Ντόσκας: «Νιώθω έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας μου»

Αντώνης Πατσούρας
Ντόσκας: «Νιώθω έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας μου»

bet365

Ο Γιώργος Ντόσκας δίνει στο gazzetta.gr την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του ΝΟ Χίου.

Από τα καλύτερα παιδιά στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Ως πολίστας έγραψε το όνομα του με "χρυσά" γράμματα στην ιστορία της εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού και πλέον ως προπονητής στο φινάλε του 2018 ανέλαβε την ομάδα της καρδιάς του, τον ΝΟ Χίου. Έργο δύσκολο αλλά του αρέσουν τα δύσκολα.

Είναι ο Γιώργος Ντόσκας, ο οποίος με το σκουφάκι του Ολυμπιακού κατέκτησε 23 εγχώριους τίτλους, αγωνίστηκε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ με την εθνική ομάδα των Ανδρών κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 και με τη Νέων το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001.

Ο νέος τεχνικός της Χίου μιλάει στο gazzetta.gr για τη νέα σελίδα της καριέρας του αλλά και για το σπουδαίο παρελθόν του και την οικογενειακή ζωή του στο "νησί της μαστίχας".

«Νιώθω έτομος για την πρόκληση»

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που τον έκανε γνωστό και του χάρισε δόξα και χρήμα αλλά η Χίος είναι, λόγω καταγωγής, η ομάδα της καρδιάς του. «Η Χίος είναι μια παραδοσιακή δύναμη στο πόλο. Από εκεί ξεκίνησα να παίζω ως πιτσιρικάς και να σου πω την αλήθεια η κατάσταση τότε ήταν όπως είναι και τώρα. Στη συνέχεια η ομάδα βρήκε τον δρόμο της, όπως θα τον βρει και τώρα», σημειώνει αρχικά ο Γιώργος Ντόσκας και στη συνέχεια μιλάει για την επιλογή του να αποδεχτεί την πρόταση της διοίκησης του ΝΟΧ: «Έχω μάθει στα δύσκολα.

Στον Ολυμπιακό παίζαμε πάντα με πίεση για να κερδίζουμε. Αυτό το έχω συνηθίσει. Όταν μου έγινε η πρόταση ν' αναλάβω τη Χίο το σκέφτηκα και είπα μέσα μου ότι αξίζει. Δεν ήθελα να πω όχι. Στο τέλος της χρονιάς θα το είχα μετανιώσει. Νιώθω έτοιμος γι' αυτό που αναλαμβάνω. Είναι μια πρόκληση. Στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην Α1».

«Υπάρχει υλικό στην Ακαδημία»

Από το καλοκαίρι είχε αναλάβει την ομάδα των Εφήβων του ΝΟΧ και ήταν περήφανος που τα παιδιά του είχαν συμμετοχές και στην ανδρική. «Η Χίος πάντα έβγαζε παίκτες. Αυτό πρέπει να κάνει και τώρα. Ήθελα πολύ το καλοκαίρι ν' αναλάβω μια ομάδα με παιδιά. Αυτό που έχω δει είναι ότι στην Ακαδημία μας υπάρχει υλικό. Στόχος είναι αυτά τα παιδιά να δουλέψουν και να εξελιχθούν. Να πρωταγωνιστήσουν στην ανδρική ομάδα του ΝΟΧ και σ' άλλες ομάδες της Α1. Στο εφηβικό είχα αθλητές που έπαιζαν στην Α1. Ο Μιχάλης Καρακούρος και ο Κώστας Μόκκας έχουν συμμετοχές και στις εθνικές ομάδες», σημειώνει ο Γιώργος Ντόσκας.

«Ζούμε ανθρώπινα στη Χίο»

Ο Γιώργος έχει καταγωγή από τη Χίο και επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στο νησί μαζί με την σύζυγο του, Κωνσταντίνα, και τα παιδιά τους. Το 2019 θα τελειώσει το τμήμα διατροφολογίας στο "Χαροκόπειο" ενώ η σύζυγος του δουλεύει σε νοσοκομείο στη Χίο. «Είχαμε συνηθίσει πολλά χρόνια στο ρυθμό της Αθήνας. Εδώ στην Χίο είναι πιο ανθρώπινα. Είναι ωραία στο νησί. Βέβαια το χειμώνα τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι ο δεύτερος χρόνος που ζούμε πάλι εδώ και το απολαμβάνουμε», μας λέει ο νέος τεχνικός της Χίου.

«Ονειρευόμουν να παίξω στον Ολυμπιακό»

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στη δεκαετία του 90' ο Γιώργος Ντόσκας που έχει γεννηθεί το 1984, θυμάται τα πρώτα του.. βήματα στο ΝΟΧ και το μεγάλο του όνειρο: «Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη την εποχή. Ξεκίνησα εδώ στη Χίο ως παιδάκι και είχαμε πολλές δυσκολίες. Αυτό όμως σε κάνει να ξεχωρίζεις. Αντιμετωπίζεις με επιτυχία τις δυσκολίες και πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Βλέπω τα παιδάκια στην πισίνα σήμερα και θυμάμαι εκείνα τα χρόνια. Όνειρο μου τότε ήταν να πάω στον Ολυμπιακό, να παίξω σε κορυφαίο επίπεδο, και να αποδείξω ότι αξίζω. Νομίζω ότι κάτι κατάφερα».

«Έζησα τα πάντα με την Ελλάδα»

Πολλά χρόνια μέλος της εθνικής Ελλάδος σ' όλες τις κατηγορίες. Έπαιζε πάντα στην περιφέρεια και ήταν το... πιστόλι της κάθε ομάδας. Έζησε πολλά και έφυγε μόνος του και γεμάτος από την εθνική Ανδρών: «Έζησα την χρυσή εποχή. Έπαιξα με σπουδαίους συμπαίκτες και σίγουρα αυτό που ξεχωρίζω στην πορεία μας είναι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μόντρεαλ. Ήταν μαγική στιγμή. Είχαμε και άλλες ευκαιρίες για μετάλλια αλλά είχαμε και πολύ μεγάλες ομάδες απέναντι μας, όπως η Σερβία, η Ουγγαρία και η Κροατία, που δεν ήταν εύκολο να κερδίζεις κάθε ημέρα. Δεν θα ξεχάσω και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001 μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Πετύχαμε ένα θαύμα».

«Θα πρωταγωνιστεί για χρόνια»

Ο 34χρόνος έζησε τα πάντα με τον Ολυμπιακό και αν δεν κατάφερε να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ νιώθει δικαιωμένος για την ομάδα που το πέτυχε το 2018: «Ήταν μια δικαίωση για τους παίκτες, την διοίκηση και τον προπονητή. Αυτή η ομάδα άξιζε να είναι στην κορυφή. Είχαμε φτάσει στον τελικό το 2016 και μπράβο στα παιδιά που έκαναν την υπέρβαση το 2018». Ο Γιώργος Ντόσκας έπαιξε στον Ολυμπιακό με... απουσία ενός έτους από το 2003 έως το 2016 και έχει αφήσει πίσω τον κουμπάρο του Γιάννη Φουντούλη να εκπροσωπεί τη Χίο στην ομάδα του Πειραιά. Χορτασμένος... από τίτλους δηλώνει πως έφυγε γεμάτος και προβλέπει το ... ερυθρόλευκο μέλλον: «Ναι έφυγα γεμάτος. Ήταν μια μαγική καριέρα. Στον Ολυμπιακό κέρδισα πολλά. Αυτό που βλέπω είναι ότι ο Ολυμπιακός θα είναι στην κορυφή για πολλά χρόνια ακόμη. Δεν είναι μόνο τα παιδιά που πρωταγωνιστούν σήμερα. Είναι η νέα φουρνιά. Ο Ολυμπιακός επιλέγει τους καλύτερους. Κάθε παιδί θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό. Εκεί θα εξελιχθεί, θα παίξει σε υψηλό επίπεδο, θα πάρει χρήματα και θα είναι μόνιμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός χτίζει καριέρες και είναι το διαβατήριο για την επιτυχία».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα