Ελευθεριάδου: «Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο»

Ελευθεριάδου: «Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο»

bet365

Η διεθνής πολίστρια του Ολυμπιακού Νικόλ Ελευθεριάδου ανοίγει τα χαρτιά της στο gazzetta.gr.

Το απόγευμα του Σαββάτου (9.3) ο Ολυμπιακός κέρδισε για 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες, την Σαντ Αντρέου, στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και εξασφάλισε το εισιτήριο για το Final-4. Πρώτη σκόρερ της ομάδας του Πειραιά ήταν η 20χρόνη Νικόλ Ελευθεριάδου.

Η νεαρή διεθνής αθλήτρια που είναι στον Ολυμπιακό από το 2015 και έχει κατακτήσει τα πάντα στην Ελλάδα αλλά θέλει και την μεγάλη ... κούπα της Ευρώπης, μίλησε στο gazzetta.gr για την επιστροφή της ομάδας της στα... σαλόνια, για τα θέλω της, για την καριέρα της, για την εισβολή κουκουλοφόρων στο κολυμβητήριο του Πειραιά, για τον Ολυμπιακό της αλλά και για την εθνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι ξανά στο Final-4 της Ευρωλίγκα. Μπορεί να φτάσει στην κορυφή;
«Είμαστε πολύ χαρούμενες που θα παίξουμε και πάλι στο Final-4. Ήταν ένας στόχος από την αρχή της χρονιάς και ήμασταν αποφασισμένες να τον πετύχουμε. Τον πετύχαμε και με δυο νίκες. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι φτιαγμένη για να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο. Έχουμε ποιότητα, ταλέντο και εμπειρία».

Το 2015 είναι οδηγός επιτυχίας;
«Η ομάδα το 2015 πέτυχε κάτι σπουδαίο. Είχα δει από την τηλεόραση το παιχνίδι και είχα πει μέσα μου ότι θέλω και εγώ να είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Το πέτυχα. Από το καλοκαίρι του 2015 είμαι μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας. Τώρα για φέτος σαφώς και θέλουμε την κορυφή. Δεν θα είναι εύκολο όμως. Οι αντίπαλοι μας είναι σπουδαίες ομάδες με "ξένες" παίκτριες. Να πάμε στον τελικό και να παλέψουμε για την κούπα».

Είσαι στον Ολυμπιακό για 4η σεζόν και φέτος η ομάδα σου σ'αυτά τα χρόνια έχασε τον πρώτο της εγχώριο τίτλο που ήταν το Κύπελλο Ελλάδος στη Χίο. Σας πείσμωσε αυτή η απώλεια;
«Ναι αυτό είναι αλήθεια. Δεν είχα χάσει τίτλο στην Ελλάδα. Στον Ολυμπιακό πρέπει πάντα να είσαι ο καλύτερος. Να βάζεις στόχους και να είσαι στην κορυφή. Η αλήθεια είναι ότι στη Χίο στον τελικό δεν ήμασταν σε καλή ημέρα. Σαν σύνολο δεν αποδώσαμε. Μας πείσμωσε αυτή η απώλεια. Ήταν μια σφαλιάρα που θα μας κάνει όμως καλό».

Σ' ακούω να μιλάς με πάθος για τον Ολυμπιακό. Τι είναι αυτός ο σύλλογος για σένα;
«Έχω δεθεί με τον Ολυμπιακό, είναι η οικογένεια μου. Στον Ολυμπιακό έρχεσαι για να παίρνεις τίτλους και κολλάς. Είμαι εδώ τέσσερα χρόνια και δεν έχω κανένα παράπονο. Ότι χρειάζομαι είναι πάντα δίπλα μου. Ο Ολυμπιακός μου προσφέρει ασφάλεια και με έχει βελτιώσει πάρα πολύ ως παίκτρια. Προσπαθώ κάθε ημέρα για το καλύτερο. Δεν είναι εύκολο να είσαι μόνιμα στην κορυφή. Θέλει πολύ δουλειά και ο κόσμος αλλά και το κλαμπ έχουν απαιτήσεις. Να πούμε και χρόνια πολλά για τα γενέθλια και με μεγαλύτερες επιτυχίες στα επόμενα χρόνια».

'Εκανες αναφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι αλήθεια ο 8ος παίκτης σας;
«Ναι. Ειδικά όταν παίζουμε στην Ευρώπη και στα ντέρμπι γεμίζει με κόσμο το κολυμβητήριο. Μας ανεβάζει ο κόσμος. Μας δίνει ενέργεια. Νιώθουμε να πετάμε από το ζέσταμα. Τραγουδάει για την ομάδα. Ξέρεις το πιο σημαντικό είναι ότι είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε θα μας χειροκροτήσει».

Είναι στα σχέδια σου να παίξεις σε ομάδα του εξωτερικού;
«Ο Ολυμπιακός μου καλύπτει τις ανάγκες μου. Στο μέλλον ίσως να πήγαινα για την εμπειρία».

Έχει περάσει μια εβδομάδα από την εισβολή των κουκουλοφόρων στο κολυμβητήριο και την επίθεση σε γυναικόπαδα και ΑΜΕΑ. Έχεις ξεπεράσει το σοκ;
«Ήταν μεγάλο το σοκ. Δεν έχω δει ξανά τέτοια πράγματα. Για μέρες το συζητούσαμε με τα κορίτσια και δεν θα ξεχάσει καμία μας αυτό που ζήσαμε. Είχα αγχωθεί πολύ γιατί στην εξέδρα ήταν η μητέρα μου. Όταν πέσαμε στο νερό από αντίδραση δεν έβλεπες στην εξέδρα από τους καπνούς. Φοβήθηκα δεν την έβλεπα και σκέφτηκα μήπως έχει χτυπηθεί. Ελπίζω να μην ζήσουμε ξανά κάτι παρόμοιο».

Σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις καλύτερα;
«Θέλω να παίζω καλά και ως αμυντικός αλλά και ως περιφερειακή. Ήρθα ως περιφερειακή στον Ολυμπιακό αλλά ο κ. Παυλίδης με έβαλε στην άμυνα. Έμαθα και μαθαίνω πολλά. Θέλω να είμαι χρήσιμη και στον Ολυμπιακό και στην εθνική ομάδα και να ικανοποιώ τους προπονητές μου. Αυτή η αλλαγή στον Ολυμπιακό με βοήθησε και στην εθνική ομάδα».

Στην εθνική ομάδα του 2018 ήταν μια μαγική χρονιά με πολλά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Το 2019 θα συνεχιστεί με επιτυχίες;
«Υπάρχει αισιοδοξία και πολύ όρεξη για δουλειά. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Το 2011 η ομάδα των γυναικών κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορεί αυτή η ομάδα να φτάσει και πάλι στην κορυφή φέτος στην Κορέα;
«Είναι ένα μεγάλο όνειρο. Εγώ εκείνο το καλοκαίρι ξεκίνησα στη Γλυφάδα το πόλο. Ήταν απίστευτο. Με τις νέες γυναίκες είχαμε επιτυχίες στο Παγκόσμιο αλλά τώρα θέλω και με τις γυναίκες. Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Μπορούμε να φτάσουμε ως το τέλος».

Το Τόκιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μεγάλο όνειρο;
«Το 2016 χάσαμε την πρόκριση στα πέναλτι με την Ρωσία. Έχουμε πεισμώσει. Το 2018 δείξαμε την δύναμη μας στο νερό. Έχουμε και άλλα να δώσουμε. Όλα τα κορίτσια θέλουμε να είμαστε στο Τόκιο».

Σπουδάζεις παράλληλα με την ενασχόληση σου με τον αθλητισμό;
«Είμαι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Σπουδάζω τουριστικά επαγγέλματα. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει».

 

Τελευταία Νέα