Εξαιρετική η Βουλιαγμένη αλλά μέτρησε η έδρα στο Κίρισι

Αντώνης Πατσούρας
Εξαιρετική η Βουλιαγμένη αλλά μέτρησε η έδρα στο Κίρισι

bet365

Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 8-10 αλλά ηττήθηκε με 11-10 από την Κίρισι στον 1ο προημιτελικό στη Ρωσία.

Τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουν την Κίρισι στη Ρωσία έχασαν μέσα από τα χέρια τους οι παίκτριες της Βουλιαγμένης το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου αν και είχε εξαιρετική απόδοση ηττήθηκε με 11-10 από την Κίρισι στον 1ο προημιτελικό της Ευρωλίγκα και θα παλέψει στις 9/3 στην Αθήνα για να πάρει το εισιτήριο για το Final-4. Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 5-1 με την "Αμερικάνα" Στεφανία Χαραλαμπίδη να σκοράρει 3 φορές. Η ελληνική ομάδα έλεγχε το παιχνίδι και βρέθηκε μόνο μια φορά πίσω στο σκορ στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αλλά αυτή έφτανε για να χάσει το παιχνίδι.

Τα κορίτσια της Καμμένου αφού ισοφαρίστηκαν τρεις φορές (5-5, 6-6, 7-7) προηγήθηκαν με 8-10 με την Ράνεϊ στα 2΄ πριν το τέλους του 3ου και έδειχναν να κρατούν τη νίκη στα χέρια τους. Η απειρία της ομάδας αλλά και η διαιτησία (αποβλήθηκαν με 3 ποινές στο 4ο η πρώτη σκόρερ Χαραλαμπίδη αλλά και η Διαμαντοπούλου) οδήγησαν την Κίρισι σ' ένα σερί 3-0 και στη νίκη με 11-10.

Η Βουλιαγμένη κοίταξε στα μάτια μια ομάδα που έχει κατακτήσει 2 φορές στα τελευταία 2 χρόνια την Ευρωλίγκα αλλά θα έχει πιο δύσκολο έργο στην Αθήνα αφού η Κίρισι θα είναι πιο... υποψιασμένη και έχει το πλεονέκτημα της νίκης. Για να προκριθεί η Βουλιαγμένη θα πρέπει να κερδίσει με 2 γκολ διαφορά ενώ εάν νικήσει με 1 όλα θα παιχτούν στα πέναλτι.

Πρώτη σκόρερ για την Βουλιαγμένη ήταν η Στεφανία Χαραλαμπίδη που πέτυχε 4 γκολ.

Τα οχτάλεπτα: 3-5, 2-1, 4-4, 2-0

Κίνεφ Κίρισι (Αλεξάντρ Καμπάνοφ): Καρνάουκ, Ζούμπκοβα 3, Προκοφίεβα, Σιμάνοβιτς 4, Ντατσιένκο 1, Κρίμερ 2, Καμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Σομπόλεβα, Ιβάνοβα 1, Ριζκόβα, Σμίκοβα

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 4, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 1, Νίνου Ειρ., Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου, Ράνεϊ 3, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη

 

Τελευταία Νέα