Το «θαύμα» των Play Off και τα όνειρα του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης

Gazzetta team
Το «θαύμα» των Play Off και τα όνειρα του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης

bet365

Για τον Απόλλωνα Σμύρνης η συμμετοχή στα play off της Α1 της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης αποτελεί ιστορικό επίτευγμα, γιατί για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του συλλόγου αγωνιστικό τμήμα φτάνει τόσο ψηλά διεκδικώντας ακόμα και έξοδο στην Ευρώπη.
Στο Ηράκλειο με τη νίκη επί του ΟΦΗ με 13-9 ο Απόλλων Σμύρνης κλείδωσε μια αγωνιστική πριν το φινάλε της Α1 των Ανδρών του πόλο την 6η θέση της βαθμολογίας και συνεπώς την παρουσία του στα Play Off. Στην παρθενική της σεζόν, λοιπόν, στη μεγάλη κατηγορία η «Ελαφρά Ταξιαρχία» - που μετρά συνολικά μόλις 3, 5χρόνια ζωής ως τμήμα – όχι μόνο πετυχαίνει το στόχο της άνετης παραμονής που πρωταρχικά είχε τεθεί, αλλά είναι, πλέον, σε θέση να διεκδικήσει ακόμη και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο! Για τον Απόλλωνα πρόκειται για ένα... θαύμα και συνάμα ιστορικό επίτευγμα, κάτι στο οποίο στάθηκαν οι άνθρωποι του Συλλόγου.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου (apollongs.gr) μίλησαν για αυτήν τη σπουδαία επιτυχία ο Γιώργος Αφρουδάκης, που μαζί με τον αδερφό του Ζάχο οραματίστηκαν και υλοποίησαν – έχοντας την αμέριστη στήριξη του Σταμάτη Βελλή – την δημιουργία του τμήματος, ο προπονητής Γιάννης Κατρουτζανάκης και ο αρχηγός της ομάδας Χριστόφορος Δερμιτζάκης. Ο Γιώργος Αφρουδάκης στις δηλώσεις του στάθηκε στον άνθρωπο που υπήρξε ο αρωγός της όλης προσπάθειας. Τον Σταματη Βελλή. Επιπλέον, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η σεζόν δεν σταματά εδώ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», αφού επόμενος στόχος είναι να μπορέσει η ομάδα να αποτελέσει την έκπληξη και των Play Off.
Αναλυτικά είπε τα εξής: «Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για όλους τους συντελεστές του τμήματος, καθώς οι συνθήκες ήταν δύσκολες από την αρχή. Κατακτήσαμε την άνοδο στην Α1 σχεδόν στα τέλη του περασμένου Ιουλίου και κληθήκαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και αρκετά αργά να στελεχώσουμε την ομάδα. Επιπλέον αυτή είναι η παρθενική μας παρουσία στη μεγάλη κατηγορία και ως γνωστόν μια ομάδα που μετέχει για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία σίγουρα συγκαταλέγεται στα αουτσάιντερ, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα τμήμα που δημιουργήθηκε πριν από 3,5 χρόνια. Ο αρχικός μας στόχος μετά και τις δυσκολίες που προέκυψαν στη στελέχωση ήταν να έχει η ομάδα μια όσο πιο άνετη παραμονή και τελικά καταφέραμε να ανεβάσουμε και με το παραπάνω τον πήχη της επιτυχίας. Επίσης συνιστά μεγάλη επιτυχία το να αφήνεις πίσω σου ομάδες που μετείχαν στα περυσινά Play Off, δηλαδή τη Γλυφάδα, το Φάληρο και τον ΠΑΟΚ και ειδικά τις δύο πρώτες, που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας που πριν από 8 μήνες χάρισε στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι τρεις αυτές ομάδες σε καμία περίπτωση δεν ρίξανε τους στόχους τους και έμειναν και οι τρεις έξω. Αυτό αποτελεί επιτυχία και για τους Εθνικό, Υδραϊκό και Χίο που πέταξαν έξω ομάδες που θεωρούσαμε ως φαβορί και δείχνει και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.
Σίγουρα όλοι οι συντελεστές της ομάδας μας έχουν μερίδιο στην επιτυχία, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Έγινε σωστή και σκληρή δουλειά απ’ όλους, παίκτες και προπονητές, αλλά εδώ θέλω να πω το εξής. Οταν κάποιος σχεδιάζει και φτιάχνει αν δεν έχει κάποιον να υλοποιήσει τις σκέψεις του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αν δεν υπήρχε ο Σταμάτης Βελλής δεν θα υπήρχε καν η προσπάθεια. Οποιοσδήποτε μπορεί να σκεφτεί και να οραματιστεί ακόμη και τη δημιουργία της Μπαρτσελόνα, το θέμα είναι να υπάρχει εκείνος που θα του δώσει τα εφόδια. Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει σε αυτόν τον άνθρωπο που είπε “ναι” στα σχέδιά μας, “ναι” στη φιλοσοφία μας και μας έδωσε ό,τι χρειαζόμασταν για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που τη φτάσαμε. Για να κλείσω, νομίζω ότι τελειώσαμε το πρώτο μέρος, που μας βγάζει επιτυχημένους. Έχουμε, όμως, και συνέχεια. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να δούμε και άλλα θετικά από την ομάδα, να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά στο τελείωμα των Play Off και να κάνουμε τότε ένα ταμείο πιο γενικό. Για εμάς δεν έχει τελειώσει η χρονιά εδώ. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια. Δεν θα κατέβουμε για να κατέβουμε στους αγώνες που έρχονται. Θέλουμε εκτός από την έκπληξη του πρωταθλήματος να είμαστε και η έκπληξη των Play Off.
«Αρχιτέκτονας» από τον πάγκο ήταν ο προπονητής Γιάννης Κατρουτζανάκης, που δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη η επιτυχία. Ένα σωματείο που έχει πολύ λίγο χρόνο ζωής κατάφερε πολύ σύντομα ν’ ανέβει όλες τις κατηγορίες και στην πρώτη της χρονιά στην Α1 να μπει στα Play Off. Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να σώσουμε την κατηγορία, όμως, σε αυτό το τόσο εντυπωσιακό πρωτάθλημα και με τις τόσες ανατροπές που έγιναν καταφέραμε να είμαστε εμείς εκείνοι που βρεθήκαμε στα Play Off και έχουμε ιδιαίτερη χαρά γι’ αυτό. Τώρα έχουμε μπροστά μας τα ματς (σ.σ. πιθανότατα) με τη Χίο, στα οποία δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Τα παιδιά θα είναι πιο ελεύθερα από θέμα άγχους και θα παλέψουμε όλοι μαζί για να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα».
Όσο για το τι μέτρησε ώστε να έρθει αυτή η επιτυχία; «Παρότι η άνοδος στην Α1 άργησε πολύ χρονικά με αποτέλεσμα να αργήσει ο σχεδιασμός και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα στη στελέχωση καταφέραμε να μαζευτούμε όλοι μαζί και να γίνουμε ομάδα, οικογένεια. Μέσα από τη σκληρή δουλειά και τη συνολικά καλή παρουσία των παιδιών στις προπονήσεις καταφέραμε να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια και να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα. Οι τέσσερις πρώτες αγωνιστικές μας έδωσαν ώθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας με αποτέλεσμα να τους κοιτάμε όλους στα μάτια και να μαζέψουμε στη συνέχεια τους βαθμούς που μας έφεραν εδώ. Νομίζω ότι η συνοχή και το δέσιμο που είχαμε σε όλους τους τομείς, από τον κ. Σταμάτη Βελλή, τον Γιώργο και τον Ζάχο (σ.σ. Αφρουδάκη), τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο, όλους όσοι ήταν κοντά στην ομάδα, συνετέλεσαν στην επιτυχία.
Ήταν σαφώς πολύ σημαντικό ότι είχαμε το δικό μας κολυμβητήριο για τις βραδινές προπονήσεις (σ.σ. το Σεράφειο), καθώς αυτό μας βοήθησε ώστε να δουλέψουμε ακόμη πιο προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι, ενώ οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γλυφάδα, που βρήκε τις ώρες παραχωρώντας μας το κολυμβητήριο για τις πρωινές προπονήσεις, και στην Ηλιούπολη, όπου και αγωνιζόμαστε. Όλα αυτά μαζί δημιούργησαν τον φετινό Απόλλωνα, που έχει φτάσει να παίζει στα Play Off και να τα… ατενίζει με αισιοδοξία», σχολίασε.
Ο αρχηγός, Χριστόφορος Δερμιτζάκης, που έδειξε το δρόμο και στους νεότερους συναθλητές του, δήλωσε για την επιτυχία αλλά και για όσα έρχονται: «Με την παρουσία μας στα Play Off ανταμείβονται οι κόποι όλης της χρονιάς και μιας πολύ καλής προσπάθειας που έγινε από το προπονητικό τιμ και όλους τους αθλητές. Φάνηκε ότι αντέξαμε το βάρος της πίεσης που δεδομένα έχει μια ομάδα που ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά από την Α2, αγωνιζόμενη με ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών που ήθελε λίγο χρόνο για να δεθεί. Αρχικά επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος της παραμονής και ακολούθως η είσοδος στα Play Off στην παρθενική παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, γεγονός που συνιστά πολύ μεγάλη επιτυχία για το τμήμα Υγρού Στίβου του Συλλόγου. Αποτελεί μια δικαίωση για όλους μας και για εμένα, καθώς για πρώτη φορά ως αρχηγός προσπάθησα να περάσω στα νέα παιδιά να έχουν φιλοδοξίες, να είναι προσηλωμένοι στο 100% στη δουλειά, να συνηθίζουν να παίζουν καλά και πρώτ’ απ’ όλα να είναι ευχαριστημένοι δίνοντας κάθε φορά ό,τι μπορούν. Οι συνθήκες στον Σύλλογο ήταν σε όλα τα επίπεδα άριστες και έτσι ήρθε αυτή η επιτυχία.
Από εκεί και πέρα πρέπει όλα τα παιδιά να χαρούν την όλη διαδικασία και - όπως κάναμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν - να μην φοβηθούν κανέναν αντίπαλο. Στο… δρόμο μας τώρα θα βρούμε λογικά τη Χίο, την οποία είχαμε νικήσει για το πρωτάθλημα εντός, χάσαμε στο Κύπελλο στα πέναλτι και εκτός έδρας για το πρωτάθλημα αν και προηγούμασταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έγιναν αρκετά πράγματα και τελικώς χάσαμε στο γκολ. Αυτό χτίζει μια δυναμική για τη δική μας ομάδα κι ακριβώς αυτό προσπαθήσαμε να περάσουμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν στα παιδιά. Να χτίσουν χαρακτήρα, προσωπικότητα, να μην θέλουν να χάσουν και να κατανοήσουν ότι μόνο με σκληρή δουλειά μπορούν να πετύχουν τους στόχους.
Η ομάδα μας έδειξε διάρκεια στην απόδοσή της, έπαιξε αρκετά καλά κι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες για να αποδώσει ακόμη καλύτερα. Θεωρώ πως θα φανεί και στην πορεία, καθώς όλοι στην ομάδα έχουμε διάθεση, όρεξη και φιλοδοξίες. Ο ενθουσιασμός μας, το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, η πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις, το προπονητικό επιτελείο, το ιατρικό επιτελείο και αυτό των φυσικοθεραπευτών, συνέθεσαν ιδανικές συνθήκες. Μακάρι να είμαστε υγιείς όλοι στα Play Off να κάνουμε τη δουλειά μας και όπου μας βγάλει. Μακάρι να κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, γιατί εφόσον έρθει και αυτή η επιτυχία θα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ανταμοιβή για τη διοίκηση, αλλά και για την όλη προσπάθεια που έχει γίνει. Κι έχουμε τις δυνατότητες για να το καταφέρουμε και αυτό. Απώτερος στόχος, βέβαια, του Απόλλωνα είναι η ομάδα να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα που θα τη διατηρήσει. Να προχωρά βήμα – βήμα και να μην αποτελέσει πυροτέχνημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα