Ώρα τελικού στη Βουδαπέστη (pics)

Αντώνης Πατσούρας
Ώρα τελικού στη Βουδαπέστη (pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Παρασκευή (30/11, 21:00) στην πισίνα "Κομιάντι" της Βουδαπέστης την Φερεντσβάρος στον τελικό του Super Cup Ευρώπης.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Ολυμπιακό. Το βράδυ (21:00) της Παρασκευής (30/11) η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει την Φερεντσβάρος στον τελικό του Super Cup Ευρώπης με στόχο την κατάκτηση του 4ου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας της.

Ο σπουδαίος αγώνας θα διεξαχθεί στην κλειστή πισίνα "Κομιάντι" της Βουδαπέστης εκεί όπου το 2002 ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει πάλι το Super Cup απέναντι στην Βάσας. Στη Βουδαπέστη οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατακτήσει και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2002 κόντρα στη Χόνβεντ ενώ το 2018 στη Γένοβα πήραν το 2ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους.

Ο τελικός αυτός θα είναι ο 8ος για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και εάν κατακτήσει τον τίτλο θα έχει 5 κούπες μέσα στο 2018, αφού έχει έως τώρα κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ, το πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος αλλά και το Σούπερ Καπ Ελλάδος.

Η ομάδα του Πειραιά είναι από την Πέμπτη στη Βουδαπέστη και δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Έχει την ... δίψα αλλά και την εμπειρία για να διαχειριστεί τελικούς αφού έχει παίξει ήδη σε 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια.

Η Φερεντσβάρος από την άλλη είναι μια κλασσική ομάδα Ουγγαρίας, με γρήγορους παίκτες, που βγάζει κόντρες και έχει στο δυναμικό της μεταξύ άλλων τον Ούγγρο Ντένες Βάργκα, τον Βάμος αλλά και τον παλιό φουνταριστό του Ολυμπιακού και μεγάλη μορφή του σέρβικου πόλο, τον Σλόμπονταν Νίκιτς.

Σε σχέση με το 2002 και τον τότε τελικό του Super Cup με την Βάσας ο μοναδικός που έχει μείνει στην ομάδα είναι ο Θόδωρος Βλάχος ο οποίος τότε ήταν άμεσος συνεργάτης του Ζόλταν Κάσας. Ο Θόδωρος Βλάχος μιλώντας για το παιχνίδι με την Φερεντσβάρος είπε: «Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ και θα λάβουμε μέρος σε αυτό τον αγώνα. Είναι μια γιορτή της Ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης. Είμαστε εδώ ως πρωταθλητές Ευρώπης και περιμένω από τους παίκτες μου να δείξουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Δυνατοί. Περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι. Το κολυμβητήριο θα είναι γεμάτο γιατί ο κόσμος εδώ στη Βουδαπέστη αγαπάει το πόλο. Ανυπομονώ για την αυριανή αναμέτρηση».

 

Τελευταία Νέα