Γιουγκ-Ολυμπιακός: Ένα ζευγάρι με μεγάλη ιστορία!

Αντώνης Πατσούρας
Γιουγκ-Ολυμπιακός: Ένα ζευγάρι με μεγάλη ιστορία!

bet365

Δυο τελικοί Ευρώπης, ένας ημιτελικός και πολλά ωραία παιχνίδια.

Πρώτα η Ζόλνοκ και μετά η Γιουγκ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός μετά από την επίσκεψη του στην Ουγγαρία και την "ναυμαχία" του με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017, συνεχίζει το ... οδοιπορικό του στην Ευρώπη, παίζοντας την Τετάρτη (23/1, 21:30) στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016, Γιουγκ.

Οι δυο ομάδες έχουν μακρά ιστορία στο ευρωπαϊκό πόλο αφού ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 2 Τσάμπιονς Λιγκ και η Γιουγκ το 2016 έφτασε στα 4 κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στην Βουδαπέστη. Το 2001 η Γιουγκ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό, στην έδρα της, αλλά το 2002 για να φτάσει η ομάδα του Πειραιά στην κορυφή ξεπέρασε στον ημιτελικό το εμπόδιο της Γιουγκ.

Η Γιουγκ στέρησε από τον Ολυμπιακό και την είσοδο του στο Final-4 του 2008. Τις δυο ομάδες συνδέει ο Βέσκο Τζούχο. Χρυσός Ολυμπιονίκης με την Γιουγκοσλαβία το 1984 και το 1988 με καταγωγή από το Ντουμπρόβνικ. Θήτευσε επί χρόνια στην Γιουγκ και κέρδισε μαζί με το Τσάμπιονς Λιγκ ενώ για μια διετία ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό με βοηθό τον Θόδωρο Βλάχο.

Στη Γιουγκ από το καλοκαίρι παίζει και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου αφού πριν ακόμη κλείσει τα 20 αποφάσισε ν΄αφήσει την Ελλάδα και τον ΑΝΟΓ και να πάρει μεταγραφή στην ομάδα της Κροατίας με την οποία έχει κερδίσει ήδη το Κύπελλο!.

Ανάμεσα στους δυο υπάρχει σεβασμός και οι Κροάτες περιμένουν πως και πως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στο επίσημο site της ομάδας υπάρχει εκτενές αφιέρωμα στην ιστορία του Ολυμπιακού στο πόλο ενώ την Τρίτη πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών δημοσιογράφων συνέντευξη Τύπου παρουσία του προπονητή της Γιουγκ κ. Κόμπεσακ, του πολίστα της Λούκα Λόντσαρ και του κ. Βλάχου με τον Πάουλο Ομπράντοβιτς.

Ο τεχνικός της Γιουγκ σημείωσε ότι υποδέχονται τον Πρωταθλητή Ευρώπης και αυτό δείχνει ότι το ματς θα είναι σημαντικό, ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και παρά τα ατυχή αποτελέσματα στην αρχή πλέον έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο. Ο Λόντσαρ από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το παιχνίδι είναι 50-50 ενώ ο Ομπράντοβιτς σημείωσε ότι και τα δυο κλαμπ έχουν μεγάλη ιστορία και θέλουν τη νίκη.

Από τη μεριά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού επεσήμανε πως είναι ευτυχής που θα παίξουν αυτές οι δυο μεγάλες ομάδες, πως η Γιουγκ πρωταγωνιστεί και αυτή χρόνια στην Ευρώπη, προέβλεψε πως θα διεξαχθεί ένα σκληρό ματς και φυσικά θα ήθελε νικητή τον Ολυμπιακό.

 

Τελευταία Νέα