διαμαντοπούλου, που έχει υποβληθεί εδώ και μήνες σε επέμβαση ενώ λείπουν η Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Βασιλική Διαμαντοπούλου που ήταν στις επιλογές του Μορφέση στο τελευταίο διάστημα.

Η εθνική γυναικών αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2011 είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση της Σανγκάης. Φέτος κυνηγάει την διάκριση και θα ήταν ευχής έργον να πάρει το χρυσό και να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έως σήμερα την πρόκριση για το Τόκιο έχουν πάρει η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ και μένουν άλλα 8 εισιτήρια τα οποία θα δοθούν μέσα από το παγκόσμιο (χρυσό μετάλλιο), τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα και το προ ολυμπιακό.

Η Ελλάδα έχει να συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008 και σίγουρα αυτός είναι ο μεγάλος στόχος αυτής της ομάδας.

Στην Κορέα είναι στον ίδιο όμιλο με την Ισπανία, την Κούβα και το Καζακστάν και στην πρεμιέρα θα τα παίξει όλα για όλα για την 1η θέση με την Ισπανία.

Η Εθνική μας ομάδα, στις 26 Ιουνίου θα μεταβεί στις ΗΠΑ για κοινή προετοιμασία και σειρά φιλικών αγώνων με την χρυσή ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια και στη συνέχεια (8/7) θα αναχωρήσει για την Κορέα (Σεούλ), από το Σαν Φραντσίσκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα