Μυλωνάκης: «Στον Ολυμπιακό επέστρεψα για το ευρωπαϊκό»

Μυλωνάκης: «Στον Ολυμπιακό επέστρεψα για το ευρωπαϊκό»

bet365

Ο πρωταθλητής Μανώλης Μυλωνάκης μιλάει στο gazzetta.gr για το νταμπλ και το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τσέλσι - Άρσεναλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Με καταγωγή από τα Χανιά "ρίζωσε" στην Αθήνα. Στην πόλη αυτή έφτιαξε την δική του οικογένεια, την καριέρα του, τη ζωή του.

Η καριέρα του εδώ στην πρωτεύουσα είναι ... ζήτημα δυο πόλεων και τριών ομάδων. Ολυμπιακός, Εθνικός και Βουλιαγμένη . Πειραιάς και Βουλιαγμένη.

Κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα με τον Εθνικό το 2006, πήρε νταμπλ με τη Βουλιαγμένη το 2012 και σε δυο περιόδους κέρδισε 7 πρωταθλήματα (6 νταμπλ) με τον Ολυμπιακό αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μανώλης Μυλωνάκης που φτάνει στα 35 του χρόνια συνεχίζει να παίζει πόλο σε υψηλό επίπεδο και ήταν ο MVP των τελικών της Α1 εκεί όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 νίκες την Βουλιαγμένη και πήρε το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Ο Κρητικός περιφερειακός, που είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών για κάθε ομάδα, και εκείνος που έχει πάρει δυο μετάλλια (χάλκινα) σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (2005, 2015) με την Ελλάδα, μιλάει για όλα στο gazzetta.gr.

-Τέλος καλό όλα καλά;
«Ναι. Το κερδίσαμε και αυτό».
-Γιατί ο Ολυμπιακός παρουσίασε τόσο κακή εικόνα στους 2 πρώτους τελικούς;
«Δεν έχω στο μυαλό μου ξεκάθαρη εικόνα γι' αυτό. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός και η Βουλιαγμένη ήταν καλή και τις αξίζουν συγχαρητήρια. Για μένα αυτα τα δυο παιχνίδι ήταν ένα καλό μάθημα που θα μας χρειαστεί για τους τελικούς στην Ευρώπη».


-Δηλαδή;
«Μάλλον προσεγγίσαμε λάθος τον τελικό. Είναι τελικός και κρίνει τίτλο. Είχαμε έξι χρόνια να χάσουμε. Όλα φαίνονταν τόσο εύκολα. Στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι εύκολο. Τα πάντα τα κερδίζεις, δεν στα χαρίζουν.Πρέπει να πανηγυρίζεις κάθε γκολ, κάθε νίκη. Το καλό είναι πως αντιδράσαμε σωστά. Προσεγγίσαμε σωστά τους άλλους τελικούς και κερδίσαμε την κούπα με καλές εμφανίσεις».
-Στεναχωρήθηκες που χάθηκε το αήττητο;
«Κάθε αθλητής όταν χάνει δεν είναι χαρούμενος. Σίγουρα μας ενόχλησε και μας στεναχώρησε που χάσαμε το αήττητο. Το σημαντικότερο βέβαια ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα καταφέραμε».
-Σε λίγες ημέρες η ομάδα θα παίξει στο Final-8. Πόσο δύσκολο είναι να παραμείνει στην κορυφή της Ευρώπης;
«Εμείς ως ομάδα ποτέ δεν είπαμε μεγάλα λόγια. Είναι ένα Final-8 πολύ υψηλού επιπέδου. Από την Τετάρτη αρχίζει η προετοιμασία για το παιχνίδι με την Μπρέσια. Είναι πολύ καλή και "ψημένη" ομάδα. Τι να σου πω για μετά; Εάν δεν το κερδίσουμε δεν συνεχίζουμε. Είναι ο τελικός μας».


-Που θα κριθεί αυτό το παιχνίδι;
«Στις λεπτομέρειες. Ξεκινάμε προετοιμασία και θα είμαστε έτοιμοι. Σ' ένα παιχνίδι παίζουν δυο. Ένας κερδίζει, ένας χάνει. Δεν υπάρχουν φαβορί. Ξέρεις πόσα φαβορί ηττήθηκαν; Πολλά. Εμείς δεν λέμε μεγάλα λόγια».
-Το Τσάμπιονς Λιγκ που κέρδισε η ομάδα το 2018 ήταν αυτό που σου έλειπε από την καριέρα σου;
«Στον Ολυμπιακό επέστρεψα για το ευρωπαϊκό. Η διοίκηση έχει όραμα και μετά το ευρωπαϊκό κράτησε την ίδια ομάδα βάζοντας στη σύνθεση της και νέους ταλαντούχους παίκτες».
-Έχεις ζήσει δυο περιόδους στον Ολυμπιακό. Τι σημαίνει αυτή η ομάδα για σένα;
«Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου τα έχω ζήσει στον Ολυμπιακό. Την πρώτη φορά ο Ολυμπιακός όπως και τώρα είχε πάρει ότι καλύτερο υπήρχε στην Ελλάδα και καλούς ξένους αλλά η διοίκηση δεν είχαμε την βοήθεια της στα τελευταία χρόνια. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα».


-Η σημερινή διοίκηση;
«Το καλό με την σημερινή διοίκηση, και τις αξίζουν συγχατητήρια γι' αυτό, είναι ότι "καθάρισε" με τα χρέη που ήταν πολλά και έφτιαξε ομάδες που πρωταγωνιστούν και κερδίζουν τίτλους στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα επίτευγμα. Δείχνει ότι ο σύλλογος δουλεύει με σωστό πλάνο».
-Ποια είναι η συμβολή του προπονητή σ' αυτές τις επιτυχίες;
«Γενικά δεν μου αρέσει να μιλάω για τους προπονητές. Ο προπονητής πάντα έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είτε η ομάδα κερδίζει είτε χάνει. Είναι αυτός που θα κριθεί πρώτος. Το δύσκολο με τον προπονητή είναι να διατηρήσει μια ομάδα πολλά χρόνια στην κορυφή. Πάντα πρέπει να βρίσκει κίνητρα για τους παίκτες. Υπάρχει τριβή».


-Θα ήθελες να γίνεις προπονητής;
«Δεν το έχω σκεφτεί. Στα αυτιά μου ακούγεται καλό αλλά δεν έχω κάτι στο μυαλό. Μπορεί να πει κανείς ότι είναι μια υποχρέωση ότι έχουμε πάρει από το άθλημα να το δώσουμε πίσω. Ακούγεται καλό αλλά και δύσκολο».
-Πόσα χρόνια θα παίζεις ακόμη;
«Όταν περνούν τα χρόνια είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλό σου ότι πλησιάζει η ώρα. Δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου αυτή την περίοδο. Έχουμε το ευρωπαϊκό και μετά θα ξεκουραστώ και θα πάρω τις αποφάσεις μου. Πάμε χρόνο με χρόνο. Καθημερινά προσπαθώ να βάζω στόχους και να έχω κίνητρο να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Όταν το χάσω αυτό θα πρέπει να σταματήσω».


-Ο Πάβιτς που είναι και τρία χρόνια μεγαλύτερος σου το αποφάσισε. Πως νιώθεις που έπαιξες μαζί του;
«Είμαι πολύ περήφανος. Είναι τρομερός άνθρωπος. Είναι φίλος. Ήρθαμε πολύ κοντά και θα μείνει στη ζωή μας. Τώρα όσο αφορά την καριέρα του, μια περιήγηση στο google θα δείξει σ' όλους ποιος είναι ο Πάβιτς».
-Θα σε δούμε ξανά στην εθνική ομάδα;
«Όχι έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο για μένα. Θεωρώ πως έχουμε καλή ομάδα. Είμαστε σε υψηλό επίπεδο και εάν παίξουμε καλά και έχουμε και τύχη θα πετύχουμε τους στόχους μας. Καλή επιτυχία στα παιδιά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα