Οι Ολυμπιονίκες του Λιμενικού διδάσκουν στα σχολεία! (pics)

Οι Ολυμπιονίκες του Λιμενικού διδάσκουν στα σχολεία! (pics)

bet365

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες που υπηρετούν στο Λιμενικό διδάσκουν στα δημόσια σχολεία θέματα σχετικά με την ασφάλεια στην θάλασσα.

Μια ωραία πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει το Λιμενικό Σώμα με στόχο να ενημερώση τα παιδιά δημοτικών και γυμνασίων για την ασφάλεια στην θάλασσα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους στην θάλασσα και το πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει παιδιά και οικογένειες.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο: «Προσέχω -Μαθαίνω -Νιαζομαι».

Οι πλέον κατάλληλοι για να διδάξουν στα νέα παιδιά είναι οι Ολυμπιονίκες.

Έτσι μετά από το Πάσχα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων σε δημόσια σχολεία το οποίο "τρέχουν" Ολυμπιονίκες όπως η Γεωργία Ελληνάκη, η Ευτυχία Καραγιάννη, η Αγγελική Καραπατάκη, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, ο Δημήτρης Μάζης, ο Κώστας Λούδης, ο Θέμης Χατζής και άλλοι Ολυμπιονίκες που υπηρετούν στο Σώμα.

Οι παρουσιάσεις περιλαμβάνουν φωτογραφίες και σκίτσα για να είναι κατανοητές στα μικρά παιδιά και προέρχονται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Safe Water Sports».

Ο Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης Δημήτρης Μάζης μιλώντας για την "καμπάνια" τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που συμμετέχουμε σ' αυτό το πρόγραμμα του Λιμενικού. Υπηρετούμε για χρόνια στο Σώμα και με την εμπειρία μας ως αθλητές και ειδικά ως αθλητές του νερού θα μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά και τους εφήβους να καταλάβουν πως θα είναι ασφαλή στη θάλασσα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Το καλοκαίρι είναι η ωραιότερη εποχή και πρέπει όλοι μας ν' απολαμβάνουμε χωρίς φόβο την θάλασσα και τα σπορ που μπορούμε να κάνουμε σ' αυτήν. Είναι χαρά μας να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στα παιδιά και ευχαριστούμε το Λιμενικό γι' αυτή την ευκαιρία που μας δίνει».

 

Τελευταία Νέα