Χ. Αφρουδάκης στο gazzetta.gr: «Να ακουστεί ξανά στην Ευρώπη η Βουλιαγμένη» (pics)

Αντώνης Πατσούρας
Χ. Αφρουδάκης στο gazzetta.gr: «Να ακουστεί ξανά στην Ευρώπη η Βουλιαγμένη» (pics)

bet365

Ο Χρήστος Αφρουδάκης εκτιμάει πως η Βουλιαγμένη έχει τη χρυσή ευκαιρία να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η Βουλιαγμένη "ακούγεται" στην Ευρώπη εξαιτίας της ομάδας πόλο Γυναικών. Η αρχή όμως για το ΝΟΒ είχε γίνει το 1997 με την ομάδα των Ανδρών του.

Πριν από 21 χρόνια η Βουλιαγμένη του Γιάννη Γιαννουρή κατακτούσε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στο ΟΑΚΑ και ήταν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα η οποία κέρδισε ευρωπαϊκό τίτλο.

Τα χρόνια πέρασαν και η Βουλιαγμένη δουλεύοντας την Ακαδημία της ανέδειξε σπουδαίους πολίστες, πήρε τίτλους στην Ελλάδα, αλλά δεν είχε άλλες διακρίσεις στην Ευρώπη. Η φετινή ομάδα πόλο Ανδρών του ΝΟΒ δείχνει ικανή να διακριθεί στην Ευρώπη και στο Euro Cup. Αυτό πιστεύει και ο Χρήστος Αφρουδάκης μετά από τη νίκη με 8-7 επί της Ορτίτζια στον 1ο προημιτελικό του Euro Cup που διεξήχθη στην Ιταλία.

Ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Αφρουδάκης, με την επιστροφή της αποστολής από την Ιταλία, μίλησε στο gazzetta.gr για τη ρεβάνς και το όνειρο του να δει τη Βουλιαγμένη ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

«Να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα»

Η νίκη με σκορ 8-7 στις Συρακούσες άνοιξε την όρεξη στη Βουλιαγμένη για πρόκριση στους "4" του Euro Cup. Ακολουθεί η ρεβάνς της 5ης Δεκεμβρίου, η οποία εάν ο καιρός είναι καλός το ματς θα διεξαχθεί στη Βουλιαγμένη, εάν όχι στη Βάρη. Ο Χρήστος Αφρουδάκης μιλώντας για τον αγώνα της Ιταλίας αλλά και τη ρεβάνς σημειώνει: «Είχαμε απέναντι μας μια έμπειρη ομάδα. Το μυστικό της νίκης μας είναι ότι δεν επηρεαστήκαμε από κάποια σφυρίγματα των διαιτητών, μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, και φτάσαμε στο στόχο. Η ρεβάνς θα είναι πιο δύσκολη αλλά πρέπει να εκμεταλλετούμε το πλεονέκτημα που έχουμε από το πρώτο ματς. Θα είναι κρίμα να μην το κάνουμε. Πιστεύω και πως και τα πιο νέα παιδιά θα είναι έτοιμα και εγκεφαλικά γι' αυτό το παιχνίδι. Εάν επιβάλλουμε το ρυθμό μας θα κερδίσουμε».

«Για τη Βουλιαγμένη...»

Ο Χρήστος Αφρουδάκης έχει κατακτήσει εγχώριους και διεθνείς τίτλους στην καριέρα του και το Τσάμπιονς Λιγκ με μια ιταλική ομάδα, την Ποζίλιπο, αλλά όταν παίζει πάντα επιζητά τη νίκη. Μια πρόκριση στα ημιτελικά του Euro Cup θα "ανεβάσει' και πάλι την Βουλιαγμένη στην Ευρώπη. «Θέλω να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό λέει και ο προπονητής μας, ο Κόλιανιν. Είμαστε μια νέα ομάδα αλλά έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε στην τετράδα. Θα είναι πολύ σημαντικό γιατί θ' ακουστεί πάλι η Βουλιαγμένη στην Ευρώπη. Εάν περάσουμε και έχουμε καλή κλήρωση μπορούμε να πάμε και τελικό. Είναι μακρινό αλλά το σκεφτόμαστε. Θα είναι τεράστια ευκαιρία γι' αυτά τα παιδιά. Έχουμε στην ομάδα μας πολίστα που πάει ακόμη σχολείο αλλά είμαστε κοντά σε μια μεγάλη επιτυχία. Μόνο και μόνο που θα παίξουμε άλλα δυο ματς στην Ευρώπη είναι σημαντικό. Δεν ενθουσιαζόμαστε αλλά πιστεύω ότι μπορούμε. Θα είναι καλό για τον όμιλο ο οποίος βγάζει τα δικά του παιδιά από την Ακαδημία και τα προωθεί στην μεγάλη ομάδα», είπε ο 34χρόνος πολίστας.

 

Τελευταία Νέα