Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 6-8: Break του ΝΟΒ στον Πειραιά

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 6-8: Break του ΝΟΒ στον Πειραιά

bet365

Με πέναλτι της Ξενάκη και με πρωταγωνίστρια την Τζόνσον η Βουλιαγμένη κέρδισε με 8-6 τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Κερδίζοντας με 4-2 στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι η Βουλιαγμένη επικράτησε με 6-8 του Ολυμπιακού στον Πειραιά και έφτασε στο 1-2 στη σειρά των τελικών της Α1 γυναικών.

Η Βουλιαγμένη αποκτά πλέον προβάδισμα και θα έχει την ευκαιρία τη Δευτέρα (19:00) στο Λαιμό να κερδίσει και να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ισοφαρίσει θα οδηγηθούμε σε 5ο παιχνίδι την Πέμπτη στον Πειραιά.

Στην κανονική διάρκεια η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 0-2, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-2 αλλά η Ελληνιάδη ισοφάρισε σε 4-4 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί η Τζόνσον απέκρουσε τις εκτελέσεις της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Μπάκλινγκ και η Ελένη Ξενάκη ήταν εύστοχη στο τελευταίο πέναλτι και με 2-4 έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου.

Παιχνίδι για γερές άμυνες

Στο 1ο οχτάλεπτο η Βουλιαγμένη ξεκινάει φουριόζα τον αγώνα και φτάνει εύκολα στο 0-2 απέναντι στον Ολυμπιακό που έχει σε πολύ καλή ημέρα την Σταματοπούλου αλλά είναι κακός επιθετικά.

Ο Ολυμπιακός έχει 0/3 στον παραπάνω και σκοράρει για πρώτη φορά στα 34'' πριν το τέλος με την Μπάκλινγκ στον παραπάνω (1/4, 1-2).

Η ομάδα του Πειραιά συνεχίζει χωρίς ηρεμία στο παιχνίδι της και φτάνει στο 1/5 στον παραπάνω στην αρχή του 2ου. Η Βουλιαγμένη κερδίζει πέναλτι στο 5'33 με την Χαραλαμπίδη (από Μυριοκεφαλιτάκη) αλλά η Σταματοπούλου αποκρούει το πέναλτι της Ράνεϊ!

Το 2ο οχτάλεπτο δεν έχει γκολ και η Βουλιαγμένη εξακολουθεί να είναι μπροστά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί με όλους τους τρόπους να σκοράρει αλλά έχει μόλις 1 γκολ σε 16' έναντι 2 της Βουλιαγμένης.

Η Αβραμίδου καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 6.04 του 3ου με σουτ από την περιφέρεια. Η Βουλιαγμένη έχει ευκαιρία για το 2-3 αλλά χάνει την ευκαιρία η Χυδηριώτη και έχει πλέον 0/4 στον παραπάνω.

Η Τζόνσον στο τελευταίο λεπτό αποκρούει τα σουτ της Μπάκλινγκ και της Ασημάκη και μένει το 2-2. Ο Ολυμπιακός τελειώνει το 3ο με 1/8 στον παραπάνω και η Βουλιαγμένη μένει χωρίς γκολ για 21'!

Το 4ο αρχίζει με γκολ του Ολυμπιακού. Η Ασημάκη κερδίζει πέναλτι από την Ράνεϊ και στο 7.16 η Αβραμίδου κερδίζει τη Τζόνσον και δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πειραιά φτάνει το σερί της στο 4-0. Στο 5.10 η Ελευθερία Πλευρίτου σκοράρει στον παραπάνω (1/9) και ο Ολυμπιακός κερδίζει με 4-2.

Η Ράνεϊ μετά από 25' σκοράρει για τη Βουλιαγμένη στον παραπάνω και μειώνει σε 4-3. Στο 3'52 η Ελένη Ελληνιάδη με λόμπα κερδίζει την Σταματοπούλου και "γράφει" το 4-4.

Στα 50'' πριν το τέλος η Αβραμίδου κλέβει την μπάλα και μετά από τάιμ άουτ του Παυλίδη η Μπάκλινγκ δεν καταφέρνει να σκοράρει!

Οι δυο ομάδες χάνουν από μια επίθεση και τελειώνει το παιχνίδι. Τα πέναλτι θα δώσουν τη λύση! Ο Ολυμπιακός μ' ένα σερί 4-0 κάνει το 4-2 αλλά η Βουλιαγμένη "απαντά" αμέσως και ισοφαρίζει σε 4-4.

Ο Ολυμπιακός σ' όλο το παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει γκολ από τις φουνταριστές του (Ασημάκη, Μυριοκεφαλιτάκη) ενώ είχε πάλι σε μεγάλη ημέρα την Ιωάννα Σταματοπούλου που ήταν η καλύτερη παίκτρια του.

Από την άλλη η Άλκηστης Αβραμίδου πάλεψε με την κλάση και την εμπειρία της. γύρισε το παιχνίδι, αλλά δεν είχε τις βοήθειες που θα έπρεπε για να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε μόνη της.

Η Βουλιαγμένη είχε σε εξαιρετική ημέρα την Άσλεϊ Τζόνσον που απέκρουσε 2 πέναλτι στην "ρουλέτα" ενώ είχε περισσότερη φρεσκάδα στο παιχνίδι της αν και η απειρία της ήταν εμφανής σε πολλά σημεία του αγώνα.

Το 5ο ματς θα είναι φυσικά τελείως διαφορετικό και ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για όλα για να μείνει στο παιχνίδι. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να βελτιώσει τον παραπάνω (1/9) και να πάρει γκολ από τα 2 μέτρα και την περιφέρεια.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έχει πιο ποιοτικές παίκτριες αλλά σε 2 παιχνίδια (64 λεπτά) έχουν πετύχει μόλις 7 γκολ.

Η διακύμανση:

1ο: 0-1 Ξενάκη 6.20, 0-2 Χυδηριώτη 5.15, 1-2 Μπάκλινγκ 0.34'' (π.π).

2ο: -

3ο: 2-2 Αβραμίδου 6.04.

4ο: 3-2 Αβραμίδου 7.16 (π), 4-2 Πλευρίτου Ε. 5.10 (π/π), 4-3 Ράνεϊ 4.33, 4-4 Ελληνιάδη 3.52.

Η διαδικασία των πέναλτι: 0-1 Ράνεϊ, 0-1 Πλευρίτου Ε. (Αποκρούει η Τζόνσον), 0-2 Χαραλαμπίδη, 1-2 Αβραμίδου, 1-2 Χυδηριώτη (Αποκρούει η Σταματοπούλου), 2-2 Τσουκαλά, 2-3 Ελληνιάδη, 2-3 Μπάκλινγκ (Αποκρούει η Τζόνσον), 2-4 Ξενάκη.

Τα οχτάλεπτα: 1-2, 0-0, 1-0, 2-2 (2-4π)

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1 , Μπάκλινγκ 1 , Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη , Αβραμίδου 3 , Ασημάκη , Μ. Πλευρίτου ,Γκόφερς, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Κανετίδου, Παπαναστασίου

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1 , Χυδηριώτη 1 , Ελληνιάδη 2 , Κοκκινάκη, Ξενάκη 2, Νίνου Ε., Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου , Ράνεϊ 2, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα