Το πρώτο... σπριντ στην Α2

Αντώνης Πατσούρας
Το πρώτο... σπριντ στην Α2

bet365

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Μιχάλης Λαζαρίδης μιλάει στο gazzetta.gr για το νέο πρωτάθλημα και τον μεγάλο στόχο.

Το Πρωτάθλημα αρχίζει... η εξέδρα όμως δεν πλημμυρίζει, αλλά γίνεται χαμός σε κάθε γκολ! Οι 16 ομάδες της Α2 Πόλο Ανδρών είναι έτοιμες για το πρώτο... σπριντ το Σαββατοκύριακο 8-9/12 και μετά από μια μακρά διαδικασία 2 εξ' αυτών θα βρεθούν την περίοδο 2019-20 στα "σαλόνια" της Α1.

Η νέα διοργάνωση της Α2 έχει φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για να επιστρέψει στην Α1 αφού έχει στο ρόστερ του εκτός από παίκτες από την Ακαδημία του και παίκτες με εμπειρία στην Α1 όπως είναι ο Γαβαλάς, ο Κουρλιάφτης και ο Κουλιεράκης. Προπονητής της ομάδας είναι ο Μιχάλης Λαζαρίδης που γνωρίζει καλά τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" είναι και η μοναδική ομάδα από την Α2 που συνεχίζει στους "8" του Κυπέλλου.

Στην Α2 είναι και ο ιστορικός. Ο Πανιώνιος που δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που έπαιζε σε τελικούς Ευρώπης και Ελλάδος έχει νεανικό και δεμένο σύνολο και θα παλέψει υπό την καθοδήγηση του Κώστα Δήμου να επιστρέφει στην Α1.

Στον πάγκο του ΟΦΗ και φέτος θα είναι μια ιστορική μορφή της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Ο Μάκης Βολτυράκης ο οποίος ως παίκτης έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων το Τσάμπιονς Λιγκ, ως αρχηγός του Ολυμπιακού, ως προπονητής είχε "σπάσει" το σερί της παλιάς του αγάπης, κερδίζοντας με τον Εθνικό το τελευταίο του Πρωτάθλημα εν έτει 2006. Ο Μάκης Βολτυράκης θα στηριχτεί σε πολλά παιδιά της Ακαδημίας και θέλει να ... βγάλει μελλοντικά ένα νέο αστερί του πόλο.

Στην κατηγορία είναι και ο ΝΟΠ ο οποίος έχει κατακτήσει στα... παλιά χρόνια 8 Πρωταθλήματα Ελλάδος και κάνει πλέον μια νέα προσπάθεια ;έχοντας στον πάγκο του τον Κώστα Σακκαλή. Στην Α2 είναι και η άλλη ιστορική ομάδα της Πάτρας, η ΝΕΠ, αλλά και ο Ηλυσιακός ο οποίος έχει "βγάλει" τον Θόδωρο Χατζηθεοδώρου!

Οι 16 ομάδες της διοργάνωσης έχουν χωριστεί σε δυο ομίλους και μετά τη διεξαγωγή των δύο γύρων της Α' Φάσης (12 Μαϊου 2019), οι 4 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 8) θα συνεχίσουν για τις θέσεις Ανόδου (1-8) και οι υπόλοιπες 8 για τις θέσεις Καθόδου (9-16). Στην Α1 θα βρεθούν 2 ομάδες.

Οι όμιλοι: Α' ΟΜΙΛΟΣ: ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΓΣ Ηλιούπολης, ΑΕ Χαϊδαρίου, Δελφίνια Μεταμόρφωσης, Μίλων, ΝΟ Ρεθύμνου, Ηλυσιακός, Β' ΟΜΙΛΟΣ: Πανιώνιος, Άρης Θεσσαλονίκης, ΝΟ Λάρισας, ΝΟ Πατρών, Νηρέας Γέρακα, ΠΑΣ Φοίβος, ΟΥΚ Βόλου, ΝΕ Πατρών.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 8/12

*Εθνικό Ηρακλείου 15.00 ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Σταυρίδης, Χατζηαναστασίου)

*Εθνικό Ηρακλείου 16.00 ΟΦΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σταυρίδης, Χατζηαναστασίου)

Κυριακή, 9/12

*“Αντ. Πεπανός” 13.00 ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Πολυχρονόπουλος, Δασκαλοπούλου)

*Ποσειδώνιο 14.00 ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αχλαδιώτης, Αντζουλάκης)

*”Αντ. Πεπανός” 14.30 ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Πολυχρονόπουλος, Βασιλείου Κ.)

*Δημοτικό Ηλιούπολης 16.00 ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ – ΜΙΛΩΝ (Παϊρακταρίδης, Θωμάς)

*Εθνικό Θεσ/νίκης 16.00 ΠΑΣ ΦΟΙΒΟΣ – ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ (Σπανούδης, Αγγελίδης)

*Δημοτικό Ηλιούπολης 17.00 ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ (Μπιράκης, Παϊρακταρίδης)

Λαζαρίδης: «Με σοβαρότητα για την άνοδο»

Ο Μιχάλης Λαζαρίδης είναι ένα παιδί του Παναθηναϊκού. Έπαιξε στην ομάδα από το 1984 έως το 1994 επέστρεψε στον πάγκο της από το 2009 έως το 2016, υπηρέτησε την Ακαδημία της, και τώρα είναι πρώτος προπονητής της. Ο έμπειρος τεχνικός, που πέρσι έβγαλε το... ψωμί του στο ΝΟ Χίου, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να τον οδηγήσει στην Α1. Ο Μιχάλης Λαζαρίδης λίγο πριν την σέντρα της Α2 μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο πρωτάθλημα, τον στόχο, την διοικητική σταθερότητα και τα παιδιά της Ακαδημίας.

«Δεν θέλω να λέμε μεγάλα λόγια. Η προετοιμασία μας πήγε πολύ καλά και παίξαμε δυνατά φιλικά με ομάδες της Α1. Οι αθλητές μας έχουν δείξει όρεξη και δίψα. Το μυστικό μας είναι ότι η ομάδα είναι οικογένεια. Θέλουμε να πάμε βήμα βήμα για να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η άνοδος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και ταπεινοί. Όλες οι ομάδες θα θέλουν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό. Όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες εάν δεν παρουσιάζεις σε κάθε παιχνίδι το καλύτερο σου πρόσωπο», δηλώνει ο Μιχάλης Λαζαρίδης.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πλάνο της ομάδας και στην ανάδειξη παιδιών από την Ακαδημία: «Κρατήσαμε έναν κορμό από την Ακαδημία. Ποντάρουμε πολλά στα παιδιά από την Ακαδημία μας και θέλουμε να στελεχώσουν με επιτυχία την ανδρική ομάδα. Αποκτήσαμε και κάποιους έμπειρους παίκτες και όλοι μαζί θα παλέψουμε ως ένα δυνατό σύνολο για να πετύχουμε το στόχο μας».

Ο Μιχάλης Λαζαρίδης πέρασε δύσκολα χρόνια στον Παναθηναϊκό αλλά πλέον με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο ... τιμόνι του Ερασιτέχνη όλα έχουν αλλάξει: «Με τη νέα διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου όλα αλλάζουν. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διοικητική σταθερότητα και ηρεμία. Αυτό μας επιτρέπει να δουλέψουμε απερίσπαστοι για τον στόχο μας. Φέτος μαζί μας είναι ως τιμ μάνατζερ και ο Δημήτρης Σελετόπουλος ο οποίος έχει σημαντικές παραστάσεις με την εθνική ομάδα και θα βοηθήσει πολύ από το πόστο του».

 

Τελευταία Νέα