Ηττα για την Εθνική στο ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ

Ηττα για την Εθνική στο ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ

Ηττα για την Εθνική στο ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ

Aσχημο ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα πόλο Νέων Γυναικών στο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ", που ξεκίνησε την Παρασκευή στην Ιτέα. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 15-8 από την Ιταλία (για τον Α' Όμιλο) και έδειξε ότι χρειάζεται  πολλή δουλειά στον δρόμο της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου έδειξαν ανέτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός αγώνα κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα, όπως έδειξε ότι είναι η ιταλική. Μέχρι τα μισά του δεύτερου οκτάλεπτου, η Εθνική μας έμενε κοντά στο σκορ, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσε να κρατήσει επαφή με τα δίχτυα, δύσκολα έβρισκε ένα καλό σουτ, είχε μπλοκαριστεί και στον παίκτη παραπάνω, ενώ ήταν κακή στην άμυνα. Με συνέπεια να έρθει αυτή η μεγάλη διαφορά εις βάρος της.

Οι Μπετίνι και Τσέρκολ έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στην Εθνική (από 5 γκολ), ενώ οι Πρωτοπαπά και Κοντονή πέτυχαν από 3 για την Ελλάδα.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 8-15

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 3-4, 1-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 3, Ελληνιάδη, Παπαναστασίου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κοντονή 3, Γρηγοροπούλου, Κατσίμπρη, Κανετίδου, Αντωνιάδη, Νίνου 1, Λούδη, Αρχοντάκη.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπαντσέλι, Γκιουστίνι 3, Μεγκιάτο, Αμεντέο, Κορντοβάνι, Τσέρκολ 5, Τόρι 1, Κολέτα, Κλατόφσκι, Μπετίνι 5, Ριτσόλι, Σανταπάολα 1, Μεμόνι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος μας δήλωσε μετά τον αγώνα: "Θέλουμε ακόμα πολλή δουλειά όσον αφορά την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην άμυνα, είχαμε ανισορροπία στην αμυντική κόντρα και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε επιθετικά με τα σουτ. Όμως εδώ είμαστε για να τεστάρουμε δυνάμεις εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων. Κάνουμε δοκιμές και στα παιδιά. Θα παίξουν κι άλλα στη συνέχεια".

Πριν από τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αλλά και της κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα.

Σε άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας του "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ", για τον Β' Όμιλο: Σερβία - Ρωσία 5-15.

Best of internet