Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-4

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-4

bet365

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 12-4 της Βουλιαγμένης στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο ανδρών, δείχνοντας την μεγάλη δυναμική του για ακόμα μία φορά και ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.
Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς του αγώνα και έκανε εύκολα το 1-0 στην τελική σειρά. Επόμενο παιχνίδι για τις δύο ομάδες την Πέμπτη στον Λαιμό όπου οι Πειραιώτες έχουν ως στόχο να ντουμπλάρουν τις νίκες τους και να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στον φετινό τίτλο. Το τελικό 12-4 άλλωστε δείχνει και την μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη. Η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού επικράτησε λοιπόν με χαρακτηριστική άνεση με 12-4 της Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο και πραγματοποίησε το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, απέκτησαν το προβάδισμα στη σειρά των τελικών, η οποία μεταφέρεται την Πέμπτη (24/5, 18:30) στον Λαιμό, για τη δεύτερη αναμέτρηση.
Προβάδισμα από την αρχή
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι, πίεσε στην άμυνα και με 2/2 στον παίκτη παραπάνω προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 με σκόρερ και των δυο τερμάτων τον Αλέξανδρο Γούνα. Η Βουλιαγμένη μείωσε, σκοράροντας και αυτή στον παίκτη παραπάνω (2-1 στο 2:40), για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Ολυμπιακός, με τον Ομπράντοβιτς να διαμορφώνει το 3-1. Ο Κροάτης περιφερειακός ήταν αυτός που έκανε και το 4-1 με άπιαστο σουτ, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι οι κυρίαρχοι στην πισίνα του Παπαστράτειου, με οδηγό την εξαιρετική αμυντική λειτουργία τους, διεύρυναν το προβάδισμα τους σε 5-1 με τον Γιάννη Φουντούλη, για να φτάσει η διαφορά στον συν έξι, χάρη σε δυο ακόμα τέρματα του Έλληνα περιφερειακού. Το 7-1 ήταν και το σκορ με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του αγώνα στο κολυμβητήριο του Πειραιά.
Με άνεση το 1-0 στους τελικούς
Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μείωσαν σε 7-3 ωστόσο η κυριαρχία του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί. Ο Γιάννης Φουντούλης, με το τέταρτο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι έκανε το 8-3, το οποίο ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου. Γούνας και Γενηδουνιάς διαμόρφωσαν το 10-3 και με το τελικό 12-4 ο Ολυμπιακός «σφράγισε» το 1-0 και πήρε το προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γιάννης Φουντούλης με πέντε τέρματα και τον ακολούθησε ο Αλέξανδρος Γούνας με τρία.
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-0, 1-2, 4-1
Η διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Γούνας (π/π, 7:18), 2-0 Γούνας (π/π, 5:12), 2-1 Χρυσοσπάθης (π/π, 2:40), 3-1 Ομπράντοβιτς (π/π, 1:52), 4-1 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια, 00:26).
2ο οκτάλεπτο: 5-1 Φουντούλης (πέναλτι, 5:02), 6-1 Φουντούλης (π/π, 1:28), 7-1 Φουντούλης (κόντρα, 00:54).
3ο οκτάλεπτο: 7-2 Χρυσοσπάθης (κόντρα, 5:26), 7-3 Γκιουβέτσης (π/π, 4:32), 8-3 Φουντούλης (πέναλτι, 1:15).
4ο οκτάλεπτο: 9-3 Γούνας (περιφέρεια, 5:55), 10-3 Γενηδουνιάς (πέναλτι, 5:05), 10-4 Γκιουβέτσης (περιφέρεια, 4:28), 11-4 Φουντούλης (περιφέρεια, 4:06), 12-4 Πρέκας (περιφέρεια, 1:15),
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 5, Νικολαϊδης, Δερβίδης, Μουρίκης, Γούνας 3, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας 1, Γαβαλάς.
Βουλιαγμένη (Κώστας Λούδης): Ζερβεδάς, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης, Βάσιτς, Χρυσοσπάθης 2, Γούβης, Αφρουδάκης, Καπετανάκης, Ποντικέας, Καπότσης, Γκιουβέτσης 2, Σολανάκης, Πιοβάν, Δήμου, Καλογερόπουλος.
Οι δηλώσεις
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε, μετά την λήξη του πρώτου τελικού, τα εξής: «Κρατάω το πολύ καλό ξεκίνημα, την πολύ καλή απόδοση σε άμυνα και σε επίθεση, και τον πολύ καλό ρυθμό που είχαμε. Κρατάω και το τρίτο οκτάλεπτο το οποίο είναι ελληνικό φαινόμενο αυτό, να χαλαρώνεις όταν κάτι πάει πάρα πολύ καλά. Πολλές φορές είμαι πολύ απαιτητικός με τους παίκτες μου και θέλω να είναι συγκεντρωμένοι στο 100% σε κάθε φάση αλλά έτσι πρέπει όταν ένα παιχνίδι είναι τελικός. Έτσι πρέπει να είναι και τα επόμενα δυο παιχνίδια. Η νίκη είναι αυτή που μετράει, το 1-0 μετράει και προχωράμε σε δυο μέρες για το επόμενο βήμα».
Ο Γιάννης Φουντούλης δήλωσε: «Πήραμε μια νίκη μεγάλη σε έκταση. Ήταν ένα παιχνίδι που είχε αρκετά δυνατές μονομαχίες. Η Βουλιαγμένη πάλεψε όσο μπορούσε, εμείς ήμασταν καλοί στο αμυντικό κομμάτι, δεχτήκαμε μόνο τέσσερα τέρματα και σιγά σιγά χτίζαμε μια διαφορά. Ήρθε το 1-0 στις νίκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεθαύριο θα είναι εύκολα τα πράγματα. Από τη δικιά μας απόδοση εξαρτάται το αποτέλεσμα κάθε αγώνα και περιμένουμε τη Βουλιαγμένη να παρουσιαστεί καλύτερη στην έδρα της. Θέλουμε να κάνουμε μια ανάλογη εμφάνιση, και εφόσον κάνουμε το 2-0 εκεί τότε η σειρά δύσκολα γυρίζει».
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα