Βλάχος: «Η Ελλάδα στοχεύει ψηλά σε κάθε διοργάνωση»

Αντώνης Πατσούρας
Βλάχος: «Η Ελλάδα στοχεύει ψηλά σε κάθε διοργάνωση»

bet365

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος μιλάει στο gazzetta.gr για τους στόχους της εθνικής ομάδας στο 2019.

Η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών της Ελλάδος εξασφάλισε μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων την πρόκριση της στο Final-8 του Euro Cup που θα διεξαχθεί στις αρχές Μαϊου στο Ζάγκρεμπ.

Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία πέρασαν από τον 2ο όμιλο στα τελικά της Ευρώπης και θα παίξουν στο χιαστί με την Κροατία ή την Σερβία που παίζουν στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου τους.

Από το Euro Cup οι τρεις ομάδες μαζί με την Σερβία θα προκριθούν στην τελική φάση του World League. Η Σερβία θα "φιλοξενήσει" τον Ιούνιο την τελική φάση και έτσι θα προκριθεί αυτόματα. Η Ελλάδα θα παίξει νοκ άουτ με την Σερβία ή την Κροατία (θα ξέρουμε μετά από την 6η αγωνιστική) και εάν κερδίσει θα παίξει στο Final-8 του World League.

Βέβαια εάν είναι 2η στον όμιλο της και 1η η Σερβία στον άλλο τότε θα παλέψει στην 2η φάση του Final-8 του Eurocup για μια θέση στα τελικά του World League.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος μετά από την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία, όπου νίκησε με 12-6 τους "οικοδεσπότες" και προκρίθηκε, μίλησε στο gazzetta.gr για τους στόχους της Ελλάδος μέσα στο 2019.

«Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικούμε τη νίκη κάθε παιχνίδι», δηλώνει αρχικά και συνεχίζει: «Η Ελλάδα έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως είναι πάλι στην ελίτ. Το μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Καζάν αλλά και η πορεία μας στις διοργανώσεις που ακολούθησαν μας έβαλαν και πάλι στην ελίτ. Έχουμε κάνει σημαντική ανανέωση στην ομάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πάντα στόχο την διάκριση.

Είμαστε ευχαριστημένοι που περάσαμε στους 8 του Euro Cup αλλά θα έχουμε δύσκολο έργο για να φτάσουμε και στην τελική φάση του World League αφού θα έχουμε απέναντι μας ή την οικοδέσποινα Κροατία ή την Σερβία. Δουλεύουμε συνεχώς για να είμαστε ανταγωνιστικοί.»

Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς δεν είναι άλλος από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας για την σπουδαία διοργάνωση τονίζει: «Σαφώς και ο μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο. Μας ταιριάζει αυτή η διοργάνωση και πρέπει να παίξουμε να απολαύσουμε τα παιχνίδια. Σαφώς και θέλουμε να είμαστε στα μετάλλια αλλά σε τόσο υψηλό επίπεδο ένα σουτ μπορεί να σε στείλει στον τελικό ή να σε αφήσει εκτός τετράδας.

Τα παιδιά θέλουν να δείξουν και πάλι πως η Ελλάδα είναι εδώ. Βέβαια αυτό που θέλουμε πάρα πολύ είναι να είμαστε το 2020 στο Τόκιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες από την Ελλάδα και θέλουμε να τιμήσουμε τις προηγούμενες γενιές και την παράδοση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα