Σχίζας: «Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα»

Αντώνης Πατσούρας
Σχίζας: «Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα»

bet365

Ο Τάσος Σχίζας καταθέτει στο gazzetta.gr αυτά που έζησε στον τελικό του 2002 και δίνει το σύνθημα για τον τελικό του 2018.

Το ημερολόγιο έγραφε 29 Δεκεμβρίου 2002. Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, στο φινάλε του 2002, είχε μια σημαντική υποχρέωση στη Βουδαπέστη. Ήθελε να επιστρέψει από την παγκόσμια ... μέκκα του πόλο με μια κούπα για να έχει καλή... Πρωτοχρονιά.

Ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ τον Μάιο του 2002 στη Βουδαπέστη κόντρα στη Χόνβεντ και επέστρεφε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για να παίξει τον τελικό του Super Cup Ευρώπης πάλι κόντρα σε μια ουγγρική ομάδα, την Βάσας.

Ο αγώνας με τη Βάσας, όπως και αυτός της Παρασκευής (30/11) με την Φερεντσβάρος, διεξήχθη στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, την "Κομιάντι", μια από τις πιο θρυλικές πισίνες της πόλης.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε χάσει τότε τον Μάκη Βολτυράκη και τον Αντώνη Βλοντάκη, που πήγαν στον Εθνικό, αλλά είχε πάρει από τον Εθνικό, τον Κρις Χάμπερτ και τον Τάσο Σχίζα. Ο Ολυμπιακός είχε και εκείνη τη χρονιά στον πάγκο του, τον Ζόλταν Κάσας, ενώ βοηθός του ήταν ο σημερινός τεχνικός του Ολυμπιακού, Θόδωρος Βλάχος.

Ο τελικός του 2002, ήταν ένας... αγωνιστικός μονόλογος της Βάσας αλλά στο τέλος με γκολ του Χάμπερτ ο Ολυμπιακός κερδίζει με 6-5. Για την ομάδα του Πειραιά εκτός από τον Αμερικανό, σκοράρει δις ο σημερινός τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Σάκης Πλατανίτης, ενώ από ένα γκολ σημειώνει ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, ο Θέμης Χατζής και ο Θόδωρος Καλακόνας.

Στον τελικό είχε παίξει και ο ... νέος τότε στον Ολυμπιακό, Τάσος Σχίζας, ο οποίος έφτασε να γίνει αρχηγός της ομάδας μετά από χρόνια, και μιλώντας στο gazzetta.gr θυμάται εκείνες τις ημέρες και μιλάει και για το σήμερα.

«Ήταν μια μαγική χρονιά. Εγώ μαζί με τον Χάμπερτ είχαμε πάει το καλοκαίρι στον πρωταθλητή Ευρώπης από τον Εθνικό. Ήμουν ψαρωμένος σ' εκείνο το παιχνίδι. Είχα και ένα θέμα τραυματισμού αλλά ήθελα να παίξω. Θυμάμαι έντονα πως ήμασταν συνέχεια πίσω στο σκορ και μέσα μου έλεγα πως δύσκολα θα το γυρίσουμε. Είχε όμως τέτοιες προσωπικότητες ο Ολυμπιακός που πήρε το τρόπαιο με μεγάλη ανατροπή. Τότε κατάλαβα την δύναμη του Ολυμπιακού. Είχε κάνει θυμάμαι μεγάλο ματς ο Κρις. Η Βάσας τότε ήταν η βάση της εθνικής Ουγγαρίας η οποία σάρωνε εκείνα τα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όποιος ξέρει πόλο καταλαβαίνει», σημειώνει ο Τάσος Σχίζας.

Η κουβέντα πάει στο σήμερα και ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού στάζει ... μέλι για την ομάδα: «Αυτά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη είναι σπουδαία. Παίζει με μεγαθήρια και είναι στην κορυφή. Είναι μια σπουδαία ομάδα. Όσο αφορά το παιχνίδι με την Φερεντσβάρος θα είναι δύσκολο σε μια έδρα που ο κόσμος είναι πολύ κοντά στο νερό. Γενικά η Φερεντσβάρος έχει και ποδοσφαιρικό κοινό. Δεν τον φοβάμαι τον Ολυμπιακό. Είναι πάντα για τα δύσκολα. Αυτή η ομάδα εκεί που οι άλλοι σταματούν αυτή συνεχίζει. Καλή επιτυχία σ' όλα τα παιδιά».

 

Τελευταία Νέα