Σούπερ Καπ ξανά στο πόλο μετά από 20 χρόνια!

Gazzetta team
Σούπερ Καπ ξανά στο πόλο μετά από 20 χρόνια!

bet365

Με τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ, που επιστρέφει στην πραγματικότητα της ελληνικής υδατοσφαίρισης μετά από 20 χρόνια, θα ανοίξει η αυλαία της νέας σεζόν.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, κατά τη σημερινή κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α1 ανδρών και γυναικών, ο αγώνας για το Σούπερ Καπ μεταξύ του νταμπλούχου Ολυμπιακού και της φιναλίστ του κυπέλλου Γλυφάδας θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου, τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος (13/10), στην έδρα του ΑΝΟΓ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ επιβεβαίωσε ότι οι εθνικές ομάδες θα επιστρέψουν τη νέα σεζόν στο World League της FINA, μετέχοντας παράλληλα και στο Europa Cup της LEN, ενώ αποκάλυψε ότι η ομοσπονδία βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων ανδρών (U-20) του 2019, με πιθανές ημερομηνίες 17 έως 25 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι ήδη η Ελλάδα έχει αναλάβει για το επόμενο καλοκαίρι τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νεανίδων (U-17).

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στις επιτυχίες των εθνικών ομάδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τονίζοντας ότι οι επιτυχίες αυτές δημιουργούν νέες προσδοκίες και υποχρεώσεις, προκειμένου να μην είναι συγκυριακές. «Ψηλότερα δεν γινόταν να πάμε. Κατακτήσαμε 7 μετάλλια σε 8 διοργανώσεις και 2 πέμπτες θέσεις. Παγκόσμιο ρεκόρ. Και ο Ολυμπιακός κατάφερε να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ευρώπης μέσα στη Γένοβα, επικρατώντας ενός σπουδαίου αντιπάλου, όπως η Ρέκο. Άξια και πεντακάθαρα. Συγχαρητήρια σε προπονητές, παιδιά, σωματεία, σωματειακούς προπονητές και διοικήσεις, αλλά και στο προσωπικό όλων των συλλόγων. Νιώθουμε όλοι μια ανάταση. Δεν είναι χρονική συγκυρία. Επιτυχίες είχαμε και στο παρελθόν».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε λόγο για τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες προετοιμάζονται οι Εθνικές ομάδες και χαρακτήρισε άθλο τις προαναφερθείσες επιτυχίες:

«Με ρωτούν αν του χρόνου θα έχουμε τις ίδιες διακρίσεις. Ίσως όχι, αλλά είναι άθλος αυτό που κάνουμε, κάτω από τις συνθήκες που το κάνουμε. Όλα γίνονται κάτω από άθλιες οικονομικές συνθήκες, χωρίς χώρους. Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα. Από τη μία νιώθω ικανοποίηση αλλά και απέραντη θλίψη. Αναρωτιέμαι λοιπόν. Εάν είχαμε τα στοιχειώδη πού θα φτάναμε άραγε; Στην Ιταλία ο προϋπολογισμός για το πόλο είναι τετραπλάσιος από τον δικό μας για όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα».

Παράλληλα, ο κ. Διαθεσόπουλος ευχήθηκε καλή σεζόν σε όλες τις ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α1 Ανδρών και Γυναικών, ενώ αναφέρθηκε και στις διοργανώσεις που θα αναλάβει φέτος η χώρα μας:

«Για φέτος θελουμε ήρεμα και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Φέτος καθιερώνουμε το Σούπερ Καπ, το οποίο θα διεξαθχεί την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου στην Γλυφάδα. Του χρόνου θα καθιερώσουμε Σούπερ Καπ και στις γυναικες. Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο θα διεξάγουμε δύο διεθνείς διοργανώσεις, σε επίπεδο και Νέων Ανδρών και Νεανίδων».

Για το ζήτημα της κάλυψης του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών από τη Δημόσια Τηλεόραση:

«Ευελπιστούμε ότι και φέτος θα έχουμε κάλυψη από την τηλεόραση. Είμαστε σε επαφή με τον Υπουργό και τη Δημόσια Τηλεόραση. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχουν οφειλόμενα από τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι χρήματα που πρέπει να πάνε στα σωματεία. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν».

Ο κ. Διαθεσόπουλος έκλεισε την ομιλία του, μιλώντας για το φλέγον ζήτημα, το οποίο αφορά στο κολυμβητήριο που θα στεγάσει τις Εθνικές ομάδες:

«Υπάρχει θέληση από την Πολιτεία να βρεθεί σπίτι για τις Εθνικές ομάδες. Το Ζάππειο, το οποίο είναι το παραδοσιακό σπίτι της ελληνικής υδατοσφαίρισης, είναι η ιδανική λύση. Υπήρχε μέχρι το 2004 σε άριστη κατάσταση και πλέον έχει γίνει ρημάδι. Γίνεται μια προσπάθεια από όλους τους φορείς, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιθέσεις και οι γραφειοκρατίες. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε κάπου αλλού, εάν όχι στο Ζάππειο».

 

Τελευταία Νέα