Στην Αθήνα οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του πόλο! (vid)

Gazzetta team
Στην Αθήνα οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του πόλο! (vid)

bet365

Επέστρεψε στην Αθήνα η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια εθνική εφήβων υδατοσφαίρισης, από την Ουγγαρία και το Σομπατέλι, όπου ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου, με νίκη 9-8 επί της Ισπανίας στον τελικό.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, υποδέχθηκε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και τους συνεχάρη δια ζώσης για την τεράστια επιτυχία τους, εκ μέρους της αθλητικής ηγεσίας. Συγγενείς και φίλοι των «τρομερών μωρών» του Πασαλιμανιώτη Δημήτρη Κραβαρίτη, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία ήταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου περιμένοντας τους «χρυσούς» εφήβους. Στα χνάρια της εθνικής Νέων Ανδρών του Τεό Λοράντου που στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έναν χρόνο νωρίτερα (2017), οι Έλληνες έφηβοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα πως το «γαλανόλευκο» πόλο θα συνεχίσει να κυριαρχεί για πολλά χρόνια και σε επίπεδο ανδρών.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κραβαρίτης τόνισε στις δικές του δηλώσεις: «Η δικαίωση είναι των αθλητών, των παιδιών γιατί αυτοί είναι κάθε μέρα στην πισίνα και μάχονται με αντίξοες συνθήκες και κάνουν προπόνηση πολλές ώρες. Χάνουν από την καθημερινότητά τους, χάνουν άλλα πράγματα για να κερδίσουν αυτά που κέρδισαν τώρα. Είναι μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο. Εύχομαι αυτά τα παιδιά, σίγουρα όλα δεν θα είναι, να επανδρώσουν την εθνική των ανδρών». Ο Κραβαρίτης επιβεβαίωσε την αναγνώριση που χαίρει το ελληνικό πόλο εκτός συνόρων λέγοντας: «Σίγουρα το ελληνικό πόλο χαίρει αναγνώρισης και αυτό το αποτυπώνω και από τους άλλους συναδέλφους προπονητές άλλων χωρών που ήμασταν έξω. Μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις “μικρές” εθνικές μας ομάδες και για την εθνική ανδρών. Εχει σταθεροποιηθεί στις 4-5 μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου».

Όταν ρωτήθηκε που αφιερώνει αυτή την επιτυχία υπενθύμισε πως είχε κάνει σχετική δήλωση αμέσως μετά την κατάληψη του χρυσού μεταλλίου το βράδυ της περασμένης Κυριακής (19/8): «Τα είπα όλα χθες. Στους συναδέλφους πυροσβέστες. Ηταν όλο το καλοκαίρι που εμείς δουλεύαμε 6-8 ώρες στην πισίνα. Μας συγκλόνισε όλους αυτό που συνέβη και το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να αφιερωθεί εκεί. Όλη η καρδιά μας ήταν σε αυτό που έγινε. Ηταν μεγάλο κακό. Οι ανθρώπινες ζωές δεν αναπληρώνονται με τίποτα».

Ο MVP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αρχηγός της Εθνικής, ο Νίκος Παπανικολάου, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του: «Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Δεν ξέρω! Ισως τις επόμενες ημέρες να συνειδητοποιήσω τι έχουμε κάνει. Θα μου πάρει λίγο χρόνο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, προσπαθούμε, δουλεύουμε σκληρά για να ανεβάσουμε τη χώρα μας όσο πιο ψηλά μπορούμε! Το καταφέραμε!». Για την ανάδειξή του σε MVP, ο Παπανικολάου απάντησε:«Μια προσωπική επιτυχία. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Νιώθω ότι όλοι οι κόποι μου ανταμελιφθηκν και μου δίνει ένα κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω. Οσο για το που πίστευε ότι θα φτάσει αυτή η εθνική στην αρχή της διοργάνωσης, ο Νίκος Παπανικολάου δήλωσε: «Στην αρχή ο στόχος μας ήταν να βγούμε πρώτοι στον όμιλο, να βγούμε στην οκτάδα και μετά θα το... σκεφτόμασταν. Από τη στιγμή που μπήκαμε στην οκτάδα, αποφασίσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και τελικά τα καταφέραμε». Τι θα θυμάται περισσότερο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018; «Όλα τα παιχνίδια από το πρώτο με την Ουγγαρία μέχρι και τον τελικό με την Ισπανία. Όλα τα παιχνίδια είναι χαραγμένα στη μνήμη μου».

Ο «χρυσός» έφηβος Τάκης Δήμου δεν είχε συνειδητοποιήσει ακόμη τι πέτυχε αυτή η ομάδα: «Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τι καταφέραμε και κάναμε. Σιγά σιγά αρχίζουμε και το συνειδητοποιούμε. Είναι η καλύτερη αθλητική μου στιγμή». Ερωτηθείς για το αν το ελληνικό πόλο έχει καλύψει την «ψαλίδα» της διαφοράς με το σερβικό, ο Τάκης Δήμου, απάντησε: «Πιστεύω ότι η διαφορά δυναμικότητας με τη Σερβία δεν είναι πια τόσο έντονη. Εχουμε αρχίσει να τους κερδίζουμε! Κι αυτό γιατί βγαίνουν καλές “φουρνιές” στο ελληνικό πόλο. Προσπαθούμε, δουλεύουμε και αμειβόμαστε!». Ποια στιγμή θα του μείνει ανεξίτηλη από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας; «Όταν τέλειωσε το παιχνίδι, όταν άκουσα την τελευταία κόρνα. Ο πρώτος άνθρωπος που πρόλαβα να αγκαλιάσω ήταν ο συμπαίκτης μου Νίκος Παπανικολάου. Κι όταν βγήκα έξω από την πισίνα, άρχισα να αγκαλιάζομαι με έναν έναν τους συμπαίκτες μου, με πολλούς εκ των οποίων είμαστε πολλά χρόνια συμπαίκτες. Αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές που μπορώ να επιλέξω».

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ούγκο Πιοβάν υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για όλα όσα έγιναν. Τα παιδιά έπαιξαν καταπληκτικά, με βοήθησαν στην άμυνα, έκανα κι εγώ ό,τι έπρεπε και φτάσαμε στην πρώτη θέση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αδιαμφισβήτητα το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας ήταν η συνεργασία και η ομαδικότητα που επιδείξαμε. Και η χημεία! Το αποδείξαμε στο νερό. Κι αυτό φάνηκε στην επίθεση και στην άμυνα. Νικήσαμε πολύ μεγάλες ομάδες και βέβαια την Ισπανία στον τελικό. Είναι σίγουρο ότι το ελληνικό πόλο κέρδισε πόντους. Κι εμείς για να πετύχουμε κάνουμε θυσίες, αλλά η νίκη και η επιτυχία αποζημιώνει. Αγαπάμε την Ελλάδα, όλα αυτά τα κάναμε για την Ελλάδα. Όταν ακούμε τον εθνικό ύμνο, τα συναισθήματα είναι ανεκτίμητα».

Δείχνοντας το χρυσό μετάλλιο που ήταν κρεμασμένο στο στήθος του, ο υπερήφανος Ούγκο Πιοβάν εξήγησε: «Αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η ανταμοιβή των κόπων μας. Τα τελευταία τρία χρόνια προπονείται μαζί αυτή η ομάδα και κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη θητεία μας στην Εθνική εφήβων».

Ο Σάκης Πλατανίτης, άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Κραβαρίτη, τόνισε: «Να σου πω την αλήθεια ούτε κι εμείς έχουμε καταλάβει ακόμη τι έχει γίνει. Πέρυσι, ήμασταν 8οι στο Ευρωπαϊκό, φέτος 1οι στο Παγκόσμιο. Κανείς δεν μας περίμενε από πέρυσι. Φέτος, ήμασταν σε ένα δύσκολο όμιλο, με Ρωσία, Ουγγαρία, Αργεντινή και Κίνα. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στο πρώτο παιχνίδι με την Ουγγαρία και να τους κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα, η ομάδα αναθεώρησε και πηγαίναμε μετά παιχνίδι με το παιχνίδι. Ως ομάδα τα βλέπαμε τελείως διαφορετικά μετά τα πράγματα και καταφέραμε και φτάσαμε σε αυτό που ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει».

Οι Έλληνες έφηβοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές 2018, υπό την τεχνική καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Κραβαρίτη, και του συνεργάτη του, Σάκη Πλατανίτη, είναι οι εξής 13: Ούγκο Πιοβάν, Σταύρος Μανθογιάννης (τερματοφύλακες), Θοδωρής Πάτερος, Νίκος Παπανικολάου, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος, Διονύσης Μπραϊμης, Νίκος Κουρούβανης, Τάκης Δήμου, Στάθης Καλογερόπουλος, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Αχιλλέας Γραμματικός και Γιάννης Κεχαλάρης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα