Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 9-6

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 9-6

bet365

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-6 του ΝΟ Βουλιαγμένης στο ντέρμπι της Α1 Γυναικών για την Γ' Φάση του πρωταθλήματος, που διεξήχθη στον Πειραιά και το "Π. Καπαγέρωφ",

To παιχνίδι ήταν αμφίρροπο για ένα οκτάλεπτο (3-3), με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα 6-5 στο ημίχρονο.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου κατάφερε να ισοφαρίσει στην τρίτη περίοδο προσωρινά, όμως με νέα διαρκή αντεπίθεση ο Ολυμπιακός πέτυχε ακόμη δύο τέρματα διαμορφώνοντας το 8-6. Στην τελευταία περίοδο πρωταγωνίστριες ήταν οι δύο άμυνες, επιτεύχθηκε μόλις ένα γκολ από την Ασημάκη για το 9-6, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Κορυφαία για τον Ολυμπιακό ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία πέτυχε 5 γκολ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης τα εξής: «Δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, αλλά αυτό το περιμέναμε, γιατί έχουμε φορτώσει πολύ προπόνηση εν όψει του ευρωπαϊκού μας αγώνα.

Οι δυο αγώνες με την Κίρισι θα είναι πολύ κλειστά παιχνίδια και θέλω να είμαστε έτοιμοι, ειδικά στο δεύτερο που είναι εντός έδρας. Έχουμε βαρύνει λίγο την προπόνηση μας και έτσι δεν είμαστε όπως θα θέλαμε, αλλά δεν μπορούμε να φορμαριζόμαστε για παιχνίδια που δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Πήγαμε αρκετά καλά, στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνα μας και κερδίσαμε σχετικά εύκολα.

Δοκιμάσαμε όλες τις παίκτριες, τις δυο τερματοφύλακες που πήγαν πολύ καλά. Θα ήθελα να αποφύγουμε κάποια προσωπικά λάθη στην άμυνα, αλλά νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα κούρασης. Στο παιχνίδι με την Κίρισι θα είμαστε πιο προσεκτικοί, άλλωστε εκεί έχουμε ρίξει όλο μας το βάρος».

Η Αλεξανδρα Ασημάκη δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Παίζαμε ένα παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη, που για εμάς ήταν ευκαιρία να κάνουμε και προπόνηση σε αρκετά πράγματα που θα δοκιμάσουμε στον αγώνα με την Κίρισι.

Εκεί επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας καθότι από βαθμολογικής άποψης δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον το σημερινό παιχνίδι. Πάντα στα ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη και οι δυο ομάδες να κερδίζουν, πόσο μάλλον εμείς. Τα καταφέραμε. Από κει και πέρα έχουμε και άλλη δουλειά, δεν είμαστε ακόμα στην καλύτερη κατάσταση μας.

Στην ιδανική φόρμα θέλουμε να είμαστε το Σάββατο γιατί είναι πολύ κρίσιμο το παιχνίδι. Όταν παίζεις με Ρώσικες ομάδες πρέπει να προσέξεις και να ελέγξεις τον ρυθμό του παιχνιδιού. Είναι μια ομάδα που αρέσκεται να φεύγει στην κόντρα και να πιέζει στις φάσεις.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες στη άμυνα μας, που είναι μεγάλο μας προσόν σαν ομάδα και στην επίθεση έχουμε τον ταλέντο, την ποιότητα και τη χημεία μεταξύ μας να πετύχουμε στο σκοράρισμα».

Η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμμένου δήλωσε αναφορικά με το ματς: «Σαν σύνολο θεωρώ ότι παίξαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό, όμως το ματς το πήρε η Αλεξάνδρα (Ασημάκη) η οποία ήταν σε καταπληκτική μέρα και σίγουρα η παρουσία της έκανε τη διαφορά. Πρέπει να έχουμε αθλητικό εγωισμό, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αθλητές που προσπαθούν συνέχεια.

Σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό χωρίς την παρουσία της Ασημάκη, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Ολυμπιακό.

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει του αγώνα με την Κίρισι, και του εύχομαι καλή επιτυχία, ενώ εμείς δουλεύουμε σκληρά για το Κύπελλο».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 9-6

Οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 2-1, 1-0

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 5, Πλευρίτου Μ., Έμολο 2, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους 2, Χυδηριώτη, Τζελέπη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 2, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Αντωνιάδη, Μουστακαρία, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ει.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μαρκοπούλου

Αλυτάρχης: Χαράλαμπος Τρούλος

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα