Η γιορτή του πόλο αρχίζει στο Καρπενήσι!

Αντώνης Πατσούρας
Η γιορτή του πόλο αρχίζει στο Καρπενήσι!

bet365

Άνοιξε την Πέμπτη (17/1) η αυλαία του 20ου Final-4 πόλο Ανδρών. Την Παρασκευή (18/1) οι δυο ημιτελικοί στο κολυμβητήριο "Παύλος Μπακογιάννης" στο Καρπενήσι.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το πρώτο... σπριντ του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο Ανδρών στο Καρπενήσι. Η ... αυλαία του τουρνουά άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης (17/1) στο χιονισμένο Καρπενήσι και στο κολυμβητήριο "Παύλος Μπακογιάννης" εκεί όπου οι διοργανωτές μαζί με τους εκπροσώπους των ομάδων παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου.

Οι αγώνες που αρχίζουν την Παρασκευή (18/1) και είναι φυσικά οι ημιτελικοί (ΓΣ Περιστερίου-Βουλιαγμένη (18:00, Ert play) και Ολυμπιακός-ΑΝΟΓ (20:00, Ert Play)) είναι το δεύτερο... πιάτο αφού το πρώτο ... βγήκε στη συνέντευξη Τύπου.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Αριστείδης Τασιός, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο προπονητής του Ολυμπιακού Θόδωρος Βλάχος με τον αθλητή του Αλέξανδρο Γούνα, ο προπονητής της Βουλιαγμένης Χρβόγιε Κόλιανιαν με τον αρχηγό Χρήστο Αφρουδάκη, ο τεχνικός του ΑΝΟΓ Δημήτρης Μάζης με τον κάπτεν του Θωμά Γαβαλά και ο βοηθός του Κώστα Λούδη, στον ΓΣ Περιστερίου, Κώστας Πασλής, με τον παίκτη Στέλιο Τσιφτσή.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησαν την ΚΟΕ και τις ομάδες που επιλέγουν για 4η φορά το Καρπενήσι για την διεξαγωγή του Final-4 (Άνδρες-Γυναίκες) ενώ τόνισαν πως έχουν επενδύσει πολλά σ' αυτή τη συνεργασία και έχουν πλάνο για την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Το Καρπενήσι επιλέγουν κάθε χρόνο για προετοιμασία πολλές ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου, ομάδες μπάσκετ όπως ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ διεξάγονται πολλές διοργανώσεις του υγρού στίβου.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην ομιλία του σημείωσε πως υπάρχει άριστη συνεργασία με τους φορείς στην περιφέρεια και στο δήμο, σημείωσε με έμφαση ότι είναι στρατηγική επιλογή η διεξαγωγή του Final-4 στην επαρχία με σκοπό την προώθηση του αθλήματος εκτός κέντρου ενώ... θύμησε ότι σ' αυτό το κολυμβητήριο είχε κάνει την προετοιμασία της η εθνική γυναικών πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και εν συνεχεία πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Τέλος τόνισε ότι το άθλημα αυτό είναι το πιο επιτυχημένο ομαδικό στη χώρα και το δικαιολόγησε μιλώντας για τα μετάλλια που έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια σε συλλογικό επίπεδο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θόδωρος Βλάχος για ακόμη μια φορά αποδέχτηκε ότι η ομάδα του είναι φαβορί ενώ σημείωσε ότι ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για να κερδίζει κούπες και πως ήρθε στο Καρπενήσι για να κερδίσει το 20ο Κύπελλο. Ο τεχνικός της Βουλιαγμένης Χρβόγιε Κόλιανιν είπε πως στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό.

Ο προπονητής του ΑΝΟΓ Δημήτρης Μάζης αφού αποκάλυψε ότι ήταν παρών με την εθνική εφήβων στα εγκαίνια του κολυμβητηρίου το 1993 τόνισε ότι η ομάδα του έκανε δυο υπερβάσεις για να φτάσει εδώ κερδίζοντας εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και τον Υδραϊκό ενώ ήταν άτυχη στην κλήρωση αφού έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό! Ο συνεργάτης του Κώστα Λούδη, που δεν παρέστη στη συνέντευξη Τύπου, Κώστας Πασλής είπε πως είναι τιμή για την ομάδα του που είναι εδώ αλλά θα παίξει χωρίς τους δυο ξένους της που είναι στον Καναδά για υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα.

Οι παίκτες των ομάδων τόνισαν ότι ήρθαν για να χαρούν τη γιορτή με τον Χρήστο Αφρουδάκη να δίνει ξεκάθαρο φαβορί τον Ολυμπιακό που είναι και πρωταθλητής Ευρώπης και τον Θωμά Γαβαλά να σημειώνει ότι η ομάδα του έπεσε πάνω στο ... χειρότερο στον ημιτελικό. Ο Αλέξανδρος Γούνας σημείωσε πως ήρθε μαζί με τους συμπαίκτες του για την κούπα ενώ ο νεαρός Τσιφτσής είπε πως το Περιστέρει θα παλέψει για την έκπληξη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα