Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη θα διεκδικήσουν το Κύπελλο!

Αντώνης Πατσούρας
Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη θα διεκδικήσουν το Κύπελλο!

bet365

Η Βουλιαγμένη κέρδισε με 17-3 την Γλυφάδα και θα παίξει στον τελικό του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη θα "συναντηθούν" στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο.

Το βράδυ του Σαββάτου (15.2) η Βουλιαγμένη κέρδισε στον 2ο ημιτελικό του 2ου Final-4 της Χίου με 17-3 την Γλυφάδα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (14:00) εκεί όπου θ' αντιμετωπίσει τον περσινό Κυπελλούχο Ολυμπιακό.

Οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στη σεζόν τέσσερις φορές για την Α1 με την Βουλιαγμένη να κερδίζει το 1ο ματς αλλά να χάνει τα επόμενα τρία από τον Ολυμπιακό. Στον περσινό τελικό, στον 1ο της ιστορίας που διεξήχθη στο Καρπενήσι ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 14-11 της Βουλιαγμένης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στο παιχνίδι της Βουλιαγμένης με την Γλυφάδα, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου προηγήθηκε με 13-0 στις αρχές του 2ου και μετά από 18,5 λεπτά χωρίς γκολ η Γλυφάδα με την Φραγκιουδάκη μειώνει στο 5.21 με 13-1.

Η Άσλεϊ Τζόνσον στον πρώτο της αγώνα σε Final-4 καθοδήγησε σωστά την ομάδα της ενώ η Ελένη Ξενάκη πέτυχε 4 γκολ και ήταν πρώτη σκόρερ του αγώνα, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από την αντίπαλη ομάδα.

Τα οχτάλεπτα: 7-0, 5-0, 1-3, 4-0

Βουλιαγμένη (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη 1, Ξενάκη 4, Νίνου 2, Πάτρα, Κώτσια 1, Διαμαντοπούλου 2, Ράνει 3, Γκίλλα, Κοτσιώνη, Ιωαννίδη, Γιαννοπούλου.

Γλυφάδα (Ορέστης Σαλάχας): Αρχοντάκη, Καλαργυρού, Κολιτσοπούλου, Λούδη, Μαμόγλου 1, Κόλλια, Αντωνιάδη, Γρηγοροπούλου, Ακριτίδου, Φραγκιουδάκη 2, Κοντονή, Καρύτσα, Γαλιατσάτου, Γκίλλα.

Δηλώσεις

Κική Λιώση: "Θα είναι ένας ωραίος τελικός κόντρα στον Ολυμπιακό και φυσικά ένα άλλο παιχνίδι σε σχέση με το σημερινό. Δεν υπάρχουν προγνωστικά. Όπως έχουν δείξει τα παιχνίδια που προηγήθηκαν μεταξύ μας φέτος, όλα θα κριθούν στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο".

Ορέστης Σαλάχας: "Παλέψαμε όσο μπορούσαμε το παιχνίδι. Οι φετινοί μας στόχοι ήταν να φτάσουμε στο Final-4 του Κυπέλλου και να παίξουμε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Τους πετύχαμε και τους δύο".

 

Τελευταία Νέα