Στη Βαρκελώνη για το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Αντώνης Πατσούρας
Στη Βαρκελώνη για το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός δίνει το Σάββατο (17:45) στη Βαρκελώνη κόντρα στη Σαντ Αντρέου τον πρώτο του αγώνα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Από τη Βαρκελώνη ξεκινάει η προσπάθεια του Ολυμπιακού για πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Πειραιά είναι ήδη στο λιμάνι της Ισπανίας, στην πόλη του Μέσι και της Μπαρτσελόνα, όχι για ν' αντιμετωπίσει την Σαμπαντέλ αλλά την Σαντ Αντρέου μια νέα δύναμη στο χώρο του ευρωπαϊκού πόλο.

Η Ισπανία είναι παραδοσιακή δύναμη στο πόλο γυναικών και έχει τεράστιες επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό κυρίως με την Σαμπαντέλ (4 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης) και λιγότερο με την Ματαρό και την Μεντιτεράνι.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο (17:45) στην πισίνα της την Σαντ Αντρέου και δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο, όσο και εάν έχει χριστεί φαβορί για την σειρά των προημιτελικών, που θα κλείσει με το δεύτερο παιχνίδι στις 9 Μαρτίου στον Πειραιά.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει στη σύνθεση της την Μαρία Ντελ Πιλάρ Πένια, που ήταν για χρόνια το ... πιστόλι της Σαμπαντέλ, και την ξέρουν πολύ καλά οι "παλιές" του Ολυμπιακού από τους αγώνες της στην διοργάνωση αλλά και στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Το πάντα αξιόπιστο γυναικείο πόλο της Ολλανδίας από το οποίο έχει ψωνίσει καλές παίκτριες στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός, όπως την Σμιτ, έχει... δώσει στην Σαντ Αντρέου την Μπριγκίτε Σλέεκινγκ η οποία πήρε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του 2018 στη Βαρκελώνη ενώ ξεχωρίζουν ακόμη η Αμερικανίδα Τζάκοβιτς και η Ισπανή Αθνάρ.

Η Σαντ Αντρέου φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και ο Ολυμπιακός καλείται φέτος να τις ... κόψει τη φόρα. Η ισπανική ομάδα κολυμπάει ... πολύ, έχει δύναμη στην περιφέρεια, και ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πολύ καλύτερος από τον τελικό Κυπέλλου με τη Βουλιαγμένη για να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη έχει... βαρύ σκουφάκι και στις γυναίκες, αφού έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα το 2015, το Λεν Τρόφι το 2014 και έχει παίξει σε συνολικά 6 Final-4 της Ευρωλίγκα. Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη θέλουν το Σάββατο στη Βαρκελώνη να κάνουν το πρώτο βήμα για την επιστροφή τους στα Final-4 της Ευρωλίγκα, όπου έλειψαν το 2018, παίζοντας στον τελικό του Λεν Τρόφι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης ανέφερε: «Προερχόμαστε από την απώλεια ενός τίτλου, που τον έχουμε αφήσει πίσω, αλλά από μόνο του το γεγονός αυτό είναι ικανό να μας πεισμώσει και να βγάλουμε την απαιτούμενη αντίδραση σε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό αγώνα. Στόχος μας είναι η νίκη που θα διευκολύνει την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας η οποία θα κριθεί στο σπίτι μας, αλλά το ζητούμενο είναι να επιστρέψουμε και στις καλές εμφανίσεις. Εφόσον συμβεί αυτό είμαι σίγουρος ότι έχουμε τον πρώτο λόγο».

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα. Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μόνικα Έγκενς, Νικόλ Ελευθεριάδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Κίσα Γκόφερς, Βάσω Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Χάνα Μπάκλινγκ.

 

Τελευταία Νέα