Η προστασία που ζήτησε η Καμμένου και ο αθλητικός προορισμός Χίος

Αντώνης Πατσούρας
Η προστασία που ζήτησε η Καμμένου και ο αθλητικός προορισμός Χίος

bet365

Πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από τους αγώνες η συνέντευξη Τύπου για το 2ο Final-4 στη Χίο.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η Χίος γιορτάζει αυτές τις ημέρες αφού "φιλοξενεί' το 2o Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών στο πόλο.

Λίγες ώρες πριν από το πρώτο σπριντ της διοργάνωσης δόθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης η συνέντευξη Τύπου στην οποία μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, περιφερειακοί σύμβουλοι και φυσικά εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων, του Ολυμπιακού, της Βουλιαγμένης, του Νηρέα και της Γλυφάδας. Φυσικά παρέστη και ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης.

Η συνέντευξη Τύπου κινήθηκε πάνω στο θέμα "Χίος, αθλητικός προορισμός". Η Χίος είναι ένα νησί με τεράστια παράδοση στο πόλο ενώ καλλιεργεί με επιτυχία την ιστιοπλοϊα και την κολύμβηση. Οι "'αρχοντες" του νησιού στις ομιλίες τους τόνισαν ότι η Χίος θέλει αθλητικές διοργανώσεις και πως το 2018 με το Final-4 των Ανδρών στο πόλο, με τους Βαλκανικούς της ιστιοπλοϊας αλλά και με μικρότερες διοργανώσεις στο πόλο, αυξήθηκαν οι κρατήσεις κλινών στο νησί.

Όπως έγινε γνωστό αρχίζουν τα έργα στο Ιωνικό κολυμβητήριο με στόχο το λίφτινγκ του με τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο να τονίζει στη συνέχεια ότι η Χίος εάν φτιάξει αυτό το έργο θα μπορεί να φιλοξενήσει πολύ σημαντικότερους αγώνες ακόμη και αγώνες της εθνικής ομάδας!

Επίσης στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι έχει ξεκινήσει η διεργασία για να προχωρήσουν τα έργα στο αεροδρόμιο που θα βοηθήσει πολύ το νησί. Ο Δήμαρχος της πόλης επεσήμανε ότι η Χίος είναι σε μειονεκτική θέση αφού είναι μακριά από το κέντρο και τα έξοδα μετακίνησης για όλα τα σπορ είναι τεράστια.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ σημείωσε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με το ΝΟΧ και τους τοπικούς φορείς, επεσήμανε την θέση της Χίου, μια ανάσα από την Τουρκία, ενώ ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός μίλησε για τον αγώνα του προκειμένου να ξεκινήσει το Κύπελλο Γυναικών που είναι μόλις 2 ετών.

Εν συνεχεία πήραν τον λόγο οι εκπρόσωποι των ομάδων. Η Αλεξία Καμμένου, προπονήτρια της Βουλιαγμένης, ζήτησε προστασία από την ΚΟΕ και τους διαιτητές σε περίπτωση εξύβρισης από την εξέδρα με τον Διαθεσόπουλο να της απαντά ότι η ΚΟΕ θέλει ήρεμους αγώνες και συνέστησε την προσοχή όλων για αυτών.

Η Αλεξία Καμμένου είπε μεταξύ άλλων: «Έχω μεγάλη χαρά γιατί είμαι προπονήτρια σε μια ομάδα που έχει παίξει σε πολλούς τελικούς. Εσείς στη θέση μου όμως θα είχατε μόνο χαρά εάν παίζατε εάν τελικό κυπέλλου ή πρωταθλήματος; Το έχετε σκεφτεί; Έχετε έρθει ποτέ στη θέση μου στα τελευταία συμβάντα; Σας λέω ότι δεν είμαι χαρούμενη αλλά είμαι προβληματισμένη γιατί δεν έχει υπάρξει η προστασία από τους ανθρώπους που θα έπρεπε να προστατεύουν την ομάδα μου και εμένα. Ο σεβασμός δεν πρέπει να απαιτείται αλλά να υπάρχει σε όλους. Όταν οι διαιτητές έχουν την ευθιξία να μη δέχονται ένα βρισίδι και ένα φτύσιμο να διακόπτουν το παιχνίδι, και καλά κάνουν, γιατί δεν κάνουν το ίδιο σε μένα όταν με βρίζουν εν χορό σε όλα τα παιχνίδια και δεν έχει καταγραφεί ποτέ τίποτα; Τα λέω εξ' αρχής γιατί μετά θα με λένε γραφική και τρελή που αντέδρασα. Άνθρωπος είμαι θ' αντιδράσω. Μπορεί να ξαναφύγω να πάω σπίτι μου».

Τον Ολυμπιακό δεν εκπροσώπησε ο προπονητής του Χάρης Παυλίδης, ο οποίος είναι αδιάθετος, αλλά ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος σε ερώτηση για το πως αισθάνεται που από παίκτης με τα περισσότερα Κύπελλα στους άνδρες θα είναι στον πάγκο και μάλιστα σε γυναίκες τόνισε πως είναι κάτι που περιμένει και πως θέλει να ζήσει αυτή την εμπειρία αν και το ανδρικό με το γυναικείο πόλο έχουν μεγάλες διαφορές.

Η Ευτυχία Καραγιάννη του Νηρέα θυμήθηκε τις "μάχες" της ως παίκτριες με τον ΝΟΧ ενώ και ο προπονητής της Γλυφάδας Ορέστης Σαλάχας σημείωσε ότι υπήρξε παίκτης του ΝΟΧ και είναι περήφανος που είναι εδώ με την ομάδα του.

Όσο αφορά τις αθλήτριες Ξενάκη, Μανωλιουδάκη, Μαμόγλου, Στρατάκου μίλησαν για την άρτια διοργάνωση και σημείωσαν ότι θέλουν ωραία παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μαρόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα