Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του πόλο (pics)

Gazzetta team
Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του πόλο (pics)

bet365

Κατά την διάρκεια της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της Α1 Ανδρών και Γυναικών βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της σεζόν που πέρασε, όπως αναδείχθηκαν από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, αλλά και οι πρώτοι σκόρερ.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την βράβευσή τους, αλλά και για τους στόχους της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:
Αλεξάνδρα Ασημάκη (Ολυμπιακός) - MVP και πρώτη σκόρερ Α1 Γυναικών:

Για το βραβείο που κέρδισε:

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη για τη συγκεκριμένη βράβευση. Και για το βραβείο της MVP και γι' αυτό της πρώτης σκόρερ. Ευχαριστώ θερμά όλους εκείνους που με ψήφισαν. Ωστόσο, όλα ξεκινούν από την ομάδα. Αγωνίζομαι σε μια σπουδαία ομάδα που πετυχαίνει όλους τους στόχους της. Αν δεν ήμουν σε μια τόσο πετυχημένη ομάδα, δεν θα μπορούσα να απολαύσω τις ατομικές διακρίσεις».

Για τη σεζόν που πέρασε:

«Η περασμένη σεζόν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Όλοι είμαστε ικανοποιημένοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι. Όλη η ελληνική υδατοσφαίριση πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένη, διότι ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Καταφέραμε να επιστρέψουμε στην ελίτ της Ευρώπης και να κατακτήσουμε μετάλλια. Όλες αυτές οι διακρίσεις αποτελούν ένα εφαλτήριο για τη συνέχεια, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη. Έρχονται Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλουμε να είμαστε εκεί. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν και τους αντιπάλους του Ολυμπιακού:

«Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές. Η Βουλιαγμένη, αλλά και ο Εθνικός, έχουν ενισχυθεί αρκετά, πραγματοποιώντας ποιοτικές μεταγραφές. Έχουμε ενισχυθεί κι εμείς, όμως, και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική διοίκηση του συλλόγου. Είναι θετικό το γεγονός ότι μεγαλώνει ο ανταγωνισμός».

Για τους στόχους της Εθνικής Γυναικών:

«Οι στόχοι μας είναι πολλοί. Θέλουμε να διακριθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και στο World League, από το οποίο θα κριθεί μία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως έχω ξαναπεί, η ομάδα είχε ανάγκη μια διάκριση ψυχολογίας. Πάντα είχαμε δυνατότητες, αλλά τώρα πιστεύουμε ακόμα περισσότερο στους εαυτούς μας. Με σκληρή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».


Αλέξανδρος Γούνας (Ολυμπιακός) - MVP Α1 Ανδρών:

Για το βραβείο που κέρδισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό το βραβείο και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή. Πρέπει όμως να πω ότι πρόκειται για μια ομαδική προσπάθεια κι εγώ απλώς είμαι ο αποδέκτης αυτού του βραβείου. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου που με έκαναν καλύτερο».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν:

«Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Όπως κάθε χρόνο, θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Μακάρι να μπορέσουμε να κατακτήσουμε και τα τρία διαθέσιμα τρόπαια. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα ώστε να πετύχουμε».

Για το αν υπάρχει ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό:

«Δεν θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι εκτός συναγωνισμού στην Ελλάδα. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες θέλουν και θα προσπαθήσουν να νικήσουν τον Ολυμπιακό. Δεν γνωρίζω όμως ποια ομάδα θα το καταφέρει».


Χρυσή Διαμαντοπούλου (Ολυμπιακός) - Καλύτερη τερματοφύλακας της Α1 Γυναικών:

Για τη βράβευση της:

«Είναι πολύ όμορφο να βραβεύεσαι. Ήταν μια δύσκολη χρονιά που στο τέλος μας άφησε μεγάλη χαρά. Πρέπει όμως να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να δίνω το 100% ώστε να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς:

«Έχουμε πολλές υποχρεώσεις, τόσο με την Εθνική ομάδα, όσο και με τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες και να καταφέρουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει».


Γιόζεπ Πάβιτς (Ολυμπιακός) - Καλύτερος τερματοφύλακας της Α1 Ανδρών:

Για το βραβείο που του απονεμήθηκε:

«Οι στόχοι είναι πάντα ίδιοι. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να προκριθούμε στο Final 8. Θα τα δώσουμε όλα ώστε να τα καταφέρουμε».

Ερωτηθείς αν ο Ολυμπιακός μπορεί να διατηρήσει τα ευρωπαϊκά του σκήπτρα, ο Κροάτης τερματοφύλακας τόνισε:

«Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον τίτλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία. Όπως προανέφερα, ο βασικός στόχος είναι η πρόκριση στο Final 8. Δεν μπορείς όμως να κάνεις προβλέψεις. Αν δουλέψουμε σκληρά και μείνουμε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Χάρης Παυλίδης (Ολυμπιακός) - Καλύτερος προπονητής της Α1 Γυναικών:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να απολέσει τα εγχώρια πρωτεία του, ανέφερε:

«Όλα είναι πιθανά. Τόσο η Βουλιαγμένη, όσο και ο Εθνικός έχουν ενισχυθεί αρκετά. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα σίγουρα θα είναι πιο ανταγωνιστικό κι αυτό μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει. Η βελτίωση των αντιπάλων, μας δίνει κίνητρο να προπονηθούμε πιο σκληρά και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες».


Θοδωρής Βλάχος (Ολυμπιακός) - Καλύτερος προπονητής της Α1 Ανδρών:


Για το επίπεδο του ανταγωνισμού στην Ελλάδα:

«Εύχομαι να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, καθώς αυτό θα μας βοηθήσει και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρουμε να βρούμε ρυθμό και να είμαστε σε ένα καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ:

«Είναι υψηλό το επίπεδο, αλλά όλα είναι εφικτά. Πέρυσι ήμασταν συνετοί και προσγειωμένοι και έτσι σκοπεύουμε να είμαστε και φέτος. Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης και έτσι θα πορευθούμε μέχρι το τέλος. Μακάρι να είμαστε υγιείς και να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Ο βασικός μας στόχος είναι να προκριθούμε στο Final 8. Το ρόστερ είναι ίδιο κατά 90%. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε άλλες προσθήκες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα