Ντόσκας: «Ο Ολυμπιακός έχει έναν επιπλέον λόγο για να πάρει το Κύπελλο»

Αντώνης Πατσούρας
Ντόσκας: «Ο Ολυμπιακός έχει έναν επιπλέον λόγο για να πάρει το Κύπελλο»

bet365

Ο προπονητής του ΝΟ Χίου και 11 φορές Κυπελλούχος Ελλάδος, Γιώργος Ντόσκας, αναλύει στο gazzetta.gr τους 4 μονομάχους του Final-4 του 2019.

Στην καριέρα του ως παίκτης κατέκτησε σχεδόν ... τα πάντα. Στο θεσμό του Κυπέλλου έπαιξε σ' όλα τα Final-4 από το 2004 έως το 2017 και κέρδισε με τον Ολυμπιακό το τρόπαιο 11 φορές. Ο επίλογος του δεν ήταν ο ... καλύτερος αφού το 2017 στο Καρπενήσι έχασε την κούπα στον τελικό από τη Βουλιαγμένη.

Εδώ και λίγες εβδομάδες είναι ο νέος προπονητής του ΝΟ Χίου που θέλει να κρατήσει την ιστορική ομάδα στην Α1 αλλά ονειρεύεται τα επόμενα χρόνια να φτάσει μαζί της σε Final-4 στο Κύπελλο.

Ο Γιώργος Ντόσκας μίλησε στο gazzetta.gr για τους 4 μονομάχους του Final-4 στο Καρπενήσι και έρχισε φαβορί τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά τα... προγνωστικά του 34χρόνου προπονητή του ΝΟΧ.

Ολυμπιακός: «Είναι το μεγάλο φαβορί. Έχει τεράστια διαφορά από τις άλλες ομάδες στην Ελλάδα και είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Έχω φορέσει πολλά χρόνια το σκουφάκι του και ξέρω πως κάθε παίκτης περιμένει σαν... τρελός τα παιχνίδια τίτλου. Νομίζω δεν μπορεί να απειληθεί από κάποια ομάδα. Για μένα έχει και έναν επιπλέον λόγο να πάρει αυτό το τρόπαιο. Το 2017, στην τελευταία δική μου χρονιά, είχαμε χάσει την κούπα από τη Βουλιαγμένη στο Καρπενήσι. Το 2019 παίζει πάλι στο ίδιο κολυμβητήριο.Αυτός είναι ένας επιπλέον σοβαρός λόγος για να είναι πολύ σοβαρός και να πάρει το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός δεν αποδέχεται εύκολα την ήττα».

Βουλιαγμένη: «Δεν είναι η ομάδα φόβητρο του παρελθόντος. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Έχω ζήσει χρόνια τον Κόλιανιν και θεωρώ ότι είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι πρώτη του φορά ως πρώτος σε ομάδα και θέλει χρόνο για να βάλει τις πινελιές του στη Βουλιαγμένη. Πιστεύω ότι θα παίξει στον τελικό με τον Ολυμπιακό αλλά δεν έχει πολλές πιθανότητες να σηκώσει την κούπα. Θεωρώ πως την πείσμωσε η ήττα από το Περιστέρι και θα βρεθεί εύκολα στον τελικό».

Γλυφάδα: «Η ομάδα αυτή έχει την σφραγίδα του προπονητή της, του Δημήτρη Μάζη. Είναι μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Πέρσι έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης αλλά φέτος ήταν άτυχη και έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Η παρουσία της σ' ένα ακόμη Final-4 είναι σημαντική για τους παίκτες της και το σύλλογο. Παίζοντας στην τελική φάση οι νεαροί παίκτες της ομάδας αποκτούν εμπειρίες πολύτιμες για το μέλλον. Η Γλυφάδα έχει πλάνο με νέους παίκτες και είναι στο σωστό δρόμο».

ΓΣ Περιστερίου: «Είναι η πρώτη της συμμετοχή και θεωρώ πως είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του τμήματος. Σίγουρα θα έχει καλή ψυχολογία στον ημιτελικό με τη Βουλιαγμένη αλλά όπως είπα και πριν δεν έχει πολλές ελπίδες για να φτάσει στον τελικό. Η Βουλιαγμένη θα είναι αλλαγμένη προς το καλύτερο. Πάντως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αθλητές του να ζήσουν την τελική φάση μιας διοργάνωσης».

Ο Γιώργος Ντόσκας ήταν 6 ετών (1990) όταν η Χίος κατακτούσε το μοναδικό Κύπελλο της ιστορίας της και το όνειρο του είναι να την οδηγήσει ξανά σ' έναν τελικό μετά από το 2012 όπου συμμετείχε για τελευταία φορά. Τότε ο Ντόσκας έπαιζε στη Χίο αλλά έχασε το Κύπελλο από τη Βουλιαγμένη. «Είμαι νέος στο χώρο της προπονητικής. Κύριο μέλημα μας είναι να σώσουμε την ομάδα. Είναι ένας ιστορικός όμιλος που είναι πάντα στα σαλόνια της Α1 αλλά έχει λαμπρή ιστορία και στο Κύπελλο. Στο μέλλον σαφώς και θέλω να οδηγήσω και εγώ την ομάδα μου σ' ένα Final-4», δηλώνει ο Γιώργος Ντόσκας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα