Μανωλιουδάκη: Το τελευταίο πλάνο της αρχηγού!

Μανωλιουδάκη: Το τελευταίο πλάνο της αρχηγού!

bet365

Γράφοντας για μια σπουδαία αθλήτρια που κρέμασε το σκουφάκι της αλλά είναι έτοιμη για τα καλύτερα στη ζωή της.

Το πρώτο πλάνο. Ήταν το 2007. Ένα κορίτσι φεύγει από τα Χανιά φεύγει από τον ΑΝΟΓ για να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Από τα Νότια στον Πειραιά. Στο λιμάνι της καρδιάς της.

Το πρώτο πρωτάθλημα. Το 2009 έρχεται ο πρώτος τίτλος της στην Ελλάδα. Είναι πρωταθλήτρια με τον Ολυμπιακό. Είναι "ψαρωμένη" αλλά όταν μιλάς μαζί της κρύβει μια βαθιά δύναμη μέσα της, που την βγάζει.

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη το βράδυ της 16ης Μάη 2019 έκλεισε την καριέρα της με ένα πρωτάθλημα Ελλάδος.

Το πρώτο φως. Η Φιλιώ γεννήθηκε στα Χανιά τον Μάρτη του 1986. Στο ζώδιο είναι "ψάρι" και σαν "ψάρι" έκανε καριέρα. Εάν ήταν ψάρι δεν θα ήταν σίγουρα χρυσόψαρο γιατί δεν ξεχνάνει ποτέ. Ξεκίνησε το πόλο από τα Χανιά. Με την αδελφή της την Μαρία.

Ο πρώτος έρωτας. Στον Ολυμπιακό ξεκίνησε σε μια περίοδο που το τμήμα δεν ήταν στα καλύτερα του. Μαζί με αρκετά ακόμη κορίτσια και με τον Χάρη Παυλίδη στο τιμόνι ο Ολυμπιακός έγινε από τις μεγαλύτερες ομάδεςστην Ευρώπη.

Μέσα από την υδατοσφαίριση γνώρισε τον άνδρα της ζωή της. Τον Μάρκο Μίσιτς. Τον Σέρβο που ήρθε για να παίξει πόλο στην Ελλάδα και γνώρισε και παντρεύτηκε την Φιλιώ.

Η πρώτη αποτυχία. Το 2008 η ομάδα του Ολυμπιακού φτάνει στον τελικό του Λεν Τρόφι. Χάνει με 10-9 από τη Ρόμα στην Ιταλία. Εάν δεν πάθεις δεν θα μάθεις και η Φιλιώ έμαθε πολλά από τις αποτυχίες. Αυτές την οδήγησαν στις επιτυχίες.

Η πρώτη επιτυχία. Τα χρόνια πέρασαν. Πάλι στην Ιταλία δόθηκε το ραντεβού. Ο Ολυμπιακός το 2014 κερδίζει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο σε επίπεδο γυναικών. Η ομάδα πόλο νικά με 10-9 τη Φιρέντσε στη Φλωρεντία και κατακτά το Λεν Τρόφι. Η Φιλιώ το σηκώνει στον αέρα.

Το άθλημα δεν την οδήγησε μόνο στον έρωτα της ζωής του αλλά και την φίλη της ζωής της. Την κολλητή της, την κουμπάρα της, την Σταυρούλα Αντωνάκου.

Το πρώτο κλάμα. Η Φιλιώ δάκρυσε όταν το 2015 κέρδισε μέσα στον Πειραιά το Τσάμπιονς Καπ. Ήταν ένα όνειρο ζωής. Ήταν ο στόχος μιας ομάδας που "χτίστηκε" επί χρόνια. Τα κατάφερε. Η κοπέλα με το σκουφάκι με το Νο5 ήταν Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η πρώτη και η μοναδική. Η Μανωλιουδάκη δεν πρόσφερε μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και στην εθνική ομάδα. Επί χρόνια την υπηρέτησε με πάθος και δικαιώθηκε. Το 2011 στη Σανγκάη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έως σήμερα δεν υπάρχει άλλη ελληνική ομάδα που έφτασε στην κορυφή.

Η Φιλιώ έχει αγαπήσει τον Πειραιά και στις εκλογές θα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής".

Το τελευταίο πλάνο. Έφυγε πρώτη. Το όφειλε στον εαυτό της και της το όφειλαν και οι συμπαίκτριες της. Πλέον θα κοιτάξει τη ζωή της, τον Πειραιά και θα θέλει αυτό που θέλει να αποκτήσει τόσο πολύ κάθε γυναίκα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα