Η Βουλιαγμένη έκλεισε 82 χρόνια ζωής!

Αντώνης Πατσούρας
Η Βουλιαγμένη έκλεισε 82 χρόνια ζωής!

bet365

Το τμήμα της υδατοσφαίρισης το πιο επιτυχημένο στην ιστορία του ΝΟΒ με 11 ευρωπαϊκούς τελικούς και 6 τρόπαια σε άνδρες και γυναίκες.

23.2.1937-23.2019. Η Βουλιαγμένη έκλεισε το Σάββατο (23.2) 82 χρόνια ζωής.

Όπως αναφέρει και στο επίσημο site του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης ιδρύθηκε, ως Αθλητικό Σωματείο, στις 23 Φεβρουαρίου 1937, από μια παρέα φίλων που τους συνέδεε η αγάπη για τη θάλασσα και η επιθυμία τους για ενασχόληση με τα ναυτικά αθλήματα.Τον Απρίλιο του 1937 αναδεικνύεται το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Εμμανουήλ Πέππα. Το 1938 ο Όμιλος ήδη αριθμεί 80 μέλη, ενώ η απόκτηση ιδιόκτητης γης για τη στέγαση του αποτελεί το κύριο μέλημα της τότε διοίκησης.

Με τα χρόνια η Βουλιαγμένη πρωταγωνίστησε σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο σε πολλά αθλήματα όπως είναι η υδατοσφαίριση, η ιστιοπλοϊα, το θαλάσσιο σκι.

Το πρώτο ευρωπαϊκό!

Το πιο επιτυχημένο άθλημα στην ιστορία του ΝΟΒ είναι η υδατοσφαίριση. Η ανδρική ομάδα της Βουλιαγμένης το 1997 στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Ρόμα έγινε η πρώτη ελληνική που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο (Κύπελλο Κυπελλούχων). Προπονητής της ομάδας ήταν ο "δάσκαλος" Γιάννης Γιαννουρής! Από την Βουλιαγμένη αναδείχθηκαν παίκτες όπως ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γιώργος και ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο Δημήτρης Μάζης, ο Γιώργος Ρέππας, ο Γιώργος Ψύχος και πολλοί άλλοι που υπηρέτησαν για χρόνια την εθνική ομάδα.

Σε εθνικό επίπεδο η ομάδα των Ανδρών έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα και ένα σούπερ Καπ. Στην Ευρώπη έπαιξε και στον τελικό του Λεν Τρόφι το 2004 αλλά ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Δυναστεία στις γυναίκες!

Το γυναικείο τμήμα της υδατοσφαίρισης έχει πανηγυρίσει 5 ευρωπαϊκούς τίτλους. Το 2009 και το 2010 κατέκτησε το Τσάμπιονς Καπ, το 2004 το Λεν Τρόφι και το 2009 και 2010 το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Η Βουλιαγμένη έχει συμμετάσχει σε 9 Final-4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχει παίξει στο σύνολο σε 9 τελικούς, από τους οποίους κέρδισε στους 5.

Στην ομάδα έχουν αγωνιστεί μεταξύ άλλων τεράστιες προσωπικότητες της ελληνικής υδατοσφαίρισης όπως είναι η Αλεξία Καμμένου (και προπονήτρια στα 2 Τσάμπιονς Καπ), η Εύη Μωραϊτίδου, η Αντιγόνη Ρουμπέση, η Άντι Μελιδόνη, η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η Γιούλη Λαρά και άλλες. Όλες τους ήταν διεθνείς και πρωταγωνίστριες στο ασημένιο μετάλλιο στο Αθήνα 2004 αλλά και στο χρυσό στο Παγκόσμιο της Κίνας το 2011.

Η Βουλιαγμένη εκτός από τα ευρωπαϊκά έχει κατακτήσει 11 φορές το πρωτάθλημα Ελλάδος και μια το Κύπελλο, το 2019, που είναι και ο τελευταίος τίτλος χρονικά.

Στο σύνολο σε άνδρες και γυναίκες η Βουλιαγμένη έχει 11 τελικούς Ευρώπης και 6 τρόπαια.

Ο γιος του ανέμου

Ο Νίκος Κακλαμανάκης που κατέκτησε το 1996 το χρυσό μετάλλιο στα Μιστράλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα ήταν αθλητής του ΝΟΒ ενώ μεταξύ άλλων διακρίθηκαν με τα χρώματα του η Ευτυχία Μαντζαράκη και η Αγγελική Σκαρλάτου. Η Βουλιαγμένη έχει τεράστια παράδοση και στο θαλάσσιο σκι με κορυφαία αθλήτρια την Αγγελική Ανδριοπούλου η οποία έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα της. Το τμήμα έχει κατακτήσει 47 πρωταθλήματα Ελλάδος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα