Αφρουδάκης:«Να καμαρώσουμε ξανά τον Απόλλωνα στα Κύπελλα Ευρώπης»

Αντώνης Πατσούρας
Αφρουδάκης:«Να καμαρώσουμε ξανά τον Απόλλωνα στα Κύπελλα Ευρώπης»

bet365

Ο επικεφαλής του τμήματος υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα, Γιώργος Αφρουδάκης, μιλάει για την μεγάλη του αγάπη.

H μαγεία των Χριστουγέννων σε περιμένει στο καζίνο της Novibet!

Ο παππούς Γιώργος... ζούσε για τον Απόλλωνα στη Σμύρνη. Πριν την Μικρασιατική καταστροφή ο ιστορικός σύλλογος "καλλιεργούσε" το άθλημα της υδατοσφαίρισης στη Σμύρνη έχοντας σημαντικές επιτυχίες. Ο εγγονός Γιώργος νιώθει τυχερός που έπαιξε στον Απόλλωνα Σμύρνης έστω και πολλές δεκαετίες αργότερα και σήμερα είναι επικεφαλής του τμήματος!

Ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο "μύθος" του παγκόσμιου πόλο, ο αθλητής που έχει συμμετάσχει 5 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1996-2012), ο φουνταριστός που έχει πετύχει περισσότερα από 1600 γκολ μόνο στην Α1, ο παίκτης που έχει... χαρίσει με γκολ του στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005, ο άσος της Μικτής Κόσμου, ο "σταρ" της Βουλιαγμένης, του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, ο πατέρας δυο υπέροχων αγοριών και γαμπρός του "μύθου" της ΑΕΚ του 1968 Χρήστου Ζούπα, μιλάει για τη νέα του... ζωή στο gazzetta.gr.

Είναι περήφανος για την ομάδα του, την "Ελαφρά Ταξιαρχία", για τα ιστορικά παιχνίδια με την Ολίμπια Λουμπλιάνας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και έχει ως όνειρο να δει ξανά τον σύλλογο στα Κύπελλα Ευρώπης, έστω και μέσω του πόλο!

«Έχουμε μεγάλη ιστορία στο πόλο»

Μπορεί το τμήμα πόλο να επανιδρύθηκε το 2014 και μέσα σε λίγα χρόνια, το 2018, να έχει φτάσει να πρωταγωνιστεί στην Α1 αλλά η ιστορία του είναι μεγάλη και ο Γιώργος Αφρουδάκης, απαιτεί απ' όλους σεβασμό: «Ο σύλλογος έχει βαθιές ρίζες. Έχει σπουδαίο όνομα στο πόλο. Είχαμε τμήμα πόλο όταν στην Ελλάδα δεν υπήρχε το άθλημα. Υπάρχουν αρχεία από το 1908 που δείχνουν την ομάδα να παίζει σε τουρνουά πόλο στη Σμύρνη. Μαζί με τον Πανιώνιο και μια ομάδα τον Πέλοπα. Δεν ανακαλύψαμε τώρα το πόλο. Η ομάδα αξίζει να έχει τον σεβασμό όλων στο χώρο. Δεν υπάρχουν συμφέροντα από πίσω». Τρεις αιώνες, δυο πατρίδες, μια ομάδα, όπως λένε και οι παίκτες της ομάδας στο όρκο νίκης που δίνουν πριν από κάθε αγώνα τους.

«Μας αγκάλιασε ο κόσμος»

Το 2014 ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε και πάλι το ταξίδι του στο άθλημα. Ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε έως την 3η θέση στην Α1 που είναι σήμερα! «Είναι ένα ωραίο ταξίδι», μας λέει ο Γιώργος Αφρουδάκης που είναι επικεφαλής του τμήματος και συνεχίζει: «Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει. Η ομάδα βγάζει υγεία και αυτό το βλέπει ο κόσμος και μας στηρίζει μ' όλες τις δυνάμεις του. Το άθλημα μας αποκτά νέους φιλάθλους και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα που υπηρετώ χρόνια το πόλο».

«Στη Β' εθνική χωρίς τον κ. Βελλή»

Ο Γιώργος Αφρουδάκης φυσικά δεν είναι μόνος του. Όπως μας "αποκαλύπτει" χωρίς την οικονομική βοήθεια του Σταμάτη Βελλή και τον κόσμο η ομάδα δεν θα είχε καταφέρει τίποτα. «Δουλεύουμε με κέφι και όραμα. Εκτός από την ομάδα μας στην Α1 έχουμε και την Ακαδημία μας που στεγάζεται κάτω από τις θύρες 8-9 στο γήπεδο της Ριζούπολης. Όλα αυτά δεν θα υπήρχαν εάν δεν είχαμε δίπλα μας τον κ. Βελλή. Καλά είναι τα όνειρα αλλά εάν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος να μας στηρίξει σ' όλα η ομάδα θα ήταν σήμερα μεταξύ της Β' και της Γ' Εθνικής», σημειώνει ο Γιώργος Αφρουδάκης.

«Θυμάμαι ακόμη το γκολ του Βελέντζα»

Το 1995 ο Απόλλων Σμύρνης εξασφαλίζει την συμμετοχή του στα Κύπελλα Ευρώπης. Η ομάδα κερδίζει με 2-1 τον Λεβαδειακό τον Μάιο του 1995 και την επόμενη σεζόν παίζει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Ολίμπια Λουμπλιάνας. Ο Γιώργος Αφρουδάκης θυμάται τα πάντα από εκείνη την μαγική περίοδο: «Τότε είχαμε σπουδαία ομάδα. Έπαιζαν μεταξύ άλλων με την φανέλα μας ο Ντέμης, ο Βελέντζας, ο Μήνου, ο Κόλα και πολλοί άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Δεν θα ξεχάσω εκείνο το παιχνίδι στη Λιβαδειά όπου κερδίσαμε με καρφωτή κεφαλιά του Βελέντζα και εξασφαλίσαμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τρελάθηκα από την χαρά μου και είχα πολύ άγχος. Τότε στη Λιβαδειά έτρεχα στην εξέδρα όταν κάναμε επίθεση μέσα στο γήπεδο».

Τα παιχνίδια με την Ολίμπια Λουμπλιάνας δεν τα είδε από κοντά γιατί είχε τουρνουά με την εθνική πόλο Ανδρών: «Είχαμε 12 συνεχόμενες νίκες τότε θυμάμαι και δίκαια παίζαμε στην Ευρώπη. Δυστυχώς το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν το είχα δει από κοντά γιατί είχα τουρνουά με την εθνική Ανδρών στο εξωτερικό. Ήταν ωραία χρόνια εκείνα και τα ζούσαμε πολύ έντονα στην οικογένεια μας».

«Ευρώπη ξανά για την ομάδα»

Ο Απόλλων πραγματοποιεί σπουδαία πορεία στην Α1 του πόλο και το όνειρο του Γιώργου είναι η ομάδα να βγει στην Ευρώπη. «Δεν βιαζόμαστε. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα μισά του δρόμου. Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα με δουλειά. Όνειρο μου είναι να δω την ομάδα στην Ευρώπη για να πάρουν χαρά οι φίλαθλοι μας. Βέβαια άλλο μέγεθος είναι το ποδόσφαιρο και άλλο το πόλο αλλά νομίζω θα το χαρούν όλοι εάν τα καταφέρουμε. Ο κόσμος στηρίζει με πάθος τον Απόλλωνα και πέρασε δύσκολα χρόνια. Η ομάδα του ποδοσφαίρου είχε... απειληθεί μ' αφανισμό. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά νομίζω θα φτάσουμε στο στόχο μας και θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές και στην Ευρώπη», υπογραμμίζει ο 42χρόνος Γιώργος Αφρουδάκης.

«Δεν έχω κλείσει την καριέρα μου»

Στο ρόστερ της ομάδας που προπονεί με επιτυχία ο Γιάννης Κατρουτζανάκης υπάρχουν μεταξύ άλλων δυο ονόματα. Του Γιώργου Αφρουδάκη και του Γιώργου Ρέππα. Είναι και οι δυο δηλωμένοι στο ρόστερ, δεν έχουν κρεμάσει το σκουφάκι τους, και όπως μας λέει ο Γιώργος Αφρουδάκης θα παίξουν με το σκουφάκι του Απόλλωνα το τελευταίο τους παιχνίδι: «Ο Γιώργος είναι στην ομάδα και την στηρίζει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχουμε παίξει ακόμη το τελευταίο μας παιχνίδι. Μέσα στα σχέδια μου είναι να δώσουμε ένα αποχαιρετιστήριο παιχνίδι στην Α1».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα